More
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_405x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΜικρά βιβλιοπωλεία, μεγάλοι φάροι: Storyland στο Καλαμπάκι Δράμας

    Μικρά βιβλιοπωλεία, μεγάλοι φάροι: Storyland στο Καλαμπάκι Δράμας

    “Μικρά βιβλιοπωλεία, μεγάλοι φάροι”. Η νέα αλυσίδα φιλαναγνωσίας που ξεκινά το ELNIPLEX στα πλαίσια της μεγάλης εκστρατείας #diavazoume, πιάνει εθνική και τραβάει βόρεια. Γιατί από εκεί θα πιάσει το νήμα, τον μίτο, για να μη χαθούμε μέσα στον λαβύρινθο του απρόσωπου. Εκεί θα βρούμε τον πρώτο κρίκο από την αλυσίδα των “μικρών” βιβλιοπωλείων που γίνονται μεγάλοι φάροι. Φάροι πολιτισμού, ευκαιριών, ανάδειξης του όμορφου και του άλλου, σε τόπους που χώνονται μέσα σε κάθε κύμα και κάθε πέτρα της Ελλάδας.

    Και ξεκινάμε… Storyland!

    storyland1

    Το Storyland είναι ένα ζεστό σαν αγκαλιά, πολύχρωμο βιβλιοπωλείο που βρίσκεται στο Καλαμπάκι Δράμας, μια πεδινή κωμόπολη περίπου τριών χιλιάδων κατοίκων, δεκατρία χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας του Νομού.

    Η ιδιοκτήτρια του Storyland είναι η Χρυσούλα Καρολίδου, γνωστή στους μικρούς αναγνώστες και ως «η κυρία Χρυσούλα των βιβλίων» ή ως «η κυρία Χρυσούλα που τα ξέρει όλα». Μπορεί στην πραγματικότητα να μην τα ξέρει όλα, αλλά αναμφίβολα βοηθά τους μικρούς αναγνώστες να βρούνε τα βιβλία που τους ταιριάζουν και θα τους κάνουν να χαμογελούν!

    Το μακρινό… 2011, η κυρία Χρυσούλα μετά από 11 χρόνια εργασίας ως καθηγήτρια σε ΕΠΑΛ, αισθάνθηκε πως μεγάλωσε η έμφυτη ανάγκη της να είναι με παιδιά και ειδικότερα παιδιά μικρότερης ηλικίας. Έτσι, το Storyland άνοιξε την αγκαλιά του ανοίγοντας τις φυσικές και τις διαδικτυακές του πόρτες, με όραμα να κάνει τα παιδιά να χαμογελούν και να τα βοηθήσει να έχουν τα μάτια και το μυαλό τους ανοιχτά, μέσα από τα βιβλία και τις δράσεις που πραγματοποιεί.storyland2

    Σε ένα μικρό μέρος, λοιπόν, με λιγότερους από τρεις χιλιάδες κατοίκους, δημιουργήθηκε ένας χώρος αφύπνισης, εκπαίδευσης, ενημέρωσης, συνάντησης αλλά κυρίως διασκέδασης!!!

    Μέσα στα 12 χρονιά λειτουργίας του, το Storyland:

    • έχει οργανώσει πάνω από 100 βιβλιοφιλικές εκδηλώσεις
    • έχει φιλοξενήσει συγγραφείς από όλη την Ελλάδα
    • έχει πάρει μέρος σε δράσεις κοινωνικού και φιλανθρωπικού χαρακτήρα
    • έχει συνεργαστεί με συλλόγους της περιοχής, για την πραγματοποίηση δράσεων.

    storyland5

    Το όραμα και το όνειρο της «Κυρίας Χρυσούλας» και του Storyland γίνονται καθημερινά πραγματικότητα, οδηγώντας τους μικρούς φίλους του βιβλίου σε παραμυθένιους κόσμους!storyland4

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular