More
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_405x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΗ Τεργέστη ετοιμάζεται για το 39ο Διεθνές Συνέδριο της IBBY

    Η Τεργέστη ετοιμάζεται για το 39ο Διεθνές Συνέδριο της IBBY

    IBBY 39th International triesteΤο 39ο Διεθνές Συνέδριο της IBBY θα πραγματοποιηθεί, όπως ανακοινώθηκε στις 14 Ιουνίου 2021, στην Τεργέστη της Ιταλίας στο τέλος Αυγούστου του 2024. Ήδη υπάρχει σημαντική υποστήριξη θεσμικών εταίρων όπως το Centro per il libro e la lettura, (το Κέντρο Βιβλίων και Ανάγνωσης του Ιταλικού Υπουργείου Πολιτισμού), η Περιφέρεια Friuli Venezia Giulia της βορειοανατολικής Ιταλίας και ο Δήμος Τεργέστης.

    Η επιλογή της Τεργέστης θεωρείται απολύτως και εμβληματική. Η πόλη υπήρξε μάρτυρας όλης της φρίκης και της τραγωδίας που η Jella Lepman ήθελε να γλιτώσει για τις μελλοντικές γενιές όταν ίδρυσε την IBBY. Ταυτόχρονα, όμως, ως συνοριακή πόλη με τη Σλοβενία και τα Βαλκάνια, αλλά και από το Βορρά με την Αυστρία, η Τεργέστη αποτελεί ένα σταυροδρόμι πολιτισμών, διαλόγου, συνεννόησης, αμοιβαίας κατανόησης, αξίες που η IBBY προκρίνει ως εξέχουσες.

    Η Τεργέστη φιλοξενεί από παλιά αναγνωρισμένα διεθνή ιδρύματα και παιδικούς εκδοτικούς οίκους, ενώ θεωρείται μια από τις πιο κινητικές περιοχές της Ιταλίας και της ευρύτερης περιοχής στην προώθηση βιβλίων για παιδιά και νέους.

    Το θέμα του συνεδρίου της Τεργέστης είναι «Ενταχθείτε στην επανάσταση! Δίνοντας σε κάθε παιδί καλά βιβλία» και σήμερα, δύο και πλέον χρόνια μετά την επιλογή του, μοιάζει σχεδόν προφητικό, κοιτάζοντας τις διεθνείς εξελίξεις και προκλήσεις: λογοκρισία, πόλεμοι, προσφυγική κρίση, αποκλεισμός. 

    Η IBBY και όλες οι φιλαναγνωστικές προσπάθειες προσπαθούν να δημιουργήσουν συνθήκες ενίσχυσης της φιλαναγνωσίας και της πρόσβασης στο βιβλίο ώστε να διασφαλιστεί ότι όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα στα καλά βιβλία και στην ανάγνωση.

    Το προσυνεδριακό Φόρουμ IBBY στις 29 Αυγούστου θα δει τα Εθνικά Τμήματα να ξεκινούν αυτή τη διαδικασία καθώς εξετάζουν πώς να συντονίσουν περαιτέρω το έργο και τη δράση τους.

    Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Αυγούστου έως την 1η Σεπτεμβρίου 2024. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλίες, διαλέξεις, βραβεύσεις, εργαστήρια, παράλληλες συνεδρίες, στρογγυλή τράπεζα, συναντήσεις και πολλές άλλες μορφές επικοινωνίας και μετάδοσης πληροφορίας.

     

    RELATED ARTICLES

    Most Popular