More
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_405x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο«Οι ιστορίες είναι φτερά που σε βοηθούν να πετάς ψηλά κάθε μέρα»:...

    «Οι ιστορίες είναι φτερά που σε βοηθούν να πετάς ψηλά κάθε μέρα»: η φετινή αφίσα της IBBY για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

    Η φετινή αφίσα της IBBY για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2  Απριλίου 2022) είναι πλέον έτοιμη. Υπεύθυνο για το υλικό του  εορτασμού για το 2022 είναι το Εθνικό Τμήμα του Καναδά. Το μήνυμα έγραψε ο συγγραφέας Richard Van Camp.

    Η αφίσα φιλοτεχνήθηκε από την εικονογράφο και συγγραφέα Julie Flett.

    Τη μετάφραση του μηνύματος στα ελληνικά έκανε  η  συγγραφέας και  επίτιμη πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος  της ΙΒΒΥ Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου.

    Το μήνυμα του Van Camp είναι το εξής:

    “Οι ιστορίες είναι φτερά που σε βοηθούν να πετάς ψηλά κάθε μέρα. Το διάβασμα είναι ελευθερία. Το διάβασμα είναι ανάσα. Το διάβασμα σ’ αφήνει να βλέπεις τον κόσμο με τρόπο διαφορετικό και σε καλεί σε κόσμους που δε θα θέλεις ποτέ να τους αποχωριστείς. Το διάβασμα επιτρέπει στο πνεύμα σου να ονειρεύεται.Λένε ότι τα βιβλία είναι φίλοι για όλη μας τη ζωή και συμφωνώ. Το ιδανικό δικό σου σύμπαν πλαταίνει όταν διαβάζεις. Οι ιστορίες είναι φτερά που σε βοηθούν να πετάς ψηλά κάθε μέρα, βρες, λοιπόν, τα βιβλία που μιλούν στο πνεύμα σου, στην καρδιά σου, στο μυαλό σου. Τα βιβλία είναι γιατρικά. Θεραπεύουν. Καθησυχάζουν. Εμπνέουν. Διδάσκουν. Ας ευγνωμονούμε τους παραμυθάδες, τους αναγνώστες και τους ακροατές. Ας ευγνωμονούμε τα βιβλία. Είναι φάρμακα για έναν καλύτερο, φωτεινότερο κόσμο. Ευχαριστώ πολύ.”

    Η αφίσα τυπώθηκε και διανέμεται με τη φροντίδα των Εκδόσεων Πατάκη.Μπορείτε να αναζητήστε την αφίσα στο Βιβλιοπωλείο Πατάκη (Ακαδημίας 65), αν βρίσκεστε στην Αθήνα.

    Για αποστολή εκτός Αθηνών, μπορείτε να επικοινωνήσετε  με το Τμήμα Εκδηλώσεων των Εκδόσεων Πατάκη στο ekdiloseis@patakis.gr.

    Ή τυπώστε τη μόνοι σας:

    Μπορείτε επίσης να κατεβάσετε την αφίσα σε μορφή pdf εδώ:
    RELATED ARTICLES

    Most Popular