More
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_405x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_405x150
    ΑρχικήΕιδήσειςΔευτέρα 1η Ιουνίου το πιθανό άνοιγμα νηπιαγωγείων και δημοτικών και προβληματισμός

    Δευτέρα 1η Ιουνίου το πιθανό άνοιγμα νηπιαγωγείων και δημοτικών και προβληματισμός

    Δευτέρα 1η Ιουνίου είναι η ημερομηνία που φέρεται να έχουν εισηγηθεί οι ειδικοί της αρμόδιας επιτροπής υγείας για να ανοίξουν τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία όλης της χώρας. Ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Ομάδας Διαχείρισης Κορονοϊού του Υπουργείου Υγείας, κύριος Ν. Σύψας, είπε σήμερα στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤ1 ότι “προτιμήσαμε να ανοίξουν τα σχολεία τώρα που το κλίμα είναι θερμό, είναι άνοιξη και τα παράθυρα θα παραμένουν ανοιχτά“. Συμμερίστηκε τους προβληματισμούς για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες για τους οποίους είπε θα ληφθεί ειδική μέριμνα (μετάθεσή τους σε διοικητικές θέσεις ήταν μία πρόταση).

    Χθες, στην καθιερωμένη ενημέρωση, ο κύριος Τσιόδρας σημείωσε ότι «εμείς κάνουμε τις εισηγήσεις μας και η Πολιτεία θα αποφασίσει» τονίζοντας ότι πρόκειται για μια επιστημονική πρόταση, που βασίζεται στο ότι ο πληθυσμός των παιδιών κινδυνεύει πολύ λιγότερο από τον κορονοϊό, ενώ τον μεταδίδει αρκετά λιγότερο απ’ ό,τι νόμιζαν, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες.

    Φαίνεται λοιπόν ότι πηγαίνουμε στο σταδιακό άνοιγμα των δομών εκπαίδευσης στις οποίες θα συμπεριληφθούν όπως διαφαίνεται τελικά και τα δημοτικά και νηπιαγωγεία. Έντονο προβληματισμό προκαλεί η πρόθεση αυτή της Πολιτείας καθώς από τη μία ακούμε για υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους και από την άλλη πάμε σε άνοιγμα των κατεξοχήν κλειστών χώρων συνωστισμού, των σχολείων. Έχει τονιστεί κατ’ επανάληψη η διατήρηση των δύο μέτρων απόστασης. Στα δημοτικά τα παιδιά κάθονται σε απόσταση τριάντα πόντων και στο νηπιαγωγείο ακριβώς το ένα δίπλα το άλλο στην ολομέλεια. Πώς θα τηρηθεί η υποχρεωτική χρήση της μάσκας και η απόσταση σε αυτούς τους χώρους στους οποίους δουλεύουν εκπαιδευτικοί και εισέρχονται γονείς. Τα παιδιά δεν πηγαίνουν μόνα τους στο νηπιαγωγείο και τις περισσότερες τάξεις του δημοτικού. Ειδικά στο νηπιαγωγείο και την Α’ δημοτικού συνοδεύονται και παραδίδονται από τους γονείς στους εκπαιδευτικούς. Πώς θα απαγορευθεί στα παιδιά να αγκαλιάζονται, να μην τρίβουν τα μάτια τους όταν ιδρώνουν ή να τηρούν ευλαβικά όλους τους κανόνες;

    Από την άλλη, πώς θα επιστρέψουν οι γονείς στην εργασία τους στις 4 ή στις 11 Μαΐου με τα σχολεία κλειστά; Πού θα αφήσουν τα παιδιά τους; Τι θα γίνει με τα πάρα πολλά νοικοκυρία στα οποία μένουν ο παππούς και η γιαγιά, οι οποίοι κινδυνεύουν άμεσα από ένα παιδί που θα πηγαίνει σχολείο; Εύλογοι προβληματισμοί που χρειάζονται απαντήσεις.

    Όλα θα ξεκαθαρίσουν σήμερα στις 6:00 στο διάγγελμα του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη και τις εξειδικευμένες ενημερώσεις των κυρίων Τσιόδρα και Χαρδαλιά αμέσως μετά.

    RELATED ARTICLES

    Most Popular