More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο3-4 ετώνΜια φορά κι ένας δράκος, της Μπεατρίς Μπλου

    Μια φορά κι ένας δράκος, της Μπεατρίς Μπλου

    Διαβάζεται σε 2′- Ηλικιακό κοινό: 3+ (target 4-6) – Εικονογραφημένο βιβλίο για παιδιά

    Φήμη… κακή αργαλέη φέρει, χαλεπόν δ’ αποθέσθαι (= Η κακή φήμη είναι βαρύ φορτίο και είναι δύσκολο να απαλλαγείς από αυτήν)
    Ησίοδος

    Η Beatrice Blue συνεχίζει δυναμικά στη σειρά των ιστοριών Once Upon… και μετά από τον Μονόκερο και τη Γοργόνα, φέρνει μια ιστορία με έναν τρομερό δράκο που διαψεύδει τις φήμες.

    Περί τίνος πρόκειται

    Τα παλιά χρόνια, όταν ακόμα οι άνθρωποι δεν είχαν ανακαλύψει τη φωτιά, ζούσε σε ένα μαγικό βασίλειο, κοντά σε ένα μικρό χωριό, ένας τρομακτικός δράκος. Κανείς δεν τον είχε δει ποτέ, αλλά όλοι ήξεραν τα πάντα γι’ αυτόν. Ήταν γραμμένο άλλωστε στα βιβλία ότι έτρωγε γατάκια για πρωινό, έκανε τα παιδιά να ουρλιάζουν, φυσούσε παγωμένες θύελλες απ’ τα σαγόνια του. Όλοι τον φοβόντουσαν, όλοι εκτός από τον Σύλα και τη Φρέγια, που τους άρεσε πολύ να διαβάζουν ιστορίες για τον δράκο δυνατά.

    Μια παγωμένη χειμωνιάτικη μέρα ξέσπασε φοβερή καταιγίδα. “Αυτή η καταιγίδα πρέπει να είναι δουλειά του δράκου. Ως εδώ” φώναξαν τα παιδιά και αποφάσισαν να σταματήσουν αυτόν τον κακό δράκο. Ανέβηκαν στο ψηλό βουνό, μπήκαν μέσα στη σπηλιά και τότε τον είδαν! Αλλά καθόλου δεν ήταν όπως τους είχαν πει. Ούτε τρομακτικός, ούτε… τίποτα!

    Εστιάζοντας

    Με στοιχεία από τα μοτίβα των κλασικών παραμυθιών, με δράκο τρομερό και φοβερό που τον φοβούνται όλοι, εκτός από τους δύο ήρωες, και εικονογράφηση πολύχρωμη και στην παραμυθένια λογική του κειμένου, η ιστορία της Beatrice Blue διακλαδώνεται έξυπνα προς καινούριους δρόμους. Δεν είναι μόνο η ανατροπή των στερεοτύπων, η αποφασιστικότητα των παιδιών να εναντιωθούν στην έτοιμη δοσμένη αλήθεια που δεν είναι παρά μια διάχυση άκρατης φημολογίας, ούτε μόνο η τόλμη, το θάρρος τους να βρουν τι πραγματικά συμβαίνει, κόντρα σε όλα, να ανακαλύψουν την αλήθεια μόνοι τους. Είναι και το ωραιότατο εύρημα της φιλαναγνωσίας, της ανάγνωσης ιστοριών που ζεσταίνουν την καρδιά, θερμαίνουν τα σωθικά μας, τόσο που μπορεί να βγάλουμε φωτιά, φωτιά καλού από μέσα μας. Όμως, η συγγραφέας αποκαλύπτει στο τέλος το μήνυμα της ιστορίας, απλοποιώντας τα πράγματα για τον αναγνώστη, αλλά αποδυναμώνοντας έτσι τη φαντασία του, τη δυνατότητα να αναζητήσει μόνος του ο αναγνώστης τις αξίες που κρύβονται στην ιστορία, την αλήθεια. Κάπως έτσι κοντράρει την ίδια της την ιστορία.

    Περιέχεται εντυπωσιακό ανάπτυγμα (δύο σελίδες που γίνονται τέσσερις) με τον δράκο τη στιγμή που αποκαλύπτεται πώς ξεκίνησαν να βγάζουν φωτιά οι δράκοι από μέσα τους.

    Διαβάζεται ευχάριστα. Έχει χαρακτηριστικά ιστορίας καληνύχτας.

    Μετάφραση Μαρίας Παπαγιάννη.

    Για αναγνώστες από 4 περίπου ετών.

    Εκδόσεις Πατάκη.

    Το Soundtrack του βιβλίου

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Μια φορά κι ένας δράκος
    Τίτλος πρωτοτύπου: Once Upon a Dragon’s Fire
    Συγγραφέας: Beatrice Blue
    Εικονογράφος: Beatrice Blue
    Εκδόσεις: Πατάκη, Φεβρουάριος 2023
    Μετάφραση: Μαρία Παπαγιάννη
    Διορθώσεις: Θανάσης Κοκολόγος
    Σελιδοποίηση: Νίκη Αντωνακοπούλου
    Σελίδες: 40
    Μέγεθος: 23,5 Χ 27,6
    ISBN: 978-618-07-0176-0

     

    RELATED ARTICLES

    Most Popular