More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΟι Φιλιππίνες επίτιμος καλεσμένος της έκθεσης της Φρανκφούρτης το 2025

    Οι Φιλιππίνες επίτιμος καλεσμένος της έκθεσης της Φρανκφούρτης το 2025

    Οι Φιλιππίνες θα γίνουν το 2025 η δεύτερη αγορά εκδόσεων βιβλίων της Νοτιοανατολικής Ασίας που θα είναι επίτιμος προσκεκλημένος της μεγάλης εμπορικής Έκθεσης Βιβλίου της Φρανκφούρτης, μετά την Ινδονησία το 2015, όπως ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Φρανκφούρτης, Juergen Boos.

    Ο Boos σημείωσε ότι η η λογοτεχνία των Φιλιππίνων είναι άγνωστη στον περισσότερο κόσμο, παρότι είναι το δέκατο τρίτο μεγαλύτερο έθνος στον κόσμο με εκατόν εννιά εκατομμύρια κατοίκους. Το πρόγραμμά μας επίτιμων προσκεκλημένων χωρών δεν είναι μια απλή πρόσκληση, αλλά μέσα από προγράμματα και εκδηλώσεις, “δεν εστιάζει μόνο στη λογοτεχνία και τον πολιτισμό μιας συγκεκριμένης περιοχής, αλλά στοχεύει επίσης να ενισχύσει τον διάλογο και το δίκτυο της φιλοξενούμενης χώρας στον διεθνή εκδοτικό κόσμο“, τόνισε ο Boos. Πρόκειται για μία εκπληκτικής γεωγραφικής και πολιτιστικής διάταξης χώρα με 7.641 νησιά και 183 διαφορετικές ομιλούσες γλώσσες.

    Η λογοτεχνία των Φιλιππίνων στηρίζεται σε κοινωνικοπολιτικές ιστορίες και εμπειρίες από την ιστορία της περιοχής, την έντονη αποικιακή της περίοδο, καθώς και την πλούσια παράδοσή της σε μύθους, θρύλους, παραμύθια. 

    Στη φετινή Frankfurter Buchmesse που θα διεξαχθεί 18 έως 22 Οκτωβρίου επίτιμη καλεσμένη χώρα είναι η Σλοβενία, ενώ το 2024 είναι η σειρά της Ιταλίας, μια σημαντικής χώρας στην έκδοση βιβλίων να μπει στο κέντρο των εξελίξεων.

    Αντιλαμβάνεται κανείς πόσο σημαντικό είναι για μία χώρα να μπαίνει στο επίκεντρο μιας τόσο μεγάλης έκθεσης, στην οποία πωλούνται και αγοράζονται χιλιάδες δικαιώματα βιβλίων, γίνονται επαφές, ενώ οι μεταφράσεις βιβλίων από τις τιμώμενες κάθε χρόνο χώρες πολλαπλασιάζονται. Οι πωλήσεις βιβλίων που κάνει μια τιμώμενη χώρα προς εκδότες άλλων χωρών που βρίσκονται στην έκθεση είναι πραγματικά σημαντικές, ενώ η ευεργετική επίδραση αυτής της τιμητικής θέσης τις ακολουθεί για αρκετά χρόνια.

     

    RELATED ARTICLES

    Most Popular