More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο0-2 ετώνΜισές ζωγραφιές ψάχνουν ζωγράφους, της Αγγελικής Μπόζου

    Μισές ζωγραφιές ψάχνουν ζωγράφους, της Αγγελικής Μπόζου

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 2+ (target 4-7) – Βιβλίο εικαστικού πειραματισμού/Δραστηριοτήτων

    Η πραγματικά καλή ζωγραφική μάς κάνει να τη θαυμάζουμε μέχρι τη στιγμή που αρχίζουν να τη θαυμάζουν και οι άλλοι.
    Βοβενάργκ

    Όχι μόνο αγκαλιάζουμε, όχι μόνο επικροτούμε αλλά γινόμαστε ένθερμοι υποστηρικτές όταν συναντάμε βιβλία ανοιχτού κώδικα, βιβλία που αφήνουν το παιδί να δημιουργήσει, να καλπάσει, να αναδιατάξει τον εαυτό του και την πραγματικότητα. Είναι σπάνιες οι φορές που συναντάμε βιβλία που ξεφεύγουν από την μίζερη πραγματικότητα των πανομοιότυπων ασκήσεων και ζητουμένων, πόσω μάλλον όταν, όπως εδώ, έχουμε να κάνουμε με ένα θαυμάσιο βιβλίο εικαστικού πειραματισμού και αυτοσχεδιασμού.

    Δίχως λέξεις, δίχως περιορισμούς και αυστηρούς κανόνες, η εικαστικός Αγγελική Μπόζου προσφέρει περίπου ογδόντα σελίδες, δηλαδή ογδόντα ευκαιρίες σε κάθε παιδί για να ζωγραφίσει. Του δίνει την αρχή. Του δίνει ερεθίσματα, του δίνει κάτι που μοιάζει με αλλά ίσως και όχι, κάτι που θέλει κάτι πάνω του, ίσως δεξιά του, ίσως παραπέρα του. Κάτι που μπορεί το παιδί να το κάνει από αυτοκίνητο μέχρι παπούτσι γίγαντα, από συνωστισμό μέχρι το βασίλειο της αδιακρισίας ή σύναξη γατιών. Τα περιβάλλοντα πολλά. Όλα με υπαινιγμούς, ημιτελείς ή ιδιαιτέρως ασαφείς. Από την ασάφεια θα εκκινήσει το παιδί για να καλπάσει με τη φαντασία του. Θα ζωγραφίζει, θα κόψει, θα κολλήσει, θα δει φωτογραφίες, υφάσματα, σχέδια, θα κάνει ή δε θα κάνει τίποτα και θα φτιάξει απλώς ιστορίες. Το βιβλίο αυτό πραγματικά παρέχει και ενθαρρύνει τη διάδραση και την ελευθερία έκφρασης και πειραματισμού.

    Η δημιουργός του βιβλίου δεν πετάει τυχαίες ημιτελείς ζωγραφιές. Οι πιο μυημένοι θα δείτε μια περιδιάβαση σε καλλιτέχνες και ρεύματα, θα δείτε ερεθίσματα για προοπτική και νεκρές φύσεις, θα δείτε Φρίντα Κάλο, κυβισμό, Μπρακ και Πικάσο, κολάζ, πορτραίτα, προσωπογραφίες, μοντέρνα τέχνη, φοβισμό, αφηρημένη τέχνη, σουρεαλισμό, εξπρεσιονισμό και αρκετά άλλα που εγώ δεν μπορώ να αναγνωρίσω.

    Ένα βιβλίο το οποίο τα παιδιά θα χρησιμοποιήσουμε με όποιον τρόπο θέλουν και θα δημιουργήσουν τη δική τους εικαστική πραγματικότητα με βάση τη φαντασία, τις γνώσεις, τις επιθυμίες, το υποσυνείδητό τους.

    Υπάρχουν και σελίδες με έγχρωμα στοιχεία τα οποία τα παιδιά μπορούν να χρησιμοποιήσουν κατά το δοκούν.

    Για δημιουργούς από 2-3 ετών.

    Εκδόσεις Μάρτης.

    Απόσπασμα

    Διακρίσεις

    Με μια ματιά

    • Δίχως λέξεις, δίχως περιορισμούς και αυστηρούς κανόνες, η εικαστικός Αγγελική Μπόζου προσφέρει περίπου ογδόντα σελίδες, δηλαδή ογδόντα ευκαιρίες σε κάθε παιδί για να ζωγραφίσει. Του δίνει την αρχή. Του δίνει ερεθίσματα. Τα περιβάλλοντα πολλά. Όλα με υπαινιγμούς, ημιτελείς ή ιδιαιτέρως ασαφείς. Από την ασάφεια θα εκκινήσει το παιδί για να καλπάσει με τη φαντασία του. Θα ζωγραφίζει, θα κόψει, θα κολλήσει, θα δει φωτογραφίες, υφάσματα, σχέδια, θα κάνει ή δε θα κάνει τίποτα και θα φτιάξει απλώς ιστορίες. Το βιβλίο αυτό πραγματικά παρέχει και ενθαρρύνει τη διάδραση και την ελευθερία έκφρασης και πειραματισμού.

    Το Soundtrack του βιβλίου

    Της καρδιάς τα χρώματα

    Τα παιδια ζωγραφίζουν στον τοίχο – Τάνια Τσανακλίδου

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Μισές ζωγραφιές ψάχνουν ζωγράφους
    Συγγραφέας: Αγγελική Μπόζου
    Εικονογράφος: Αγγελική Μπόζου
    Εκδόσεις: Μάρτης, Ιούλιος 2021
    Σελίδες: 96
    Μέγεθος: 21 Χ 29
    ISBN: 978-618-5533-06-9

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular