More
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_405x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΗ αγκαλιά, του Όουεν Μακ Λάφλιν (εικ.: Πόλι Ντάνμπαρ)

    Η αγκαλιά, του Όουεν Μακ Λάφλιν (εικ.: Πόλι Ντάνμπαρ)

    Όλοι αναζητάμε μια αγκαλιά να χωθούμε και να αισθανθούμε ασφαλείς, ενδυναμωμένοι, περισσότερο αισιόδοξοι. Οι ήρωες της συγκεκριμένης ιστορίας δεν αποτελούν εξαίρεση. Όμως ποιος θα ήθελε να αγκαλιάσει ένα σκαντζόχοιρο και μία χελώνα;

    Περπατώντας στο δάσος συναντούν διάφορα ζώα από τα οποία ζητούν μια αγκαλιά αλλά όλοι προφασίζονται δικαιολογίες και εξαφανίζονται. Η αλεπού φεύγει εσπευσμένα για να αναποδογυρίσει τον κάδο σκουπιδιών, ο σκίουρος είναι πολύ απασχολημένος καθώς μετράει και ξαναμετράει τα… τρία φουντούκια του, του ασβού κολλάνε τα χέρια του και ο λαγός σκάβει μια πολύ σημαντική τρύπα.  Κανένας δεν έχει χρόνο ή μάλλον διάθεση για αγκαλιές.

    Ο σκαντζόχοιρος και η χελώνα δεν μπορούν να αντιληφθούν γιατί κανείς δε θέλει να τους χαρίσει μια αγκαλιά. Ώσπου ο καθένας τους ξεχωριστά συναντά τη σοφή κουκουβάγια η οποία εξηγεί ότι τα αγκάθια και το σκληρό κέλυφος φαντάζουν τρομακτικά στα μάτια κάποιων ζώων. Είναι πεπεισμένη όμως πως για όλους υπάρχει κάπου μια ανοιχτή αγκαλιά. Η επίγνωση της κατάστασης φέρνει απελπισία στον σκαντζόχοιρο και τη χελώνα ώσπου συναντούν ο ένας τον άλλον!

    Το βιβλίο θα ήταν μια ακόμα τρυφερή αλλά συνηθισμένη ιστορία αν δεν είχε ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Είναι ένα διπλό βιβλίο! Οι αναγνώστες παρακολουθούν τον σκαντζόχοιρο να αναζητά αγκαλιά κι αναποδογυρίζοντας το βιβλίο παρακολουθούν τη χελώνα σε  μια αντίστοιχη αναζήτηση. Στη μέση του βιβλίου τα δύο ζώα συναντιούνται και ο καθένας τους έχει μια ανοιχτή αγκαλιά για τον άλλον!

    Η λεκτική και οπτική αφήγηση ταυτίζονται και συμπορεύονται αρμονικά καθώς η λιτή εικονογράφηση της Πόλι Ντάνμπαρ ακολουθεί τη ροή του κειμένου. Τα ζώα απεικονίζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να δίνεται έμφαση στα συναισθήματά τους. Η μη πλαισιωμένη εικονογράφηση πάνω σε καθαρό, λευκό φόντο διευκολύνει τη «θέα εκ των έσω» και την ταύτιση με τους ήρωες.

    Μπορείτε να ξεφυλλίσετε τις πρώτες σελίδες του καλαίσθητου εικονοβιβλίου των Εκδόσεων Μεταίχμιο πατώντας εδώ!

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Η αγκαλιά
    Τίτλος πρωτοτύπου: The hug
    Συγγραφέας: Όουεν Μακ Λάφλιν
    Εικονογράφηση: Πόλι Ντάνμπαρ
    Μετάφραση: Μάρω Ταυρή
    Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Νοέμβριος 2019
    Σελίδες: 64
    Μέγεθος: 24,5 Χ 24,5
    ISBN: 978-618-03-2093-0

     

    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular