More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΑτζένταΜουσείαΗ θεά Ίριδα ξεκινάει νέες εξερευνήσεις για παιδιά και γονείς ακολουθώντας τα...

    Η θεά Ίριδα ξεκινάει νέες εξερευνήσεις για παιδιά και γονείς ακολουθώντας τα ίχνη των ζώων μέσα στο μουσείο Ακρόπολης

    Τα παρακάτω ειδικά σχεδιασμένα φυλλάδια βοηθούν τα παιδιά και τους γονείς τους να κάνουν μία πολύ πιο ευχάριστη και ενδιαφέρουσα επίσκεψη στο Μουσείο Ακρόπολης. Ποικίλλουν ως προς το θέμα και το επίπεδο πληροφοριών ανάλογα με την ηλικία στην οποία απευθύνονται. Στόχος τους είναι να δουν τα παιδιά μερικά από τα αριστουργήματα του Μουσείου, να εξοικειωθούν με τους χώρους του, να καλλιεργήσουν την παρατηρητικότητα, τη μνήμη και τη φαντασία τους και φυσικά να ψυχαγωγηθούν. Οι οικογένειες παραλαμβάνουν τα φυλλάδια εξερεύνησης από το Γραφείο Πληροφοριών τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του Μουσείου. Τα φυλλάδια εξερεύνησης δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με τον Τομέα Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης.                      

    Στα ίχνη των ζώων στο Μουσείο Ακρόπολης

    Με το φυλλάδιο «Στα ίχνη των ζώων στο Μουσείο Ακρόπολης» δίνεται η ευκαιρία στους πιο μικρούς επισκέπτες του Μουσείου από 3 έως 5 ετών, να έχουν μία από τις πρώτες μουσειακές εκπαιδευτικές τους εμπειρίες. Η θεά Ίριδα βοηθά τα παιδιά να ανακαλύψουν κάποια πολύ γνωστά και αγαπημένα ζώα μέσα στο Μουσείο. Η αναζήτηση γίνεται πιο διασκεδαστική, καθώς τα παιδιά φορούν τις μάσκες των δύο ζώων που βρίσκουν στο φυλλάδιο και εξερευνούν το Μουσείο μέσα από τα μάτια τους!

    Στα ίχνη των ζώων (α’ όψη)

    Στα ίχνη των ζώων (β’ όψη)

    Από το 1 ως το 10 μέσα στο Μουσείο Ακρόπολης

    Με το φυλλάδιο «Από το 1 ως το 10 μέσα στο Μουσείο Ακρόπολης» οι μικροί φίλοι από 5 έως 8 ετών, περιηγούνται στο Μουσείο και με τη βοήθεια της θεάς Ίριδας μετρούν από το 1 έως το 10 ανακαλύπτοντας κάποια από τα αριστουργήματα που κάθε φορά ανταποκρίνονται στον αριθμό τον οποίον ψάχνουν.

    Μετρώντας από το 1 έως το 6

    Μετρώντας από το 7 έως το 10

    Πρόσκληση για τους θεούς του Ολύμπου στο Μουσείο Ακρόπολης

    Με το φυλλάδιο «Πρόσκληση για τους θεούς του Ολύμπου στο Μουσείο Ακρόπολης» οι μικροί επισκέπτες από 8 έως 10 ετών αναζητούν συγκεκριμένα εκθέματα με απεικονίσεις των θεών του Ολύμπου μέσα στο Μουσείο. Η θεά Ίριδα καλεί τα παιδί να βρουν μαζί τους θεούς και να τους προσκαλέσουν στη γιορτή της θεάς Αθηνάς που γίνεται στην αίθουσα του Παρθενώνα, στον 3ο όροφο του Μουσείου.

    Ανακαλύπτοντας τους πρώτους 7 θεούς

                           Ανακαλύπτοντας τους υπόλοιπους 6 θεούς

    Δείτε τα και κατεβάστε τα φυλλάδια σε μεγάλο μέγεθος εδώ

    RELATED ARTICLES

    Most Popular