More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΕκεί που κοιμάται το φεγγάρι, της Γκράτσια Λα Παντούλα

    Εκεί που κοιμάται το φεγγάρι, της Γκράτσια Λα Παντούλα

    Είχαν περάσει εκατό νύχτες χωρίς φεγγάρι στη γη. Η Μαρτίνα, ένα παράξενο κορίτσι, έγραψε στο κόκκινο τετράδιό της: «Μια νύχτα χωρίς φεγγάρι είναι μια νύχτα δίχως όνειρα!»

    Αυτό το λυπημένο τραγούδι αντηχεί παντού στην Ουράνια, του πιο μικρού πλανήτη ανάμεσα σε όλους τους γαλαξίες. “Οι νύχτες είναι πολύ σκοτεινές, οι καρδιές μας μελαχγολικές και οι ψυχές μας αργοσβήνουν”, είπε ο δήμαρχος στην έκτακτη συνέλευση που συγκλήθηκε. Τότε φάνηκε ο ονειροπαρμένος, ποιητής, εφευρέτης, παραμυθάς, ιδιοφυία, ο Σίλβερ. Και τους είπε: “Κάποιες φορές είναι απαραίτητο να αλλάζεις οπτική γωνία για να δεις αυτό που διαφορετικά μοιάζει αόρατο”. Και διαβεβαίωσε τους κατοίκους της Ουράνια ότι με το παράξενο αερόστατό του θα μπορούσε να ταξιδέψει σε πλανήτες, αστέρια και νέα αστρικά συστήματα. Άλλωστε ο Σίλβερ είχε ανακαλύψει ότι ο λόγος που το φεγγάρι είχε εξαφανιστεί σχετιζόταν με έναν παράξενο τόπο που ονομαζόταν Εργαστήριο των Ιδεών. Στη Γη όλοι έβλεπαν τηλεόραση μη έχοντας προσέξει ότι ήταν η εκατοστή νύχτα χωρίς φεγγάρι. Όμως η Μαρτίνα το ήξερε. Και μαζί με τον Σίλβερ και την ιπτάμενη σοφίτα της θα δώσουν τη λύση, αφού περάσουν μια μαγική περιπέτεια.

    Μια από τις πιο περιπετειώδεις ιστορίες που μπορούμε να συναντήσουμε σε παιδικό βιβλίο. Και μάλιστα όχι με άγρια, συνηθισμένη για περιπέτειες γραφή, αλλά ονειρική, λυρική, ατμοσφαιρική, που σου αφήνει ένα γλυκό σημάδι καθώς την διαβάζεις. Με λόγια που ταιριάζουν σε ποιητές να εμφανίζονται συχνά και με μαγικό ρεαλισμό που ταιριάζει στα παιδιά, ένα μείγμα που φτιάχνει τελικά μια πολύ ιδιαίτερη ιστορία. Και επίσης ένα μείγμα animation και comic στην εικονογράφησή του που ταιριάζει απόλυτα με τον χαρακτήρα του κειμένου.

    Πολύ ξεχωριστό και διαφορετικό βιβλίο, από την Grazia La Padula στο πρώτο της βιβλίο που έρχεται στην Ελλάδα. Εκδόσεις Διόπτρα.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Αγόρασέ το
    Τίτλος: Εκεί που κοιμάται το φεγγάρι
    Τίτλος πρωτοτύπου: La ou dort la lune
    Συγγραφέας: Grazia La Padula
    Εικονογράφηση: Sarah Massini
    Μετάφραση: Βίκυ Κατσαρού
    Εκδόσεις: Διόπτρα, Σεπτέμβριος 2019
    Επιμέλεια: Λύντη Γαλάτη
    Ηλ. σελιδοποίηση: Ηλίας Σούφρας
    Σελίδες: 32
    Μέγεθος: 25 Χ 25
    ISBN:
    978-960-605-846-2

     

    Ανέζα Κολόμβου
    Ανέζα Κολόμβου
    Νηπιαγωγός, δασκάλα χορού, υπεύθυνη θεαμάτων/ατζέντας ELNIPLEX Επικοινωνία: aneza.kolomvou@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular