More
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_405x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΜήνυση μεγάλων εκδοτών εκπαιδευτικών βιβλίων κατά της παράνομης βιβλιοθήκης Libgen

    Μήνυση μεγάλων εκδοτών εκπαιδευτικών βιβλίων κατά της παράνομης βιβλιοθήκης Libgen

    libgen logΜερικοί από τους μεγαλύτερους εκδότες σχολικών βιβλίων μήνυσαν πριν λίγες μέρες την Library Genesism, γνωστής ως Libgen, μιας κατά τα λεγόμενα παράνομης και σκιώδους βιβλιοθήκης, την οποία οι εκδότες κατηγορούν για «εκτεταμένες παραβιάσεις του ομοσπονδιακού νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων».

    Οι εκδότες που κάνουν μήνυση είναι οι Cengage Learning, Macmillan Learning, McGraw Hill και Pearson Education. Ισχυρίζονται ότι το η εν λόγω βιβλιοθήκη λειτουργεί με άγνωστα άτομα με έδρα εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών και η δράση της χαρακτηρίζεται ως “μία από τις μεγαλύτερες, πιο διαβόητες και εκτεταμένες πράξεις παραβίασης στον κόσμο”

    Σύμφωνα με τους εκδότες, η Libgen προσφέρει δωρεάν λήψεις (downloading) σε περισσότερα από 20.000 βιβλία τα οποία οι εκδότες δεν έχουν εξουσιοδοτήσει ποτέ τη Libgen να διανείμει. Χαρακτηρίζουν τη Libgen ως «μια τεράστια προσπάθεια πειρατείας» που τους προκαλεί σοβαρή οικονομική ζημιά.

    Η Libgen είχε μηνυθεί και το 2015, έκλεισε για λίγο κατόπιν εντολής δικαστηρίου, όμως λίγο καιρό μετά επανεμφανίστηκε αψηφώντας τη δικαστική απόφαση. Τώρα οι τέσσερις εκδότες ζητούν από ένα περιφερειακό δικαστήριο των ΗΠΑ στη Νέα Υόρκη να διατάξει τη Libgen να καταβάλει αποζημίωση ύψους περίπου 30 εκατομμυρίων δολαρίων.

    RELATED ARTICLES

    Most Popular