More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΓιορτέςΧριστουγεννιάτικες ΓιορτέςΘεατρικό έργο για νηπιαγωγείο: Τι έκανες στα Χριστούγεννα Μάγισσα Αλαντάλα; των Μαρίας...

    Θεατρικό έργο για νηπιαγωγείο: Τι έκανες στα Χριστούγεννα Μάγισσα Αλαντάλα; των Μαρίας Τσοπόκη και Ουρανίας Μάρκου (download)

    Οι νηπιαγωγοί Μαρία Τσοπόκη και Ουρανία Μάρκου μοιράζονται με όλους τους αναγνώστες του ELNIPLEX το χριστουγεννιάτικο θεατρικό έργο τους που βασίστηκε στο ομώνυμο βιβλίο τους Τι έκανες στα Χριστούγεννα Μάγισσα Αλαντάλα; που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις iWrite.

    Οι δύο δημιουργοί μοιράζονται μαζί μας από το κείμενο και τις χορογραφίες, μέχρι τις μουσικές και δραστηριότητες προς αξιοποίηση του βιβλίου και του θεατρικού έργου.

    Λίγα λόγια από τις δημιουργούς….

    Πρόκειται για μια ιστορία που φέρνει τη μαγεία των κλασικών παραμυθιών μέσα στα Χριστούγεννα και μιλάει για τη δύναμη της αγάπης,την καλοσύνη και την αλληλεγγύη. Ήρωές της ο Άγιος Βασίλης, η μάγισσα Αλαντάλα και οι πρωταγωνιστές τριών κλασικών παραμυθιών, η Κοκκινοσκουφίτσα, η Σταχτοπούτα και η Χιονάτη. Η μάγισσα του παραμυθιού είναι μια μάγισσα διαφορετική, δεν είναι κακιά. Έχει μόνο μια ανάγκη. Να την αγαπήσουν όσο και τον Άγιο Βασίλη. Είναι σαν ένα μικρό που παιδί που ζηλεύει και κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να κερδίσει αυτό που θέλει. Και μέσα σε όλο αυτό τα κάνει όλα άνω κάτω
    Είναι ένα παραμύθι με έντονο το θεατρικό στοιχείο αφού άλλωστε από εκεί ξεκίνησε, από μια θεατρική παράσταση που στήσανε οι συγγραφείς για τους μικρούς τους μαθητές. Συνδυάζει το κωμικό στοιχείο και τη δράση μέσα σε μια γρήγορη εναλλαγή σκηνών, η οποία κρατάει το ενδιαφέρον των παιδιών αμείωτο.

    Περί τίνος πρόκειται- Κατεβάστε δωρεάν

    Ένα χριστουγεννιάτικο θεατρικό έργο που αποτελείται από 7+1 σκηνές και περιέχει 25 ρόλους (ασφαλώς μπορείτε να κάνετε τις δικές σας προσαρμογές αναλόγως της ομάδας σας). Όλο το κείμενο, τις προτεινόμενες χορογραφίες και τραγούδια/μουσικές, καθώς και τα ηχογραφημένα αφηγηματικά μέρη θα τα βρείτε όλα συγκεντρωμένα σε μία σελίδα. Επισκεφθείτε τη σελίδα (πατήστε εδώ) και βρείτε τα όλα δωρεάν από τις δημιουργούς.

    Όμως, οι δημιουργοί του βιβλίου και του θεατρικού έργου, έχουν δημιουργήσει και ένα αρχείο με δραστηριότητες που σκέφτηκαν και ασφαλώς βασίζονται στο βιβλίο. Όποιος επιλέξει να το κάνει παράσταση, μπορεί να τις αξιοποιήσει.

    Κατεβάστε το αρχείο Πατώντας εδώ.

    Οι δύο δημιουργοί

    Η Μαρία Τσοπόκη είναι παντρεμένη με δύο παιδιά και ζει στην Ηγουμενίτσα Θεσπρωτίας. Είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και εργάζεται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση τα τελευταία 13 χρόνια. Στα προσωπικά της ενδιαφέροντα θα μπορούσε να βάλει τη ζωγραφική σαν τη δεύτερη μεγάλη της αγάπη, πέρα από τη δουλειά της. Η ενασχόληση με το συγγραφικό κομμάτι ήρθε ως αποτέλεσμα της δημιουργίας πολύ ξεχωριστών σχολικών παραστάσεων για το νηπιαγωγείο, μια από τις οποίες ήταν και το συγκεκριμένο παραμύθι. E-mail: maria.tsopoki@gmail.com

    Η Ουρανία Μάρκου είναι παντρεμένη με δύο παιδιά και ζει στα Σύβοτα Θεσπρωτίας. Είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και εργάζεται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση από το 2004. Τη χαρακτηρίζουν η έντονη δημιουργική διάθεση και το ενδιαφέρον για καθετί νέο. Ανάμεσα σε αυτά είναι και η δημιουργία του blog του σχολείου της (https:// nipiagogiosivota.blogspot.com/), όπου μοιράζονται με εκπαιδευτικούς και γονείς στιγμές, δραστηριότητες και φυσικά τις γιορτές, που ήταν και αυτές που την οδήγησαν στο συγγραφικό μονοπάτι. E-mail: ranmarkou@gmail.com

    Η άποψή μας

    Το θεατρικό έργο των δύο νηπιαγωγών φανερώνει την αγάπη τους για τη δημιουργική διαδικασία του θεάτρου στο νηπιαγωγείο. Η ιστορία διαθέτει χιούμορ, έχει αρκετές καλές στιγμές και ωραίο, στρωτό λόγο. Τα πολλά διαλογικά μέρη, όμως, αναμφίβολα θα απαιτήσουν πολλές πρόβες για συγχρονισμό σε παιδιά νηπιαγωγείου. Αυτά τα διαλογικά μέρη ή θα πρέπει να απλοποιηθούν από ομάδες που δεν έχουν τέτοια δυναμική. Το θεωρούμε ιδανικό για παιδιά α’ και β’ δημοτικού και για νηπιαγωγεία που θα το δουλέψουν με συνέπεια και συστηματικά.

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Τι έκανες στα Χριστούγεννα Μάγισσα Αλαντάλα;
    Συγγραφέας: Μαρία Τσοπόκη, Ουρανία Μάρκου
    Εικονογράφος: Λυδία Χατζημάρκου
    Εκδόσεις: iWrite, Φεβρουάριος 2022
    Σελίδες: 24
    Μέγεθος: 21 Χ 29
    ISBN: 978-960-627-224-0

     

    Info

    Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις iWrite και μπορείτε να το βρείτε εδώ

    RELATED ARTICLES

    Most Popular