More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΕιδήσειςΝίκη Κεραμέως: "Κανονικά η σχολική χρονιά, ματαίωση των παρελάσεων, ο ιός μεταδίδεται...

    Νίκη Κεραμέως: “Κανονικά η σχολική χρονιά, ματαίωση των παρελάσεων, ο ιός μεταδίδεται και με το σάλιο”

    Σημαντικές ειδήσεις έβγαλε η παρουσία της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως στην εκπομπή του ΑΝΤ1 Καλημέρα Ελλάδα, σήμερα 11 Μαρτίου. Η κυρία Κεραμέως τόνισε ότι δε θα χαθεί η σχολική χρονιά σε καμία περίπτωση, οι Πανελλαδικές θα γίνουν κανονικά ή με μια μικρή μετακύλιση, οι μαθητικές παρελάσεις για την 25η Μαρτίου πιθανότατα θα ακυρωθούν ενώ ήταν σαφής και για τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει περί μετάδοσης του ιού μέσω της Θείας Κοινωνίας.

    Αναλυτικότερα, η υπουργός είπε:“Δεν θα χαθεί η σχολική χρονιά. Έχουμε λύση για όλα τα σενάρια… Αν η αναστολή των σχολείων είναι περί τις 2-3 εβδομάδες, τότε μπορούμε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος με σχετικά ήπια μέσα και μέτρα όπως η μείωση της διάρκειας των διδακτικών ωρών από τα 45 στα 35 λεπτά και η κατάργηση των περιπάτων. Αν πρόκειται για αναστολή η οποία είναι μεγαλύτερη, θα δούμε και άλλα μέτρα, ενδεχομένως παράτασης του σχολικού έτους ή μείωσης της ύλης. Θα αποφασίσουμε με βάση της διάρκεια αναστολής λειτουργίας των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων”

    Για τις Πανελλαδικές ήταν επίσης σαφής: “Οι Πανελλαδικές θα γίνουν κανονικά. Υπάρχει μόνο ένα ενδεχόμενο να μετακυληθούν λίγο οι Πανελλαδικές αν η διάρκεια αναστολής λειτουργίας των σχολείων είναι μεγαλύτερη”.

    Η κ. Κεραμέως ρωτήθηκε και για τις μαθητικές παρελάσεις της 25ης Μαρτίου οι οποίες προφανώς δεν θα γίνουν φέτος: “Θα το δούμε αυτό τις επόμενες μέρες. Υπάρχει πιθανότητα για ματαίωση των παρελάσεων. Και οι παρελάσεις είναι συνάθροιση, άρα είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να ματαιωθούν για φέτος οι παρελάσεις”

    Σχετικά με το θέμα για το εάν ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού μέσω της Θείας Κοινωνίας είναι υπαρκτός, πήρε μια σαφή, καθαρή θέση: “Η συμμετοχή στη θρησκευτική λατρεία προφανώς αφορά τον κάθε ένα και τη δική του συνείδηση και την σχέση του με την κάθε θρησκευτική κοινότητα. Η πολιτεία όμως έχει πει ξεκάθαρα μέσω των ειδικών, μέσω των εμπειρογνωμόνων, έχει πάρει θέση πώς μεταδίδεται ο ιός. Και έχει πει ξεκάθαρα ότι ένας από τους τρόπους μετάδοσης είναι και το σάλιο… Ήμουν σαφής, η πολιτεία έχει τονίσει τους τρόπους διάδοσης του ιού”.

    Ολόκληρη η συνέντευξή της εδώ.

     

    RELATED ARTICLES

    Most Popular