More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΝι Πι ο τελευταίος πειρατής του Αιγαίου και το νερό της ζωής,...

    Νι Πι ο τελευταίος πειρατής του Αιγαίου και το νερό της ζωής, του Γιώργου Χατζόπουλου

    Άνεμος είμαι πειρατής, στερνό παιδί αυτής της γης
    κρυφά γλιστράω στα όνειρά σου κι ανοίγω τα φτερά σου
    πώς να σ’ το πω, πώς να στο πω, κόντρα πηγαίνω στον καιρό…
    …Ένας εγώ και μια εσύ, τα όνειρα πλάθουν τη ζωή.

    Όλοι είναι παιδιά της μάνας τους και του πατέρα τους. Ο Νι Πι και ο επιστήθιος φίλος του Βαρθολομαίος είναι παιδιά του Γάντζου του Σούσουρα. Ήταν δεν ήταν οχτώ χρονών όταν τους άρπαξε από τους γονείς τους και τους πήρε μαζί του για να γίνουν πειρατές. Ο Γάντζος ο Σούσουρας εκτίμησε το θάρρος και τη φιλοπονία τους κι έκανε τον Νι Πι τιμονιέρη γιατί είχε χέρι επιδέξιο και στιβαρό και τον Βαρθολομαίο πλοηγό γιατί είχε μεράκι με τα αστέρια και τους χάρτες.

    Πάνε όμως τρεις μήνες που ο καπετάνιος πέθανε. Όχι από κάποιο βόλι αλλά από έναν τρελό γάιδαρο που τον γκρεμοτσάκισε στη Φολέγανδρο. Κι ύστερα άρχισαν οι περιπέτειες για τον Νι Πι, τον πιο άγριο πειρατή του Αιγαίου και τον Βαρθολομαίο. Επτά μερόνυχτα θαλασσοδέρνονται ακυβέρνητοι σε μια βάρκα χωρίς κουπιά ώσπου τους περιμάζεψε η φρεγάτα Λαμπουάρ με κυβερνήτη τον μοίραρχο Κυριαζή και συνταξιδιώτες τον ναύαρχο φιλέλληνα Ιππόλυτο Μπυσσόν με την αρραβωνιαστικιά του μαντμαζέλ  Ελέν. Γοητευμένος από αυτή τη γυναίκα ο Νι Πι της εμπιστεύεται το ημερολόγιο του Γάντζου του Σούσουρα. Ο Νι Πι και ο Βαρθολομαίος προσποιούνται τους ψαράδες μέχρι που εμφανίζεται το πειρατικό Μαύρος Εκδικητής.  Ο Χασάν Μπαρμπαρόσα με το σινάφι του, τον  Γώγο τον Ξινόγαλο, τον Μήτσο τον Ταπεινό, τον Λάκη τον Ζόρικο τους αιχμαλωτίζουν. Σώζονται καθώς ο Νι Πι τους παρασύρει στην Κίμωλο καθώς τους πείθει ότι η γυναίκα του η Θεανώ έχει πολύτιμο ημερολόγιο που θα τους οδηγήσει στον θησαυρό που αναζητούν.

    Ο πανούργος Νι Πι και η τετραπέρατη Θεανώ κατορθώνουν να όχι μόνο να επιβιβαστούν στο πλοίο του Μπαρμπαρόσα αλλά και να υποκινήσουν ανταρσία. Ο Μπαρμπαρόσα εκδιώκεται από το πλοίο του κι αφήνεται μεσοπέλαγα σε μια βάρκα.

    Κι ακολουθούν κι άλλες περιπέτειες, προδοσίες, κρυμμένα μυστικά, κι έρωτες…

    Το πρώτο μυθιστόρημα του Γιώργου Χατζόπουλου έχει αύρα θαλασσινή και μάλιστα μιας εποχής μακρινής. Πλάθει έναν γοητευτικό ήρωα και μέσα από την πρωτοπρόσωπη αφήγησή του μας προκαλεί να μπαρκάρουμε σε πλοία πειρατικά και να ζήσουμε περιπέτειες στην Ελλάδα του 1829. Σε έναν ιστορικό καμβά υφαίνεται η κινηματογραφική πλοκή της ιστορίας η οποία δεν είναι άλλη από την πολυτάραχη ζωή του Νι Πι.

    Η γλώσσα είναι άμεση, διανθισμένη με ναυτικούς όρους οι οποίοι επεξηγούνται σε γλωσσάρι. Το αφηγηματικό ύφος είναι ζωντανό κι ο αναγνώστης αιχμαλωτίζεται από τους αληθοφανείς διαλόγους αλλά και την αφήγηση του ήρωα με τις αναχρονίες* να συμπληρώνουν σταδιακά το παζλ όχι μόνο της δικής του πολυτάραχης ζωής αλλά και ανθρώπων που η τύχη το έφερε να συναντήσει.

    Όπως θα έχετε ήδη καταλάβει, πρόκειται για ένα βιβλίο πρωτότυπο κι ενδιαφέρον. Τα ιστορικά στοιχεία διαπλέκονται με τα μυθοπλαστικά δημιουργώντας μια ιστορία ευφάνταστη όπου το χιούμορ εναλλάσσεται με τη συγκίνηση και την αγωνία. 

    Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου.

    Ασφαλώς στα προτεινόμενα!

    Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το Book Secret του Γιώργου Χατζόπουλου στο ELNIPLEX

    * αναχρονία: όταν παραβιάζεται η φυσική σειρά των γεγονότων στην αφήγηση

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Νι Πι ο τελευταίος πειρατής του Αιγαίου και το νερό της ζωής
    Συγγραφέας: Γιώργος Χατζόπουλος
    Εικονογράφηση: Σοφία Γαλή
    Εκδόσεις: Πατάκη, Μάρτιος 218
    Σειρά: Σύγχρονη Λογοτεχνία για Παιδιά και Νέους
    Επιμέλεια: Αντωνία Γουναροπούλου
    Σελίδες: 216
    Μέγεθος: 14 Χ 21
    ISBN: 978-960-16-7789-7

     

    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular