More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο0-2 ετώνΟ Αρκουδάκος στην πιτσαρία & Ο Αρκουδάκος στο συνεργείο, του Μπέντζι Ντέιβις

    Ο Αρκουδάκος στην πιτσαρία & Ο Αρκουδάκος στο συνεργείο, του Μπέντζι Ντέιβις

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 1+ (target 1-3) – Board Books για πολύ μικρά παιδιά

    Ο Αρκουδάκος στην πιτσαρία & Ο Αρκουδάκος στο συνεργείο είναι το 19ο και το 20ο βιβλίο της σειράς που φέρνουν οι Εκδόσεις Ίκαρος στην Ελλάδα.

    Στην πιτσαρία και το συνεργείο πηγαίνει στα δύο αυτά νέα βιβλία ο Αρκουδάκος. Ο Μπέντζι Ντέιβις επιλέγει πια να στέλνει τον Αρκουδάκο σε πιο εξειδικευμένους χώρους, συστήνοντας στα παιδιά νέα περιβάλλοντα και δίνοντάς τους καινούρια ερεθίσματα.

    Στην πιτσαρία ας πούμε το παιδί θα δει τον Αρκουδάκο να κάνει όλες τις ετοιμασίες για την πίτσα: να κόβει ντομάτες κουνώντας το μαχαίρι πάνω κάτω, να ανακατεύει τη ζύμη και να ανοίγει τη βάση της πίτσας με πλάστη (κινούμενο μέρος και αυτό), να επιλέγει υλικά από το ψυγείο του και να τα τοποθετεί στην πίστα κατ’ επιλογή του παιδιού-αναγνώστη (κινούμενο μέρος), να τις πακετάρει και να τις κάνει διανομή σε σπίτια.

    Ο γνωστός χαριτωμένος κόσμος του Αρκουδάκου, με τα ελάχιστα λόγια, το πολύ χρώμα, αρκετές λεπτομέρειες που κάνουν τη δική τους οπτική αφήγηση και ασφαλώς έξυπνους μηχανισμούς για κινούμενα μέρη που δουλεύουν την λεπτή κινητικότητα των παιδιών και σκληρό χαρτόνι που δεν μπορεί το παιδί να σκίσει ή να τσαλακώσει.

    Το δεύτερο βιβλίο δείχνει ένα πρόβλημα. Το αυτοκίνητο των κουνελιών μένει στον δρόμο και ο Αρκουδάκος πρέπει να σπεύσει. Έρχεται με τον γερανό, βλέπει το αυτοκίνητο (εκπληκτικό το κινούμενο μέρος που τον βάζει κάτω από το αυτοκίνητο), διαπιστώνει ότι δεν φτιάχνεται, το σηκώνει με τον γερανό, το φορτώνει και το πηγαίνει στο συνεργείο για επισκευή.

    Τα κινούμενα μέρη του Μπέντζι Ντέιβις γίνονται όλο και πιο έξυπνα. Ο εν λόγω δημιουργός υπογράφει μια από τις πιο επιτυχημένες σειρές για πολύ μικρά παιδιά και κουβαλά την ευθύνη της δημιουργίας σωστών βιβλίων, με ερεθίσματα, με όψεις του κόσμου, που θα κερδίσουν το παιδί και θα του μεταδώσουν τη σωστή διάσταση του βιβλίου, ήδη από το πρώτο έτος της ζωής του.

    Για αναγνώστες από ενός περίπου έτους (+-2 μηνών), μέχρι και περίπου 2,5-3 ετών μάξιμουμ. Καλό είναι τα βιβλία αυτής της μορφής να εγκαταλείπονται μετά τα 2,5-3 έτη ώστε το παιδί να πάει προς τα βιβλία με κανονικές σελίδες και μεγαλύτερης έκτασης ιστορίες.

    Εκδόσεις Ίκαρος.

    Με μια ματιά

    • Ο γνωστός χαριτωμένος κόσμος του Αρκουδάκου, με τα ελάχιστα λόγια, το πολύ χρώμα, αρκετές λεπτομέρειες που κάνουν τη δική τους οπτική αφήγηση και ασφαλώς έξυπνους μηχανισμούς για κινούμενα μέρη που δουλεύουν την λεπτή κινητικότητα των παιδιών και σκληρό χαρτόνι που δεν μπορεί το παιδί να σκίσει ή να τσαλακώσει.

    Το Soundtrack του βιβλίου

    Nino Rota – Le Notti di Cabiria

    The Entertainer-Scott Joplin

    Opa-Tsupa JaZz MaNoUcHe

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Ο Αρκουδάκος στην πιτσαρία
    Ο Αρκουδάκος στο συνεργείο
    Τίτλος πρωτοτύπου: Bizzy Bear: Pizza Time
    Bizzy Bear: Breakdown truck
    Συγγραφέας: Μπέντζι Ντέιβις
    Εικονογράφος: Μπέντζι Ντέιβις
    Εκδόσεις: Ίκαρος, Σεπτέμβριος 2021
    Μετάφραση: Φίλιππος Μανδηλαράς
    Σελίδες: 8
    Μέγεθος: 18 Χ 18
    ISBN: 978-960-572-391-0

     

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular