More
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_405x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_405x150
    ΑρχικήΒιβλίοParenting (Βιβλία για γονείς)Μεγαλώστε το παιδί σας με το μυαλό και την καρδιά, της Μόνα...

    Μεγαλώστε το παιδί σας με το μυαλό και την καρδιά, της Μόνα Ντέλαχουκ

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 18+ — Δοκίμιο για γονείς

    Είμαστε οι φροντιστές του νευρικού συστήματος των άλλων όσο και του δικού μας.
    Δρ. Λίζα Φέλντμαν Μπάρετ

    Τα μεγάλα οφέλη της συζήτησης με τα παιδιά μας και πώς να τη διεξάγουμε με τρόπο που θα ωφελεί τη σχέση μας με το παιδί και τις δεξιότητες του ίδιου του παιδιού.

    Περί τίνος πρόκειται

    Η κλινική ψυχολόγος Mona Delahooke ειδικεύεται στην υποστήριξη παιδιών και οικογενειών που δυσκολεύονται να διαχειριστούν τη συμπεριφορά των παιδιών τους. Έχει εστιάσει την έρευνα και την προσέγγισή της στην ανάπτυξη παρεμβάσεων που θέτουν στο κέντρο τους την κατανόηση και στη σχέση με το παιδί για παιδιά με αναπτυξιακές, μαθησιακές, συμπεριφορικές και συναισθηματικές δυσκολίες και ιδιαιτερότητες.

    Στο βιβλίο της Μεγαλώστε το παιδί σας με το μυαλό και την καρδιά πρέπει να προσέξουμε τον υπότιτλο που δίνει η Delahooke ήδη από την πρωτότυπη έκδοση που μεταφράζεται αρκετά καλά στην ελληνική γλώσσα. How to stop managing behavior and start raising joyful, resilient kids, ήτοι Πώς να σταματήσετε να εστιάζετε στη συμπεριφορά, ώστε να μεγαλώσετε χαρούμενα και ψυχικά ανθεκτικά παιδιά, στα ελληνικά. Σε αυτόν τον υπότιτλο βρίσκεται η ουσία και το κέντρο της προσέγγισης της Delahooke και όχι στον εντυπωσιακό τίτλο.

    Η συγγραφέας θεωρεί ότι πολλές οικογένειες χάνουν την ψυχραιμία τους και μάλιστα επαναλαμβανόμενα και δίχως να το επιλέγουν συνειδητά και εστιάζουν στο να διορθώσουν τα ποικίλα συναισθηματικά ξεσπάσματα, τις κρίσεις οργής και άλλες «ανεξέλεγκτες» συμπεριφορές των παιδιών τους, όμως αυτό επιφέρει αντίθετα ή αμφιλεγόμενα αποτελέσματα. Αν προσθέσει κανείς το χάος των συμβουλών που έρχονται από σόσιαλ μίντια, ινφλουέσερς, φίλους και γνωστούς, τότε οι δρώντες γονείς βρίσκονται να κολυμπούν σε ένα ερεβώδες πέλαγος όπου δεν ξέρουν πώς να ενεργήσουν για να αναθρέψουν ευτυχισμένα και ψυχικά ανθεκτικά παιδιά, που θα έπρεπε να είναι ο στόχος του καθενός.

    Η Delahooke στηρίζεται στις τελευταίες ανακαλύψεις της νευροεπιστήμης και της ευρύτερης επιστήμης της βιολογίας και προσπαθεί να μας στρέψει να δούμε την ισοτιμία σώματος και μυαλού στην κατανόηση του παιδιού. Επικεντρωνόμαστε πολύ στον νου των παιδιών, ενώ εκείνα, ήδη από βρέφη εκφράζονται περισσότεροι και επικοινωνούν μέσω του σώματός τους. Και αυτό ρυθμίζεται μέσω της δημιουργίας ασφαλών, αρμονικών και στοργικών σχέσεων.

    “Η ρύθμιση στο σώμα ενός παιδιού στηρίζει τις υγιείς σχέσεις και τις γεμάτες αγάπη αλληλεπιδράσεις, πράγμα που με τη σειρά του κατασκευάζει τις υποδομές οι οποίες τελικά επιτρέπουν στο παιδί να χρησιμοποιήσει λογική, έννοιες και σκέψεις , ώστε να διαχειριστεί με ευελιξία τις δοκιμασίες της ζωής. Κατανοώντας πλέον την αμφίδρομη επικοινωνία μεταξύ του εγκεφάλου και του σώματος, άλλαξα την πρακτική μου. Έπαψα να εστιάζω στην εξάλειψη των προβληματικών συμπεριφορών των παιδιών και άρχισα να τις αντιλαμβάνομαι ως τον τρόπο του σώματος για να εκφράζει τις ανάγκες του”.

    Η Delahooke υποστηρίζει ότι μόλις οι γονείς αλλάξουν τον τρόπο διαπαιδαγώγησης και λάβουν υπόψη τους αυτή την ισορροπία σώματος και εγκεφάλου, θα επιτύχουν μια πιο ουσιαστική και σε βάθος κατανόηση των συμπεριφορών του παιδιού τους, θα εξατομικεύσουν τον τρόπο διαπαιδαγώγησής τους και εν τέλει θα επιτύχουν να απομακρύνουν ή να μειώσουν την ανεπιθύμητη συμπεριφορά με μονιμότερα και πιο πειστικά αποτελέσματα.

    Το θεωρώ ένα πολύ δυνατό βιβλίο για κάθε γονέα που προσφέρει μια σημαντική, εναλλακτική ματιά στον τρόπο που χειριζόμαστε τις καθημερινές εντάσεις με τα παιδιά μας.

    Εκδόσεις Διόπτρα.

    Απόσπασμα

    Διαβάστε απόσπασμα εδώ

    Είπαν

    Το βιβλίο της Mona Delahooke είναι ένα απίστευτο δώρο που είχαν ανάγκη οι γονείς. Με ήπιο, σοφό τρόπο εξηγεί πώς τα μικρά παιδιά δυσκολεύονται να διαχειριστούν τη ζωή και τις σχέσεις. Δεν δείχνει μόνο το γιατί, αλλά μοιράζεται και πολλές ιστορίες σχετικά με το πώς οι γονείς μπορούν να στηρίξουν τα μικρά τους για να αναπτυχθούν. Το λαμπρό αυτό βιβλίο πρέπει να βρίσκεται σε κάθε σπίτι, σε κάθε παιδικό σταθμό και σε κάθε δημοτικό σχολείο.
    Maggie Dent, συγγραφέας του best seller From Boys to Men και παρουσιάστρια του podcast Parental As A
    Η συγγραφέας δείχνει σε όσους μεγαλώνουν παιδιά πώς να καταλαβαίνουν τα συναισθήματα και τις συμπεριφορές τους και πώς να ανταποκρίνονται με τρόπους που προωθούν την αλλαγή στις δύσκολες στιγμές όσο και στην ανάπτυξη του παιδιού στο πέρασμα του χρόνου. Γονείς, δάσκαλοι, παππούδες, γιαγιάδες και τα παιδιά που αγαπούν, όλοι θα επηρεαστούν βαθιά από το ωραίο αυτό βιβλίο.
    Tina Payne-Bryson, LCSW, PhD, συν-συγγραφέας των Τι συμβαίνει στον εγκέφαλό του και No-Drama Discipl
    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Μεγαλώστε το παιδί σας με το μυαλό και την καρδιά
    Σειρά: Brain-Body parenting: How to Stop Managing Behavior and Start Ra
    Συγγραφέας: Mona Delahooke
    Εκδόσεις: Διόπτρα, Μάρτιος 2023
    Μετάφραση: Σοφία Ανδρεοπούλου
    Επιμέλεια: Έβελυν Παπαμιχαήλ
    Σελιδοποίηση: Ελένη Οικονόμου
    Σελίδες: 448
    Μέγεθος: 14 Χ 20,5
    ISBN: 978-618-220-128-2

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular