More
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_405x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο3-4 ετώνΜην ταλαιπωρείς τον Αι Βασίλη, του Μάκη Τσίτα

    Μην ταλαιπωρείς τον Αι Βασίλη, του Μάκη Τσίτα

    Αν θέλεις να βοηθήσεις έναν γέρο, με παραπανίσια κιλά, που έχει να ετοιμάσει, να τυλίξει, να κουβαλήσει και να μοιράσει εκατομμύρια δώρα σε λίγες ώρες μέσα στο κρύο και τον λένε Αι Βασίλη…

    • να μην ψοφήσει στην κούραση
    • να μην κάνει λάθη
    • και να φέρει το σωστό δώρο σε όλα τα παιδιά

    τότε αυτό το βιβλίο είναι αυτό που σου χρειάζεται αυτόν τον Δεκέμβριο για να ξέρεις ακριβώς τι πρέπει να κάνεις. Θα σου φανερώσω ωστόσο λίγες μυστικές συμβουλές που ξέκλεψα.

    1. Το γράμμα σου δεν πρέπει να έχει πολλές σελίδες. Εκατομμύρια γράμματα παίρνει κάθε χρόνο, πώς να τα διαβάσει αν εσύ του γράφεις την ιστορία της ζωής σου;
    2. Τα λάθη και οι μουτζούρες μπερδεύουν τον Αι Βασίλη. Πρόσεχε γιατί θα καταλάβει άλλα αντί άλλων
    3. Αν ζητήσεις να χαλάσει το ποδήλατο του Γιώργου ή να σε μεταμορφώσει σε καγκουρό, το πιθανότερο είναι να μείνεις με κανένα λούτρινο (και πολύ σου είναι) αρκουδάκι.

    Δεν μπορώ να σου προδώσω όλα όσα διάβασα σε αυτό το καταπληκτικό εγχειρίδιο που συναισθάνεται τον Αι Βασίλη όσο κανένα άλλο βιβλίο και με πολύ χιούμορ αποφασίζει να προστατεύσει τον αγαπημένο παππού μικρών και μεγάλων που δεν τον απομυθοποίησαν με ένα ξερό “δεν υπάρχει”.

    Ξέρω όμως ότι θα απολαύσεις αυτόν τον βιβλιοδηγό συγγραφής αγιοβασιλιάτικου γράμματος γιατί εκτός από αστείος και πολύ ενημερωμένος λες και τον έστειλε ο ίδιος ο άγιος, σου υπενθυμίζει πόσο σημαντικές αρετές είναι η ευγένεια, η υπομονή, η κατανόηση, η περιεκτικότητα και η αλληλεγγύη. Ο Αι Βασίλης έκανε πολλές φορές τα στραβά μάτια στις σκανταλιές του. Αξίζει να τον προσέξεις λίγο παραπάνω.

    Αναγνωστική απόλαυση για μικρούς και μεγαλύτερους μικρούς, βραχύ κείμενο μετρημένο λέξη λέξη, πολλή φαντασία και χιούμορ. Μάκης Τσίτας. Το βιβλίο για παιδιά σε καλά χέρια.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Μην ταλαιπωρείς τον Αι Βασίλη
    Συγγραφέας: Μάκης Τσίτας
    Εικονογράφηση: Ζωή Λούρα
    Εκδόσεις: Ψυχογιός, 2012 (β’ έκδοση Οκτώβριος 2017)
    Σελίδες: 48
    Μέγεθος: 14 Χ 21
    ISBN: 978-960-496-873-2
    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular