More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΜπούχαχα- Το μαγαζάκι της τρομάρας 2 & 3: Το φαφούτικο βαμπίρ &...

    Μπούχαχα- Το μαγαζάκι της τρομάρας 2 & 3: Το φαφούτικο βαμπίρ & Το σφηνωμένο Γέτι, της Μαγκνταλένα Χάι

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 5,5+ (target 6-8) – Λογοτεχνία για παιδιά

    «Μα ένα βαμπίρ πρέπει να έχει δόντια»
    Από το βιβλίο

    Δεύτερο και τρίτο βιβλίο για Το Μαγαζάκι της Τρομάρας από τη Μαγκνταλένα Χάι και τον Τεέμου Γιούχανι.

    Περί τίνος πρόκειται

    Η Νίνα, η φοβερή και πεισματάρα εννιάχρονη που αγαπά τα γατάκια και τις ξινές καραμέλες, η βοηθός του κύριου Ξεκούτη-του καταστηματάρχη με το μουστάκι θαλάσσιου ελέφαντα που τα έχει χαμένα, μετά την πρώτη μέρα δουλειάς στο Μαγαζάκι της Τρομάρας, όπου έχει μαζέψει δέκα κουβάδες εκτόπλασμα, έχει γυαλίσει τα γελαστά κρανία, έχει φροντίσει τις κούκλες ζόμπι, περιμένει με ανυπομονησία την αμοιβή της. Θα ήταν άραγε αρκετή για να αγοράσει το πολυπόθητο ποδήλατο;

    Ένα γυαλιστερό, ασημένιο κέρμα. Δεν ήταν όμως αρκετό για να εκπληρώσει το μεγαλύτερο όνειρό της, όμως για ένα λαχταριστό παγωτό από το παγωτατζίδικο της Ρίτας Μπαλούλας με τα μαλλιά σαν ουράνιο τόξο, έφτανε μια χαρά. Μα όταν η Νίνα μπήκε στο μικρό κατάστημα, φωνές ακούγονταν από άκρη σε άκρη.

    «Βοήθεια! Βοήθεια! Θυγγνώμη, είμαι το χειρότερο βαμπίρ! Έχαθα τα δόντια μου!

    Ήταν ο Φράνκι, 102 ετών παλικάρι που λατρεύει τις πτήσεις αλλά φοβάται τους οδοντίατρους. Η Νίνα αποφασίζει να βοηθήσει το φαφούτικο βαμπίρ να βρει τα δόντια του, που για κάποιον παράξενο λόγο, έχουν όλα εξαφανιστεί.

    Πίσω στο Μαγαζάκι της Τρομάρας, ο Πέτρος – το φάντασμα του καταστήματος ήταν αναστατωμένος, κάποιος είχε κάνει τα πάντα άνω κάτω, η κάπα του κύριου Ξεκούτη είχε εξαφανιστεί, η πούδρα της Ρίτας έλειπε, και ο Χλαπάτσας Χαταποδάκης -η μασκότ του καταστήματος είχε ένα παράξενο ύφος.

    Κάτι περίεργο συνέβαινε.

    Γιγάντια, χορτοφάγα ζώα, ύψους 2-2,5 μέτρων, βάρους περί τα 200 κιλά, με χνουδωτή άσπρη ή γαλάζια γούνα, ροζ δάχτυλα, που ζουν σε αγέλες στα χιόνια και περίπου όσο ζουν οι άνθρωποι, κάπου 80 χρόνια. Είναι τα γέτι! Αυτό ήταν πρόλογος, έτσι;

    Η Νίνα, λοιπόν, πάει στο Μαγαζάκι της Τρομάρας και βλέπει ότι έχει καλυφθεί από πολύ χιόνι ενώ μέσα, στο πάτωμα έπεφταν μεγάλες νιφάδες. “Είναι φυσιολογικό αυτό;” αναρωτήθηκε. “Μάλλον όχι”, απάντησε ο Πέτρος, το φάντασμα του μαγαζιού. Όταν έρχεται και ο κύριος Ξεκούτης προσπαθούν όλοι μαζί να βρουν την αιτία της χιονοθύελλας δημιουργώντας μια εξερευνητική ομάδα. Αλλά αμέσως, πίσω από την πόρτα της αποθήκης, συναντούν στριμωγμένο, ένα καλοκάγαθο γέτι.

    Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι ξεκινούν την εξερεύνησή τους και παντού μπροστά τους βρίσκουν το γέτι, σφηνωμένο, με την ίδια απελπισμένη φάτσα. “Μήπως θα μπορούσατε να δώσετε ένα χεράκι;” τους παρακαλεί. Πώς γίνεται αυτό το γέτι να βρίσκεται παντού ταυτόχρονα; Το χιόνι είναι πολύ, οι απορίες το ίδιο πολλές και οι συνθήκες πολύ δύσκολες για να βρεις την αλήθεια. Πόσο εντάξει τύπος είναι αυτό το γέτι;

    Εστιάζοντας

    Σκοτεινά δωμάτια, φαντάσματα, παράξενοι ήρωες και κούκλες ζόμπι από τη μία, περίεργες χιονοθύελλες, ένα γέτι πανταχού παρόν και πάντα σφηνωμένο από την άλλη. Τα δύο νέα βιβλία από το Μαγαζάκι της Τρομάρας έχουν όλα τα συστατικά μιας ευχάριστης αναγνωστικής εμπειρίας: χιούμορ, λιτή και ανάλαφρη γλώσσα, ενδιαφέρουσα, καλοδομημένη αλλά όχι υπερβολικά δύσπεπτη για τα παιδιά αυτής της ηλικίας πλοκή, ιδιαίτερους χαρακτήρες που κερδίζουν τον αναγνώστη και φυσικά μια πολύχρωμη, έντονη και εκφραστική εικονογράφηση. Όλα αυτά διεγείρουν το ενδιαφέρον των μικρών αναγνωστών που ανήκουν σε αυτή τη μεταβατική ηλικιακή ομάδα, μεταξύ 5 και 7 ετών, παιδιά δηλαδή που φεύγουν από το νηπιαγωγείο προς το δημοτικό και κατακτούν τον κώδικα της ανάγνωσης. Πρόκειται για βιβλία που μπορεί να διαβάσει και ένας τρίτος στα παιδιά αλλά και να διαβάσουν μόνα τους.

    Ο κόσμος των βαμπίρ, των φαντασμάτων, των προϊστορικών ζώων, πασπαλισμένα με μυστήριο, περιπέτεια και κανονικό για παιδιά χιούμορ είναι ένας ελκυστικός κόσμος για αυτές τις ηλικίες.

    Για αναγνώστες από 5,5-6 περίπου ετών.

    Εκδόσεις Διόπτρα.

    Απόσπασμα

    Διαβάστε απόσπασμα εδώ και εδώ

    Το Soundtrack του βιβλίου

    Vampire Waltz

    Little Shop Of Horrors – Skid Row (Downtown)

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Μπούχαχα- Το μαγαζάκι της τρομάρας 2: Το φαφούτικο βαμπίρ
    Μπούχαχα- Το μαγαζάκι της τρομάρας 3: Το σφηνωμένο Γέτι
    Τίτλος πρωτοτύπου: The Little Shop of Nightmares1-The Terrible Tickling Powder
    Συγγραφέας: Magdalena Hai
    Εικονογράφος: Teemu Juhani
    Εκδόσεις: Διόπτρα, Νοέμβριος 2021
    Μετάφραση: Riikka Pauliina Pulkkinen
    Επιμέλεια: Αναστασία Αθηναίου
    Σειρά:
    Μπούχαχα Το Μαγαζάκι της Τρομάρας
    Σελίδες: 64
    Μέγεθος: 15 Χ 21,6
    ISBN:
    978-960-653-543-7

     

    Κατερίνα Γούδα
    Κατερίνα Γούδα
    Εικαστικός, Craft Maker
    RELATED ARTICLES

    Most Popular