More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΕπίτιμη καλεσμένη της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης τον Μάιο του 2024 θα...

    Επίτιμη καλεσμένη της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης τον Μάιο του 2024 θα είναι η Σάρζα

    Η Sharjah Book Authority ανακοίνωσε, ενώ η 42η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου της Sharjah βρίσκεται εν εξελίξει (θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 12 Νοεμβρίου), ότι συμφώνησε με τους διοργανωτές της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης που θα διεξαχθεί στην ελληνική πόλη από τις 16 έως τις 19 Μαίου 2024 ότι θα αποτελέσει τον επίτιμο καλεσμένο της.

    Η συμφωνία υπεγράφη μεταξύ του διευθύνοντα συμβούλου της Sharjah Book Authority, Ahmed Al Ameri και του προέδρου του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, Νίκου Κούκη.

    Παρόντες/παρούσες ήταν η κυρία Νόπη Χατζηγεωργίου, διευθύντρια του προγράμματος στη φετινή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης καθώς και ο Khoula Al Mujaini, διευθυντής εκδηλώσεων και μάρκετινγκ της Αρχής Βιβλίου της Σάρζα.

    Ο HE Ahmed Al Ameri, Διευθύνων Σύμβουλος της SBA, εξέφρασε τις σκέψεις του λέγοντας: «Η συμμετοχή της Sharjah στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης αντιπροσωπεύει μια νέα ευκαιρία για τον πολιτισμό των Εμιράτων και της Αραβίας να συμμετάσχουν σε βαθύ διάλογο με την Ευρώπη. Η Ευρώπη, γνωστή για τον ελληνικό πολιτισμό της και τις ρίζες της που εκτείνονται σε όλη τη λεκάνη της Μεσογείου, λειτουργεί ως φυσική γέφυρα για αυτήν την πολιτιστική ανταλλαγή. Αυτή η αναγνώριση αποτελεί απόδειξη του οράματος της Αυτού Υψηλότητας Σεΐχη Δρ. Σουλτάν Μπιν Μοχάμεντ Αλ Κασίμι, Μέλους του Ανώτατου Συμβουλίου και Κυβερνήτη της Σάρτζα… Τα βιβλία αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο στην κοινοτική ανάπτυξη, την επιδίωξη των φιλοδοξιών και την επίτευξη ολιστικών αναπτυξιακών στόχων».

    Ο Νίκος Κούκης, Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, δήλωσε: «Είναι μεγάλη μας τιμή που η Sharjah αποδέχτηκε ευγενικά την πρόσκλησή μας να είναι ο Επίτιμος Καλεσμένος στην 20η έκδοση της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης που έχει προγραμματιστεί για τον Μάιο του 2024. Αυτή η συνεργασία βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και δύο χρόνια και είμαστε βέβαιοι ότι ο εορτασμός της Sharjah θα ανοίξει νέους δρόμους επικοινωνίας. Θα ενισχύσει τους πολιτιστικούς δεσμούς μεταξύ της Ελλάδας, της Sharjah, των ΗΑΕ και του αραβικού κόσμου… Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη ότι η συνεργασία μεταξύ του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού και του SBA θα αποφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα».

    Πηγή και φωτογραφία: Διεθνής Έκθεση Σάρζα

    RELATED ARTICLES

    Most Popular