More
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_405x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο15-18+ ετώνΟ ήλιος του μεσονυχτίου, της Στέφενι Μάιερ

    Ο ήλιος του μεσονυχτίου, της Στέφενι Μάιερ

    Διαβάζεται σε 3′- Περιέχει απόσπασμα- Ηλικιακό κοινό: 13+ (target 15-20) – Μυθιστόρημα φαντασίας, 5ο της σειράς Twilight Saga

    λυκόφως < η χρονική περίοδος από την δύση του ηλίου μέχρι την έναρξη του σκοταδιού

    Η Στέφενι Μάιερ (ή Μέιερ ή Μέγιερ, αναλόγως πώς ακούς την βαθιά προφορά του ονόματός της) ήταν η νούμερο ένα συγγραφέας την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα, όταν και καθήλωσε έφηβους και μετέφηβους με το Λυκόφως, αγγλιστί Twilight, το οποίο ακολουθήθηκε από ακόμα τρία βιβλία που έκαναν την ίδια ή μεγαλύτερη επιτυχία στο μεγάλο κοινό που είχε ήδη αποκτήσει. Νέα Σελήνη (2005), Έκλειψη (2007) και Χαραυγή (2008). Το Έπος του Λυκόφωτος (The Twilight Saga) υπήρξε ένα πραγματικά μεγάλο φαινόμενο που ασφαλώς οδηγήθηκε και στις κινηματογραφικές αίθουσες. Ο νεανικός, ρομαντικός της χαρακτήρας σε συνδυασμό με το αναδυόμενο ενδιαφέρον της εποχής για τα βαμπίρ και τους βρικόλακες εν γένει, αλλά και το καλό promotion που έτυχε η σειρά από το πρώτο βιβλίο, οδήγησαν το βιβλίο να σπάει τα ταμεία και τη σειρά να μεγεθύνει την επιτυχία.

    Εκείνος ο έρωτας της Μπέλα Σουάν με τον βρικόλακα Έντουαρντ Κάλεν ήταν το απόλυτο νεανικό χιτ της εποχής με εκατομμύρια πωλήσεις και εισιτήρια και αρκετές εβδομάδες στις κορυφαίες λίστες των μπεστ σέλερ της εποχής. Η υψηλή κριτική κατά κύριο λόγο το αποδοκίμασε, όπως άλλωστε συμβαίνει με τα περισσότερα ευπώλητα, αλλά οι 37 γλώσσες στις οποίες μεταφράστηκε και τα άνω των 100 εκατομμυρίων πωλήσεων (29 εκατ. πωλήσεις μόνο το 2008 στις ΗΠΑ) απαντούν με την εμπορική διεισδυτικότητά της σειράς (50 εκατ. δολάρια τα κέρδη της συγγραφέα).

    Το 2015, η Στέφανι Μέγιερ εξέδωσε μια νέα εκδοχή του πρώτου της βιβλίου με τίτλο 2015: Ζωή και Θάνατος: Λυκόφως με νέα ματιά – (Life and Death: Twilight Re-imagined), δέκα χρόνια μετά το πρώτο.

    Και τώρα, να λοιπόν που έχουμε καινούριο βιβλίο. Είναι η ιστορία ανάποδα. Γιατί όλοι μάθαμε εκείνη την ιστορία από την πλευρά της Μπέλα. Τώρα, στον Ήλιο του Μεσονυχτίου (Midnight Sun) διαβάζουμε την ιστορία από την μεριά του Έντουαρντ Κάλεν. Είναι το πέμπτο βιβλίο του Έπους του Λυκόφωτος, Η Μέγιερ το είχε προαναγγείλει από τότε: αυτό θα ήταν το μόνο μυθιστόρημα από την τότε τετραλογία που σκόπευε να ξαναγράψει από την πλευρά του Έντουαρντ. Και είχε ήδη αρχίσει να το γράφει. Αποφάσισε τότε να δώσει στην σκηνοθέτιδα της ταινίας, Κάθριν Χάρντουικ, δώδεκα κεφάλαια από το βιβλίο αυτό, προκειμένου να τα διαβάσει ο ηθοποιός που υποδυόταν τον Έντουαρντ, ο Ρόμπερτ Πάτινσον ώστε να μπει καλύτερα στο πετσί του ρόλου. Χμ… Το πράγμα στράβωσε. Στις 28 Αυγούστου 2008, η Μέγιερ σταμάτησε τη συγγραφή του βιβλίου διαμαρτυρόμενη ουσιαστική για την παράνομη διαρροή των δώδεκα πρώτων κεφαλαίων στο Διαδίκτυο. Τότε μάλιστα δήλωσε: «Αν προσπαθούσα να γράψω τον Ήλιο του Μεσονυκτίου τώρα, έτσι όπως σκέφτομαι σήμερα τα πράγματα, ο Τζέιμς πιθανότατα θα κέρδιζε και όλοι οι Κάλεν θα πέθαιναν, κάτι που δεν θα ταίριαζε πολύ καλά με την πρωτότυπη ιστορία. Εν πάση περιπτώσει, νιώθω πάρα πολύ λυπημένη για το τι έχει συμβεί προκειμένου να συνεχίσω να εργάζομαι για τον Ήλιο του Μεσονυκτίου, και γι ‘αυτό βρίσκεται σε αναμονή επ’ αόριστον». Αμέσως, έδωσε δωρεάν αυτά τα δώδεκα κεφάλαια που είχαν διαρρεύσει προς τέρψη των εκατομμυρίων θαυμαστών της σειράς (πηγή).

