More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοParenting (Βιβλία για γονείς)Γονείς Απλά, του Κιμ Τζον Πέιν (με την Λίζα Μ. Ρος)

    Γονείς Απλά, του Κιμ Τζον Πέιν (με την Λίζα Μ. Ρος)

    goneisapla-covsm

     

     

     

     

     

     

    Video

    Παρακολουθήστε τον Kim John Payne να μιλά για το βιβλίο και τις εμπειρίες του από τις συναντήσεις του με γονείς και παιδιά. Δείτε το εδώ.

    Ο συγγραφέας Kim John Payne, ψυχολόγος και σύμβουλος οικογενείας μας ξεναγεί σε ένα…κίνημα. Κίνημα μείωσης του άγχους και αποκατάστασης της ψυχικής ηρεμίας μέσα στο σπουδαιότερο μόριο της κοινωνίας: την οικογένεια. Στηριζόμενος σε σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα αλλά και στις πολυετείς εμπειρίες του από τις συναντήσεις του με γονείς και παιδιά, μας παρέχει ουσιαστικά έναν πολύτιμο χάρτη διαχείρισης του άγχους, των δυσάρεστων καταστάσεων παιδιών και γονέων αλλά και απόρριψης όλων εκείνων των άχρηστων πληροφοριών και δεδομένων που διασπούν την προσοχή των παιδιών, τα αποπροσανατολίζουν από την ουσία και εν τέλει τα αποσυντονίζουν από το να εστιάζουν σε πραγματικούς στόχους.

    Οι οικογένειες, υποστηρίζει ο Payne, χτίζονται πάνω στην υπερβολή του “πάρα πολλά’: πάρα πολλά αντικείμενα, πάρα πολλές επιλογές, πάρα πολλές πληροφορίες, πάρα πολύ γρήγορα όλα. Τα παιδιά δεν παίρνουν τις απαιτούμενες ανάσες, ακολουθούν τους εξαντλητικούς ρυθμούς των ενηλίκων και σε συνδυασμό με τις επιρροές από τον κόσμο των media κατακλύζονται από πλήθος άχρηστων πληροφοριών, προτύπων, μοντέλων ζωής.

    “Ως γονείς, είμαστε οι αρχιτέκτονες της καθημερινότητας στην οικογένειά μας. Χτίζουμε δομές για αυτούς που αγαπάμε, με τον τρόπο μας και μέσα από τα όσα επιλέγουμε να κάνουμε μαζί. Καθορίζουμε τους ρυθμούς των ημερών, ορίζουμε το βηματισμό”, ξεκινά να μας λέει στο βιβλίο του ο Payne.

    Χωρίς να υπάρχει καμιά μαγική συνταγή, μας παρέχει ωστόσο τεχνικές να γίνουμε ακριβώς αυτό: αρχιτέκτονες της δικής μας οικογένειας, του δικού μας χώρου, χωρίς να αναιρούμε τον εαυτό μας και χωρίς να παραβιάζουμε τη χαρά, την ελευθερία και την ασφάλεια των παιδιών μας.

    “Γονείς απλά”
    Ένα πολύτιμο βιβλίο με 274 πολύ ενδιαφέρουσες σελίδες από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο.

    *Στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Ευρώπη και πρόσφατα και στην Ελλάδα, έχει δημιουργηθεί ένα ολόκληρο κίνημα γονέων, παιδαγωγών, ψυχολόγων, κ.α.,  που αντλεί έμπνευση από το βιβλίο “γονείς Απλά!”. Είναι άνθρωποι που εργάζονται για την απλότητα στην οικογένεια και για να ξαναβρεί η παιδική ηλικία τη χαμένη της αίγλη. Οι γονείς συναντιούνται σε ομάδες, μοιράζονται εμπειρίες και υποστηρίζουν ο ένας τον άλλον στην απόφασή τους να αφήσουν έξω από την οικογένειά τους την υπερβολή, να δώσουν έμφαση σε εκείνα που έχουν πραγματικά αξία.
    Περισσότερες πληροφορίες γύρω από αυτή την προσπάθεια θα βρεις στα:

    Ιστοσελίδα του Γονείς Απλά
    Σελίδα στο facebook

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Γονείς Απλά! (Simplicity Parenting)
    Συγγραφέας: Kim John Payne
    Εξώφυλλο: Katharine Payne
    Εκδόσεις: Καλειδοσκόπιο, 2013

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular