More
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_405x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο3-4 ετώνΗ Μίσα κάνει φίλους, του Τομ Πέρσιβαλ

    Η Μίσα κάνει φίλους, του Τομ Πέρσιβαλ

    Της αρέσει πολύ να φτιάχνει πράγματα. Φτιάχνει ας πούμε εικόνες από αριθμούς, από ήχους ή και από τα δυο μαζί. Αλλά δυσκολεύεται πολύ να κάνει φίλους. Στεναχωριέται. Αναρωτιέται αν θα τα καταφέρει ποτέ.

    Ένα απόγευμα έχει μια ιδέα. Με χαρτιά, μολύβια, μπογιές και άλλα εργαλεία, κόβει, κολλάει, καρφώνει, φτιάχνει ένα σωρό αστείους φίλους. Φίλους που έχει μαζί της, κοντά της, που τους παίρνει μαζί της παντού. Βέβαια, οι νέοι της φίλοι δεν είναι πολύ καλοί στα σπορ ή σε κάποια άλλα πράγματα, αλλά είναι φίλοι. Ώσπου, η παρουσία της σε ένα πάρτι θα αλλάξει την μοναχικότητά της…

    Μια απλή, τρυφερή ιστορία για τα παιδιά που είναι κάπως αδέξια να χτίσουν κοινωνικές σχέσεις ή πιο σταθερές επαφές με συνομήλικα παιδιά. Ο Τομ Πέρσιβαλ δεν κατηχεί, δεν υποδεικνύει, δεν έχει μαγικές συνταγές. Η Μίσα δεν μπορεί να γίνει ελκυστική για τους άλλους. Ίσως και να τους λέει ασυναρτησίες στην προσπάθειά της να τους προσεγγίσει. Αυτή η αδεξιότητα είναι συνήθης σε αρκετά παιδιά ήδη από την ηλικία των 3-4 ετών και φτάνει μέχρι και το τέλος της εφηβείας πολλές φορές, αν όχι και στην υπόλοιπη νεότητα. Μα το κορίτσι δεν στιγματίζεται, δεν θεωρείται ότι έχει κάτι που πρέπει να αντιμετωπιστεί με κάποια συνταγή ή δοσολογία. Αντιθέτως, η Μίσα αφήνεται να καταφύγει στα αρκετά ταλέντα και δυνατότητες που έχει. Γιατί είναι αυτά που ίσως της δώσουν τη λύση, όπως και πράγματι συμβαίνει τελικά στο βιβλίο. Γιατί αυτά τα ταλέντα και οι δυνατότητες θα χτίσουν τη γέφυρα με εκείνον που θα συμμεριστεί τον κόσμο της Μίσα, ίσως με κάποιον εξίσου διστακτικό, φοβισμένο ή αδέξιο να σταθεί με θάρρος στον κόσμο τον πολύ.

    Παιδιά με άσπεργκερ, παιδιά με χαμηλή αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση, παιδιά περιορισμένης κοινωνικής έκθεσης, παιδιά απλά διστακτικά, και τόσες ακόμα κατηγορίες παιδιών που έχουν δυσκολίες να κάνουν φίλους. Δεν τους πιέζουμε. Δεν τους αδικούμε. Τους δίνουμε ήρεμα συνθήκες να κερδίσουν σιγά σιγά αυτό που δυσκολεύονται να κάνουν. Γινόμαστε οι αόρατοι μάστορες της γέφυράς τους.

    Τομ Πέρσιβαλ και στην εικονογράφηση με τις γνωστές εναλλαγές έγχρωμων και γκριζόμαυρων σκίτσων, ρεαλιστικών μορφών με μάγνκα επιρροές, ατμοσφαιρικές αποτυπώσεις τοπίων και καλαίσθητων λεπτομερειών που κάνουν μικρές παράλληλες αφηγήσεις.

    Αξιόλογο.

    Εκδόσεις Ψυχογιός.

    Το Soundtrack του βιβλίου

    Marshmello & Anne-Marie – FRIENDS (Instrumental)

    Wonderful life-Black (Instrumental), εδώ το ορίτζιναλ, εδώ από τους Peaky Blinders (Smith & Burrows) και εδώ από τη Katie Melua

    Need A Friend [Instrumental Version] by Siine

    Θέμα νυχτερινού αγγέλου- Μάνος Χατζιδάκις

    Ώρες μου χρωματιστές-Γιώργος Σταυριανός

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Η Μίσα κάνει φίλους
    Συγγραφέας: Τομ Πέρσιβαλ
    Εικονογράφηση: Τομ Πέρσιβαλ
    Εκδόσεις: Ψυχογιός, Οκτώβριος 2020
    Σελίδες: 32
    Μέγεθος: 24,5 Χ 31
    ISBN: 978-618-01-3475-9

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular