More
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_405x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΗ Αριάδνη, του Λίο Λιόννι

    Η Αριάδνη, του Λίο Λιόννι

    Όσο θυμούνται τον εαυτό τους, θυμούνται και τον τοίχο τα ποντικάκια. Μα ποτέ δεν αναρωτήθηκαν τι υπήρχε στην άλλη πλευρά του τοίχου.

    Κάποτε όμως το αναρωτήθηκε η Αριάδνη. Τις νύχτες φανταζόταν την απέναντι πλευρά του τοίχου, έναν φανταστικό κόσμο με παράξενα ζώα και φυτά. “Πρέπει να δούμε την άλλη πλευρά”, έλεγε στους φίλους της. Και τους ξεσήκωνε να σκαρφαλώσουν τον τοίχο αλλά… μάταια. Ο τοίχος ήταν υπερβολικά ψηλός. Κι όταν μια άλλη μέρα, πήραν ένα καρφί για να του ανοίξουν μια τρύπα και να δουν την άλλη πλευρά, αποδείχθηκε ότι ο τοίχος ήταν και γερός. Ούτε λακκουβίτσα.

    Κι ύστερα προσπάθησαν να τον περπατήσουν, κάπου θα έπρεπε να τελειώνει αυτός ο τοίχος. Μα εκείνος τελειωμό δεν είχε. Τη λύση στην Αριάδνη θα τη δώσει η ταπεινότητα της φύσης, μια εκδοχή της έστω, καταφρονημένη και παρεξηγημένη. Και ο τοίχος θα αποκαλύψει τα μεγάλα μυστικά που κρύβει στην άλλη του πλευρά…

    Μια θαυμάσια αλληγορία για την περιπέτεια, την εξερεύνηση του αγνώστου, το ταξίδι για το πέρα αποδώ και τους τρόπους διεκδίκησής του. Η Αριάδνη δε συμβιβάζεται με το περίφημο και αρρωστημένο “έτσι τα βρήκαμε, γιατί να τα αλλάξουμε” και τρώει τα σωθικά της για να περάσει στην απέναντι μεριά του τοίχου. Η επιμονή και το πείσμα όταν δεν κάνεις απλά του κεφαλιού σου αλλά αφουγκράζεσαι τα ερεθίσματα έχουν καλύτερα αποτελέσματα από τη στείρα εκτόνωση μιας περιέργειας. 

    Κολάζ τεχνική, χρώματα, ωραίο κείμενο, λιτότητα, πλήθος συμβολισμών και νοημάτων άνευ διδαχών σε μία ακόμα καλοζυγισμένη, γοητευτική ιστορία του μάστορα Λίο Λιόννι που όμοιο του δε θα βρεις εύκολα στη μαγική σβούρα των δημιουργών παιδικών βιβλίων.

    Από τις εκδόσεις Ζαχαρόπουλος, τις πρώτες που ανακάλυψαν τούτον τον μάγο και έφεραν στην Ελλάδα τα βιβλία του το μακρινό 1992.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος:
    Η Αριάδνη, Tillie and the Wall  (1989)
    Συγγραφέας: Leo Lionni
    Εικονογράφηση: Leo Lionni
    Μετάφραση: Βερίνα Χωρεάνθη
    Εκδόσεις: Σ.Ι. Ζαχαρόπουλος, 1992
    Επιμέλεια: Ελένη Χωρεάνθη
    Σελίδες: 32
    Μέγεθος: 17 Χ 23
    ISBN: 960-208-275-5

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular