More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΗ μαύρη σκόνη και Ένας μυστηριώδης Βίκινγκ στους νέους Κουρσάρους της Περιπέτειας

    Η μαύρη σκόνη και Ένας μυστηριώδης Βίκινγκ στους νέους Κουρσάρους της Περιπέτειας

    Μια από τις καλύτερες σειρές που εκδόθηκαν τα τελευταία χρόνια για παιδιά 8-14 ετών και δεν αποκλείεται να είναι η καλύτερη. Καθαρή λογοτεχνία υψηλών προδιαγραφών, ένας θησαυρός που ξεκλειδώνεται μέσα από το σεντούκι κορυφαίων σύγχρονων συγγραφέων. Με πυκνή δράση, με απαράμιλλο ρυθμό, με ήπια αλλά ποτέ προβλέψιμη πλοκή, με λεξιλογικό πλούτο και καθαρότητα στην έκφραση και τη ροή της, με αγωνία και μυστήριο τόσο όσο, με χιούμορ να χρωματίζει την ένταση και με το σπουδαίο πάντρεμα με σημαντικές στιγμές και προσωπικότητες της ανθρωπότητας, δίχως να σε διαλύει με τα μηνύματα και τα επιμύθια, δίχως εξυπνακισμούς. Θα ήμουν ιερόσυλος αν έλεγα ότι είναι μια σειρά Ιούλιου Βερν δίχως τα ψεγάδια του; Εντάξει, ας είμαι.

    Η σειρά Κουρσάροι της Περιπέτειας αποτελείται από σύντομες, αυτοτελείς ιστορίες, γραμμένες από γνωστούς συγγραφείς παιδικών βιβλίων, που διαδραματίζονται σε διαφορετικούς τόπους και εποχές. Και σε κερδίζει κάθε φορά από την πρώτη σελίδα, τοποθετώντας σέ σε ένα διαφορετικό ιστορικό πλαίσιο, σε μια άλλη ιστορία και γεμίζοντας τον κόσμο σου με μοναδικές εικόνες και στιγμές των ανθρώπων.

    Τα δύο νέα βιβλία της σειράς είναι Η Μαύρη Σκόνη και το Ένας Μυστηριώδης Βίκινγκ. Όπου στο σημάδι μπαίνουν αφενός η Κίνα του 13ου αιώνα, των μεγάλων ανακαλύψεων και οι μεγάλοι θαλασσοπόροι και ταξιδευτές και αφετέρου οι σπουδαίοι πολεμιστές και ταξιδιώτες Βίκινγκς.

    ——————–

    Κίνα, εποχή αυτοκράτορα Κουμπλάι Χαν, εγγονού του μυθικού Τζέγκις Χαν. Έτος 1275. Η 13χρονη Τσινγκ νιώθει το έδαφος να τρέμει και βαριές πλάκες αλατιού να πέφτουν προς το μέρος της. Η μαύρη σκόνη που αιωρούνταν στη σπηλιά ήταν η γνωστή αργότερα ως πυρίτιδα, με την οποία έχει καταπιαστεί ο αλχημιστής πατέρας της. Απεγκλωβίζεται από την σπηλιά με τη βοήθεια της Γουέι, ωστόσο επιστρέφοντας σπίτι ανακαλύπτει ότι ο πατέρας της έχει πέσει θύμα απαγωγής. Αφήνει ένα γράμμα στη μητέρα της ότι θα πάει να βρει τον πατέρα της και φεύγει με την Γουέι και τον Κοντοπόδαρο, το άλογο. Καταλαβαίνει ότι για να τα καταφέρει πρέπει να ζητήσει βοήθεια από τον αυτοκράτορα Κουμπλάι Χαν. Για να φτάσει όμως σε αυτόν, πρέπει να περάσει ένα πλήθος δοκιμασιών. Ίσως το καραβάνι ταξιδιωτών που συναντά να της δώσει τη λύση που γυρεύει. Ίσως ένας 15χρονος ονόματι Μάρκο Πόλο που βρίσκεται ανάμεσά τους να ξεκλειδώνει αυτήν την μυστηριώδη πόρτα της εξαφάνισης του πατέρα της…

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Η μαύρη σκόνη
    Τίτλος πρωτοτύπου: Polvere Nera
    Συγγραφέας: Miriam Dubini
    Εικονογράφηση: Elisa Macellari
    Σειρά: Κουρσάροι της περιπέτειας
    Επιμέλεια: Πιερντομένικο Μπακαλάριο
    Προσαρμογή εξωφύλλου: Γιώργος Παναρετάκης
    Επιμέλεια: Θοδωρής Τσώλης
    Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Φεβρουάριος 2020
    Μετάφραση: Δήμητρα Δότση
    Σελίδες: 112
    Μέγεθος: 13 Χ 20,5
    ISBN: 978-618-03-1714-5

     

    Σκανδιναβία, 830. “Φύγε γρήγορα”,  φώναξε ο πατέρας του στον Ζίρκε που ζει με τα αδέρφια και τους γονείς του σ’ ένα απομονωμένο αγρόκτημα. “Τρέξε και μη σταματήσεις στιγμή”. Πίσω ακούγονταν μόνο ουρλιαχτά. Ήταν οι Άριοι, οι πολεμιστές με τα κεφάλια σκύλου που ζούσαν για να κάνουν επιδρομές και θυσίες ανθρώπων. Καταστρέφουν το αγρόκτημά τους. “Φύγε γρήγορα” του είχε φωνάξει ο πατέρας του αλλά ο Ζίρκε ήξερε καλά ότι αυτό σήμαινε “πάρε εκδίκηση”.

    Μένει μόνος του. Τα αδέρφια του έχουν πιαστεί αιχμάλωτοι. Ο Ζίρκε αποφασίζει ότι δε θα βρει γαλήνη αν δεν εντοπίσει την οικογένειά του. Πρέπει να φτάσει στο λιμάνι της Μπίρκα προτού σαλπάρουν οι Άριοι. Και τότε, καθώς περιπλανιέται, συναντά τους Βίκινγκς και τον βασιλιά τους, τον Ράγκναρ. “Θα σε φροντίσουμε εμείς”, του λέει ο δίκαιος Ράγκναρ και αυτό είναι η πύλη για τη συμμετοχή του Ζίρκε στις εκστρατείες τους, μαζί με άντρες και γυναίκες πολεμιστές.

    Ο Ζίρκε θα ταξιδέψει στο πλάι των Βίκινγκς, θα ζήσει τον κόσμο και τις αγωνίες τους, την σκληρότητα και την αξιοσύνη τους, τον παραβίαστο ηθικό του κώδικα που ενίοτε παραξενεύει τον Ζίρκε που ψάχνει την οικογένειά του. Και θα καταλάβει πολλά περισσότερα από το να είσαι ο μεγαλύτερος εξερευνητής του κόσμου, αφού η συνάντηση με τους Άριους θα είναι τρομακτική!

    Εκδόσεις Μεταίχμιο.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Αγόρασέ το
    Τίτλος: Ένας μυστηριώδης Βίκινγκ
    Τίτλος πρωτοτύπου: Un misterioso Vichingo
    Συγγραφέας: Sabina Colloredo
    Εικονογράφηση: Monica Rossi
    Σειρά: Κουρσάροι της περιπέτειας
    Επιμέλεια: Πιερντομένικο Μπακαλάριο
    Προσαρμογή εξωφύλλου: Γιώργος Παναρετάκης
    Επιμέλεια: Θοδωρής Τσώλης
    Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Φεβρουάριος 2020
    Μετάφραση: Δήμητρα Δότση
    Σελίδες: 100
    Μέγεθος: 13 Χ 20,5
    ISBN: 978-618-03-2062-6

     

    RELATED ARTICLES

    Most Popular