More
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_405x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΚατασκήνωση τεράτων: Το καλοκαίρι της φρίκης, της Τέυλορ Ντόλαν

    Κατασκήνωση τεράτων: Το καλοκαίρι της φρίκης, της Τέυλορ Ντόλαν

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 8+ (target 8-12) – Λογοτεχνία για παιδιά

    Μαμά σ’ ευχαριστώ που είσαι το “ΝΑΙ!” στο “ΟΧΙ!” μου. Μακάρι να υπήρχαν περισσότεροι άνθρωποι τόσο ειλικρινά καλόψυχοι όσο εσύ, ο κόσμος μας θα ήταν πολύ καλύτερος. Μπαμπά, σ’ ευχαριστώ που πίστευες ότι η “Κατασκήνωση τεράτων” ήταν καλή ιδέα ακόμα κι όταν δεν ήταν. Και που μας πήρες έναν σκύλο, παρότι είσαι αλλεργικός στους σκύλους. Είσαι υπέροχος…”
    Μέρος από τις ευχαριστίες της συγγραφέα

    Όσο μεγαλώνεις, τόσο πιο πολύ φοβάσαι τα πάντα. Γι’ αυτό, ετούτο το βιβλίο δεν είναι για τους μεγάλους που φοβούνται, που εξετάζουν κάθε απίθανο σενάριο και έχουν ξεχάσει να απολαμβάνουν. Αυτό το βιβλίο είναι… για σένα!

    Όταν ο κόσμος φαντάζει λίγο πιο τρελός απ’ ό,τι συνήθως, η γιαγιά μου λέει:
    “Κοίτα γύρω σου και μέτρα τα δεδομένα”. Τα δεδομένα σε βοηθούν να πατάς γερά στα πόδια σου.

    Η Λέξι (από το Αλεξάντρα) Ουάιλντ πιστεύει ότι η γιαγιά της την άφησε λάθος καλοκαιρινή κατασκήνωση. Θα την έγραφε στη “Χαρούμενη Κοιλάδα- Κατασκήνωση για Γελαστά Αγόρια και Κορίτσια”. Όμως η γιαγιά της παίρνει λάθος δρόμο και καταλήγουν στην Κατασκήνωση Τεράτων με δεκαπέντε… δευτερόλεπτα καθυστέρηση! Και οι ομαδάρχισσες δεν είναι συνηθισμένες. Είναι μάγισσες! Σε αυτήν την παράξενη κατασκήνωση η Λέξι καταλαβαίνει ότι μάλλον έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον να μοιράζεσαι την καλύβα σου με ένα κορίτσι-λυκάνθρωπο, ένα ψωνισμένο ζόμπι κι ένα φάντασμα με καπέλο του μπέιζμπολ. Η Μπου, η Μαίρη, η Διοσμαρίνη, η Τόνια, , η Αιμιλία.

    Πώς είναι να αρρωσταίνεις; Πώς περνά ο χρόνος σε μια τέτοια κατασκήνωση; Πώς είναι να χρησιμοποιείς ένα κρανίο ως βάζο για λουλούδια; Πώς είναι να έχεις να κάνεις με την… ανώτατη αρχι-ομαδάρχισσα Ευφημία Αχρεία που έχει μαλλί μεγαλύτερο κι από το Τέξας και αναλαμβάνει… την αρχηγία της κατασκήνωσης; Θα τα βγάλουν πέρα μαζί της; Ή μήπως… θα τα βγάλει αυτή πέρα μαζί τους;

    Ένας κόσμος απόκοσμος, μια γκόθικ ομίχλη που σκεπάζει τα πάντα αποκαλύπτεται σταδιακά μέσα από την πνευματώδη γραφή και το επιθετικό χιούμορ της Τέυλορ Ντόλαν, η οποία σχεδόν αποτίει φόρο τιμής στους μεγάλους του είδους (Isadora Moon, Sekelton Keys, Adams Family κ.α). Τα μικρά κεφάλαια, η κοφτή, ρυθμική γραφή, τα συνεχή ευρήματα, η εκπληκτική αντιπροσώπευση αναπηριών, η διαφορετικότητα, η συνεργασία, το ομαδικό πνεύμα και η ενότητα, η μάχη με το πραγματικό τέρας που είναι ο αληθινός εχθρός, το σκοτάδι και οι σκοτεινές ψυχές, η αυτοπεποίθηση και η ψυχική ενδυνάμωση, μάγισσες, λυκάνθρωποι και ζόμπι∙ κι αν προσθέσεις και την comic gothic εικονογράφηση με το μαύρο να φωτίζεται από το κίτρινο σε μια γοητευτική τριχρωμία, τότε έχουμε ένα όμορφο δείγμα προσέγγισης κόμικ τρόμου.

    Οι λάτρεις του είδους, τα παιδιά που αρέσκονται στις πικάντικες ιστορίες που νοτίζονται από τρομακτικές λεπτομέρειες θα το βρουν πολύ ενδιαφέρον.

    Για αναγνώστες από 8 ετών.

    Εκδόσεις Πατάκη.

    Με μια ματιά

    • Ένας κόσμος απόκοσμος, μια γκόθικ ομίχλη που σκεπάζει τα πάντα αποκαλύπτεται σταδιακά μέσα από την πνευματώδη γραφή και το επιθετικό χιούμορ της Τέυλορ Ντόλαν, η οποία σχεδόν αποτίει φόρο τιμής στους μεγάλους του είδους. Τα μικρά κεφάλαια, η κοφτή, ρυθμική γραφή, τα συνεχή ευρήματα, η εκπληκτική αντιπροσώπευση αναπηριών, η διαφορετικότητα, η συνεργασία, το ομαδικό πνεύμα και η ενότητα, η μάχη με το πραγματικό τέρας που είναι ο αληθινός εχθρός, το σκοτάδι και οι σκοτεινές ψυχές, η αυτοπεποίθηση και η ψυχική ενδυνάμωση, μάγισσες, λυκάνθρωποι και ζόμπι∙ κι αν προσθέσεις και την comic gothic εικονογράφηση με το μαύρο να φωτίζεται από το κίτρινο σε μια γοητευτική τριχρωμία, τότε έχουμε ένα όμορφο δείγμα προσέγγισης κόμικ τρόμου.

    Το Soundtrack του βιβλίου

    Addams Family ost (1991) 2 Morning

    Witches Are Real – Alan Silvestri | WaterTower

    Opening Titles

    Alice in Wonderland (Score) 2010- Alice’s Theme

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Κατασκήνωση τεράτων: Το καλοκαίρι της φρίκης, της Τέυλορ Ντόλαν
    Τίτλος πρωτοτύπου: GHOUL SCOUTS: Welcome to Camp Croak!
    Συγγραφέας: Taylor Dolan
    Εικονογράφος: Taylor Dolan
    Εκδόσεις: Πατάκη, Ιούλιος 2021
    Μετάφραση: Δημήτρης Μελικέρτης
    Υπεύθυνη έκδοσης: Φαίη Κολοκυθά
    Διοθρώσεις: Κατερίνα Βασιλοπούλου
    Σελίδες: 152
    Μέγεθος: 13 Χ 20
    ISBN: 978-960-16-8962-1

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular