More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΜια φορά κι ένα δάσος μαγεμένο, του Κρις Ριντέλ

    Μια φορά κι ένα δάσος μαγεμένο, του Κρις Ριντέλ

    Η Πράσινη, η μικρή ηρωίδα με το πράσινο αδιάβροχο, ξεκινάει τη διαδρομή της μέσα από το μαγεμένο δάσος για να πάει στο πάρτι της Ραπουνζέλ. Μαζί της παίρνει ένα γερό ραβδί, άνετες μπότες κι έναν σάκο με τα απαραίτητα, δηλαδή ένα καλό βιβλίο, ψίχουλα, ένα ζευγάρι κάλτσες και φυσικά την πρόσκληση. Στο δρόμο της θα συναντήσει πολλούς ήρωες αγαπημένων παραμυθιών σε διαφορετικούς, απρόσμενους ρόλους. Ένα συμπαθητικό λύκο που προσφέρεται να τη βοηθήσει, τη γριούλα με το κόκκινο μήλο, ένα φιλικό τρολ, το λυπημένο τέρας που ψάχνει την πεντάμορφη, μια άρπα που μιλάει, τρεις αρκούδες, την Κοκκινοσκουφίτσα, την Τοσοδούλα, τον Πρίγκιπα με την άμαξα – κολοκύθα της Σταχτοπούτας που έχει κρυώσει, τα τρία γουρουνάκια, τους επτά νάνους… Η μικρή Πράσινη είναι όμως πολύ έξυπνη. Αποφεύγει τους κινδύνους στο δάσος και κατορθώνει να βρίσκει λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φίλοι της. Στο τέλος θα φτάσει στο πάρτι της Ραπουνζέλ όπου…

    Ένα παραμύθι φτιαγμένο ή βγαλμένο μέσα από πολλά παραμύθια. Η μια ιστορία περιπλέκεται έξυπνα μέσα στην άλλη (εγκιβωτισμός), ενώ γνωστοί ήρωες παραμυθιών εμφανίζονται με διαφορετικό χαρακτήρα ή θέση στα γεγονότα της ιστορίας δημιουργώντας έκπληξη και γέλιο στους μικρούς αναγνώστες που ταυτίζονται με την ηρωίδα και τις ικανότητες της και διασκεδάζουν με τη διαφορετική τροπή των γεγονότων. Όμορφη εικονογράφηση με ζωηρά χρώματα και ποικιλία στις αποχρώσεις που συμπληρώνει το κείμενο και με έντονες χαρακτηριστικές εκφράσεις των προσώπων που μεταδίδουν τις συναισθηματικές καταστάσεις των ηρώων.

    Έξυπνο, διασκεδαστικό, με ιδιαίτερη πλοκή και χιούμορ. Πλούσιο σε διαλόγους που δίνουν ζωντάνια και παλμό και με εικόνες πλούσιες σε λεπτομέρειες και χρώματα, ο Κρις Ριντέλ, τρεις φορές νικητής του μεταλλίου CILIP Kate Gneenaway, πλάθει μια ελκυστική και αγαπητή στα παιδιά περιπέτεια γεμάτη φαντασία μέσα σ’ ένα μαγικό περιβάλλον, όπου μέχρι και τα δέντρα έχουν πρόσωπα.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Μια φορά κι ένα δάσος μαγεμένο
    Σειρά : Once upon a wild wood
    Συγγραφέας: Κρις Ριντέλ
    Συγγραφέας: Κρις Ριντέλ
    Μετάφραση: Φίλιππος Μανδηλαράς
    Εκδόσεις: Πατάκη, Οκτώβριος 2018
    Διορθώσεις: Θανάσης Κοκολόγος
    Σελίδες: 32
    Μέγεθος: 24 Χ 30
    ISBN: 978-960-16-7947-1

     

    Ανέζα Κολόμβου
    Ανέζα Κολόμβου
    Νηπιαγωγός, δασκάλα χορού, υπεύθυνη θεαμάτων/ατζέντας ELNIPLEX Επικοινωνία: aneza.kolomvou@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular