More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΟ βάτραχος είναι βάτραχος, του Μαξ Βέλθουις

    Ο βάτραχος είναι βάτραχος, του Μαξ Βέλθουις

    “Πόσο τυχερός είμαι!” είπε ο Βάτραχος καθώς θαύμαζε τον εαυτό του έτσι όπως καθρεφτιζόταν μέσα στο νερό. “Είμαι όμορφος, μπορώ να κολυμπώ, κι ακόμα μπορώ να πηδώ καλύτερα απ’ τον καθένα. Είμαι πράσινος και το πράσινο είναι το αγαπημένο μου χρώμα. Τελικά, το να είσαι βάτραχος είναι το πιο όμορφο πράγμα στον κόσμο”.

    Κι έγινε μπροστά στα μάτια του μία παρέλαση αστέρων, ικανότατων, ταλαντούχων και μοναδικών. Μια πάπια που μπορούσε να πετάει. Ένα γουρούνι που έφτιαχνε καταπληκτικά γλυκά. ‘Ενας ποντικός πρώτος στα μαστορέματα και ένας λαγός άσος στο διάβασμα.

    Ο Βάτραχος επιχείρησε να πετάξει σαν άλλος Ίκαρος. Προσπάθησε να μαγειρέψει και να διαβάσει. Μια σκέτη αποτυχία παντού. Και η αυτοπεποίθησή του, εκεί που βρισκότανε στα ύψη, βρέθηκε κάτω από το νερό της θάλασσας. Ποιος στ’ αλήθεια είναι ο Βάτραχος και ποιος μπορεί να γίνει;

    Με τον αγαπημένο του Βάτραχο ο Μαξ Βέλθουις δημιουργεί ένα μάγεμα νοηματικής και εικαστικής απλότητας. Τα σκίτσα του σαν παιδιού, τόσο άμεσα, τόσο κοντά στους τρόπους που αποτυπώνουν τα παιδιά την πραγματικότητα. Κι ένα κείμενο επίσης τόσο κοντά στις αγωνίες τους. Αυτή η κρίση ταυτότητας που βλέπουμε καθημερινά να τα τυραννά. “Δε ξέρω να ζωγραφίζω”, “δεν μπορώ να το κάνω αυτό”, “δεν είμαι καλή σε αυτό”. Και πρέπει να έχεις διαβάσει έναν βάτραχο σαν κι αυτόν ή να το ‘χεις φτιάξει με άλλον τρόπο στην ψυχή σου για να μην καταστρέψεις -ναι! καταστρέψεις- ένα παιδί που δεν μπορεί να κάνει όλα όσα του απαιτούνται σωστά. Γιατί κανείς δεν είναι καλός σε όλα, κανείς έξυπνος ή χαζός σε όλα, κανείς δεν είναι υπεραθλητής στο στίβο της ζωής. Όλοι κάπου χάσκουμε. Κι όταν το παιδί αναρωτηθεί για τον εαυτό του, τις δυνάμεις τους, τις ικανότητές του, να είναι κάποιος εκεί να του φωτίσει εκείνα στα οποία μπορεί να είναι καλός.

    Εξαίρετο κείμενο για παιδιά 3-6 ετών.

    Το soundtrack του βιβλίου
    Be yourself, no matter what they say. Ή αλλιώς
    An Englishman in New York- Sting

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Ο βάτραχος είναι βάτραχος
    Τίτλος πρωτοτύπου: Frog is Frog
    Συγγραφέας: Μαξ Βέλθουις
    Εικονογράφηση: Μαξ Βέλθουις
    Μετάφραση Μάνος Κοντολέων
    Εκδόσεις: Πατάκη, Ιανουάριος 2012
    Σελίδες: 32
    Μέγεθος: 24 Χ 28
    ISBN: 978-960-16-5191-0
    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular