More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΝέα εντυπωσιακή αύξηση πωλήσεων των audiobooks

    Νέα εντυπωσιακή αύξηση πωλήσεων των audiobooks

    Ενδέκατη συνεχόμενη χρονιά κατά την οποία τα έσοδα από ηχητικά βιβλία αυξάνονται κατά διψήφιο αριθμό, ανακοίνωσε η έρευνα πωλήσεων που διενέργησε η εταιρία έρευνας αγοράς Harris Interactive για λογαριασμό της μη κερδοσκοπικής εμπορικής ένωσης Audio Publishers Association (APA), της Ένωσης Εκδοτών Ήχου που από το 1986 υποστηρίζει τα επιχειρηματικά συμφέροντα των εκδοτών ήχου. Πρόκειται για αύξηση της τάξης του 10% το 2022 και έσοδα 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια, τα οποία δείχνουν τη δυναμική αυτού του κλάδου δικαιώνοντας εκείνους που έλεγαν ότι τα ηχητικά βιβλία έχουν το μέλλον στα χέρια τους.

    Αυτό είναι το ένα ερευνητικό δεδομένο. Προσθέτοντας την έρευνα καταναλωτών της APA για το 2023 και τα συμπεράσματα που προέκυψαν είναι άκρως ενδιαφέροντα. Συγκεκριμένα, το 53% των ενηλίκων στις Η.Π.Α., δηλαδή κάπου 140 εκατομμύρια άνθρωποι, να έχουν ακούσει ένα τουλάχιστον ηχητικό βιβλίο, αύξηση 8% με το 45% που ήταν το 2022.

    Σε αυτούς τους ηχητικούς αναγνώστες, το 57% είναι μεταξύ 18 και 44 ετών. Το 29% φέρεται να είναι Αφροαμερικανοί ή Ισπανόφωνοι. Επίσης, το 56% των ακροατών ακουστικών βιβλίων με παιδιά λέει ότι τα παιδιά τους ακούνε ηχητικά βιβλία. Αρκεί κάποιος να σκεφτεί ότι το πανδημικό έτος 2020, το ποσοστό αυτό ήταν στο 35%! Πρέπει όμως να σημειωθεί ότι παρότι υπήρξε αυτή η εντυπωσιακή αύξηση, τα ηχητικά βιβλία για παιδιά παραμένουν χαμηλά στη συνολική αγορά, έχοντας μερίδιο 3%.

    Η Harris Interactive αξιοποίησε τα δεδομένα 28 εκδοτών στους οποίους περιλαμβάνονται οι πλέον ισχυροί εκδότες:Hachette Audio, HarperCollins, Macmillan, Penguin Random House, Simon & Schuster, Podium Publishing, Blackstone, Brilliance Audio, Recorded Books.

    Τα audiobooks, τα ηχητικά βιβλία, είναι το μεγάλο χαρτί που κερδίζει έδαφος, καθώς σε αντίθεση με ό,τι προέβλεπαν για τα e-books, τα ηχητικά βιβλία ξεκουράζουν αφού αποφεύγεις την οθόνη, ενώ δημιουργούν μια ισχυρή αίσθηση αφήγησης. Αυτή η αρχετυπική σχέση του ανθρώπου με την ακρόαση και την αφήγηση αναζωογονείται.

    Παρακολουθούμε τις τάσεις.

    RELATED ARTICLES

    Most Popular