More
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_405x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΔάφνη, η μονακριβούλα, της Λίνας Μουσιώνη (εικ.: Κατερίνα Βερούτσου)

    Δάφνη, η μονακριβούλα, της Λίνας Μουσιώνη (εικ.: Κατερίνα Βερούτσου)

    “Με λένε Δάφνη.
    Με λένε και Ηλιαχτίδα και Πριγκίπισσα
    και Κούκλα και Δροσοσταλίδα.
    Έχω πολλά ονόματα,
    όμως εσείς μπορείτε να με φωνάζετε απλά Δάφνη.
    Τα άλλα είναι για τον μπαμπά και τη μαμά.
    Είμαι η μονάκριβη κορούλα τους.
    Η Δάφνη, η Μονακριβούλα τους!
    Ό,τι κι αν συμβεί…”

    Η Δάφνη είναι η μονάκριβη κόρη σε μια οικογένεια που έχει μεγαλώσει σαν πριγκίπισσα. Το παιδικό της δωμάτιο είναι το πιο μεγάλο και φωτεινό του σπιτιού και οι τοίχοι του έχουν ζωγραφιές, λουλούδια παντού και ένα κάτασπρο τριαντάφυλλο πάνω από το κρεβάτι της. Ακόμη και το ταβάνι είναι ζωγραφισμένο με πολλά αστέρια που λάμπουν στο σκοτάδι. Θαρρείς όλα είναι μοναδικά και μόνο για εκείνη…
    Η μαμά της τα βράδια της διαβάζει ιστορίες για να κοιμηθεί και με ένα γλυκό χαμόγελο Καληνύχτα Μονακριβούλα μου της λέει κάθε βράδυ.

    Αυτό είναι και το αγαπημένο της όνομα. Γιατί έχει πολλά ονόματα για το μπαμπά και τη μαμά όμως για όλους τους άλλους είναι απλά η Δάφνη. Αυτό την έκανε να αισθάνεται μοναδική ώσπου όλα άλλαξαν. Η μαμά και ο μπαμπάς ετοιμάζουν μια έκπληξη για  τη μικρή Δάφνη. Μήπως  κανένα κουκλόσπιτο, ή κανένα τρενάκι ή μήπως μια μεγαλύτερη βιβλιοθήκη για τα βιβλία της;

    Το δώρο της ήταν ένα καινούργιο βιβλίο με ένα μωρό στο εξώφυλλο, που έκρυβε μια έκπληξη για την ίδια που δεν το περίμενε καν να συμβεί. Κι όμως ήταν αλήθεια, η μαμά της ήταν έγκυος και σε λίγους μήνες θα αποκτούσε αδελφάκι. Η μαμά της διάβαζε κάθε βράδυ το βιβλίο. Η Δάφνη άρχισε να αισθάνεται περίεργα και μικρά αγκάθια ζήλιας άρχισαν να φυτρώνουν στην καρδιά της. Αν το αδελφάκι της ήταν αγόρι ή κορίτσι, αν της χαλούσε τα παιχνίδια της, αν η μαμά το αγαπούσε πιο πολύ;
    Και το χειρότερο αν έχανε όλα τα χαϊδευτικά ονόματα που την φώναζαν οι γονείς τη και γίνονταν απλά  η Δάφνη;

    Η μικρή Δάφνη έρχεται αντιμέτωπη με μια νέα πραγματικότητα. Ένα νέο μέλος θα έρθει στην οικογένεια της και θα πρέπει να μοιραστεί με εκείνο την αγάπη των γονιών της. Μα πάνω απ’ όλα έπρεπε να αποδεχτεί το νέο της ρόλο και να γίνει μια καλή μεγάλη αδελφή.
    Μια σειρά από αστεία περιστατικά και δοκιμασίες θα οδηγήσουν τη Δάφνη να συνειδητοποιήσει πως κάθε παιδί είναι μοναδικό για τους γονείς του.

    Μια υπέροχη ιστορία σε πρώτο πρόσωπο μέσα από τη ματιά της μικρής Δάφνης, με χιούμορ και αλήθειες που δεν μπορούν να ειπωθούν παρά μόνο σα σκέψεις. Ο ερχομός ενός δεύτερου παιδιού αλλάζει την τριαδικότητα της οικογένειας και χρειάζεται ιδαίτερο χειρισμό από τους γονείς. Η αδελφική αγάπη χρειάζεται να δοκιμαστεί και οι γονείς να μοιράζουν την αγάπη τους ώστε τα παιδιά να νοιώθουν ασφάλεια και αγάπη μέσα στην οικογένεια. Ένα υπέροχο βιβλίο για την αδελφική αγάπη με πολλές αλήθειες και τους δεσμούς που αναπτύσσονται μέσα σε μια οικογένεια.

    Μοναδική η εικονογράφηση από την Κατερίνα Βερούτσου με χρώματα και μοτίβα που μαγνητίζουν το βλέμμα και ένα παιχνιδιάρικο εξώφυλλο. Στιγμιότυπα από τρυφερές οικογενειακές στιγμές και εναλλαγή συναισθημάτων με πρωταγωνίστρια τη μικρή Δάφνη.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Δάφνη η μονακριβούλα
    Συγγραφέας: Λίνα Μουσιώνη
    Εικονογράφηση: Κατερίνα Βερούτσου
    Εκδόσεις: Ελληνοεκδοτική, Απρίλιος 2017
    Επιμέλεια-Διόρθωση: Γιώτα Γκότση
    Γραφ. επιμέλεια Λαέρτης Βίλα, DTP Ελληνοεκδοτικής
    Σελίδες: 40
    Μέγεθος: 23 Χ 31
    ISBN: 978-960-563-153-6

     

    Δώρα Πουρή
    Δώρα Πουρή
    Νηπιαγωγός, συντάκτης του elniplex. dwrapouri@yahoo.gr
    RELATED ARTICLES

    Most Popular