    Καλώς ήρθατε λοιπόν στην πρωτοπρόσωπη αφήγηση του Έντουαρντ Κάλεν. Η οποία την πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας της πέρσι τον Αύγουστο πούλησε ένα εκατομμύριο αντίτυπα. Τι κι αν πολλοί κριτικοί το υποδέχθηκαν με βαρείς χαρακτηρισμούς για τους ευθύγραμμους χαρακτήρες, τη βαρετή και πολυσέλιδη αφήγησή του και την μη προσθήκη κάποιας ενδιαφέρουσας παραμέτρου! Ο Ήλιος του Μεσονυχτίου καλπάζει στους θαυμαστές της σειράς, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι ικανοποιημένοι και από αυτό το νέο βιβλίο.

    Έχοντας διαβάσει όλα τα βιβλία του Twilight Saga και βρίσκοντάς τα αρκετά ενδιαφέροντα για το είδος τους και τον τύπο λογοτεχνίας που εκπροσωπούν (ελαφριά λογοτεχνία με το έρεβος των βαμπίρ να νοτίζει όλη την ατμόσφαιρα), θεωρώ ότι Ο Ήλιος του Μεσονυχτίου θα αρέσει και θα κρατήσει τους περισσότερους θαυμαστές της σειράς, καθώς τώρα θα δούμε το έπος ειδωμένο από την πλευρά ενός… βαμπίρ το οποίο δεν τα λέει τόσο βαρετά όσο ισχυρίζεται η υψηλή κριτική!

    Ρομάντζο και αγάπη νεανική στο φουλ. Κοπιάστε νεολαίοι μου να αλαφρώσετε τον νου σας.

    Για αναγνώστες από 13-14 περίπου ετών.

    Εκδόσεις Ψυχογιός.

    Απόσπασμα

    Διακρίσεις

    38 γλώσσες, 130+ εκατομμύρια πωλήσεις

    2009 Βραβείο στην κατηγορία αγαπημένο βιβλίο στα 22α Ετήσια Βραβεία Nickelodeon Kids’ Choice.

    Με μια ματιά

    • Το πέμπτο βιβλίο του Έπους του Λυκόφωτος άργησε… 12 χρόνια αλλά ήρθε βλέποντας την ιστορία του πρώτου βιβλίου (Λυκόφως) από την πλευρά του αφηγητή Έντουαρντ Κάλεν.
    • Ενδιαφέρον και έκσταση για τα εκατομμύρια θαυμαστών του ρομάντζου της Μπέλα και του βαμπίρ Έντουαρντ.

    Το Soundtrack του βιβλίου

    Bella Thorne – Walk With Me (Charlie’s Song) [from “Midnight Sun Soundtrack”]

    Bella Thorne – ‘Let The Light In’ Official Lyric Video (Midnight Sun OST)

    Midnight Sun | “Burn So Bright” Official Music Video | Open Road Films

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Ο ήλιος του μεσονυχτίου
    Τίτλος πρωτοτύπου: Midnight Sun
    Συγγραφέας: Stephenie Meyer
    Εκδόσεις: Ψυχογιός, Δεκέμβριος 2020
    Μετάφραση: Φωτεινή Μοσχή
    Επιμέλεια-Διορθώσεις: Αναστασία Σακελλαρίου
    Σχεδιασμός εξωφύλλου: Dave Caplan- Gail Doobinin
    Σελίδες: 824
    Μέγεθος: 14 Χ 20,5
    ISBN: 978-618-01-3637-1

     

    RELATED ARTICLES

    Most Popular