More
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_405x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΜαγικό λεύκωμα με μονόκερους (με στυλό που γράφει αόρατα)

    Μαγικό λεύκωμα με μονόκερους (με στυλό που γράφει αόρατα)

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 6+ (target 7-10) – Λεύκωμα με στυλό που γράφει αόρατα

    Εν τη γενέσει: Το λεύκωμα στην αρχαία Ελλάδα ήταν μια πινακίδα δημόσιων ανακοινώσεων περί πολιτικής συνήθως. Φτιάχνονταν από επαγγελματίες τεχνίτες, του λευκαντές, συνήθως από ξύλο με επίστρωση γύψου.

    Ωραία τα λευκώματα. Οι παλιότερες γενιές τα είχαμε ψηλά σε εκτίμηση. Φτιάχναμε, γράφαμε, το πηγαίναμε από χέρι σε χέρι, μαθαίναμε μυστικά, δείχναμε τον εαυτό μας στους άλλους. Ίσως έχει εξασθενήσει τώρα η μόδα με τα κινητά και τα άλλα μαραφέτια που έχουν δώσει στα παιδιά οι ενήλικες ήδη από τη νηπιακή ηλικία, αλλά δεν παύουν τα λευκώματα να έχουν μια ομορφιά.

    Αυτό το μαγικό λεύκωμα με κέντρο του μονόκερους το βρήκαμε χαριτωμένο. Και για το λουκετάκι και τα κλειδάκια του και για το μαγικό στυλό που γράφει αόρατα και μπορείς να δεις τα γραφέντα μόνο πατώντας το μπλε φωτάκι και γιατί ξεφυλλίζοντάς το δεν βρήκαμε κενές σελίδες αλλά μια ενδιαφέρουσα διάταξη με προσωπικά στοιχεία, πεδία σημειώσεων, καταγραφή συναισθημάτων, σκέψεις, μαγικές στιγμές, χώρο για φωτογραφίες, καταγραφή φίλων, σημαντικές επέτειοι, “λευκωματικές” ερωτήσεις τύπου “τι θα έκανες αν;”, ιστορίες, συνταγές, sites and blogs, αποκαλύψεις, μουσικές στιγμές, δραστηριότητες, ημερολόγιο και πολλά ακόμα ενδιαφέροντα.

    Μας άρεσε που δεν επαναλαμβανόταν και είχε ποικιλία στις σελίδες του.

    Η γραφή με το μαγικό στυλό φαίνεται με πολύ προσπάθεια και με αρκετό φως και χωρίς το μπλε φωτάκι. Αλλά με το μπλε φωτάκι γίνεται πιο καθαρό και αναμφίβολα πιο μαγικό για τα παιδιά.

    Το προτείνουμε για κορίτσια αλλά και για αγόρια από 6 ετών και με κέντρο τις ηλικίες 7-10, καθώς μετά αρχίζει το πουλάκι να πετάει για άλλες πολιτείες.

    Εκδόσεις Susaeta.

    Απόσπασμα

    Διαβάστε απόσπασμα εδώ

    Με μια ματιά

    • Αυτό το μαγικό λεύκωμα με κέντρο του μονόκερους το βρήκαμε χαριτωμένο. Και για το λουκετάκι και τα κλειδάκια του και για το μαγικό στυλό που γράφει αόρατα και μπορείς να δεις τα γραφέντα μόνο πατώντας το μπλε φωτάκι και γιατί ξεφυλλίζοντάς το δεν βρήκαμε κενές σελίδες αλλά μια ενδιαφέρουσα διάταξη με προσωπικά στοιχεία, πεδία σημειώσεων, καταγραφή συναισθημάτων, χώρο για φωτογραφίες, καταγραφή φίλων, “λευκωματικές” ερωτήσεις τύπου “τι θα έκανες αν;”, ιστορίες, sites and blogs, αποκαλύψεις, μουσικές στιγμές, ημερολόγιο και πολλά ακόμα ενδιαφέροντα.

    Το Soundtrack του βιβλίου

    Θα συμπληρωθεί με την παρουσίαση του βιβλίου

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Μαγικό λεύκωμα με μονόκερους
    Εκδόσεις: Susaeta, 23 Αυγούστου 2021
    Μετάφραση: Εύη Κουδούνα, Αντωνία Νικόλη
    Σελιδοποίηση: Νάνσυ Τζαννή
    Σελίδες: 96
    Μέγεθος: 15,7 Χ 20
    ISBN: 978-960-617-568-8

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular