More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΟ Παραμυθούλης, της Ελένης Διακοπαναγιώτη (εικ.: Θέντα Μιμηλάκη)

    Ο Παραμυθούλης, της Ελένης Διακοπαναγιώτη (εικ.: Θέντα Μιμηλάκη)

    Αλήθεια, γνωρίζετε πως γεννιούνται τα παραμύθια και ταξιδεύουν από στόμα σε στόμα και μεγαλώνουν ολόκληρες γενιές; Κάπως έτσι δημιουργήθηκε και η ιστορία του παραμυθούλη και μας ταξιδεύει σε αλλοτινούς καιρούς.
    Μια φορά κι έναν καιρό, σε μια χειμωνιάτικη νύχτα που ο αέρας φυσούσε δυνατά και τα ξύλα στο τζάκι τριζοβολούσαν πετώντας μαγικές σπίθες, γεννήθηκε ένα χαριτωμένο και στρουμπουλό μωρό, ο Μυθούλης. Μητέρα του ήταν η αστείρευτη Φαντασία, πατέρας του ο ευγενής Παραμυθάς. Οι γονείς του τον καμάρωναν και ονειρευόταν πως όταν μεγαλώσει θα γίνει ένα όμορφο και αγαπημένο παραμύθι“.
    Ο Μυθούλης σαν μεγάλωσε, ήρθε ο καιρός να βρει τη δική του ιστορία και τον δικό του ήρωα για το παραμύθι του, ώστε να πάρει και το δικό του όνομα. Στην αρχή του φάνηκε λίγο δύσκολο όμως έπειτα σκέφτηκε να ξεκινήσει την αναζήτηση στο δάσος, όπου μένουν οι περισσότεροι ήρωες των παραμυθιών και να τους ρωτήσει πως έφτιαξαν τη δική τους ιστορία.

    Στο δάσος συνάντησε αγαπημένους ήρωες των παιδιών από τα παραμύθια τη Χιονάτη και τους επτά νάνους, την κακιά Μάγισσα, τον Πρίγκιπα καθώς και ζώα και πουλιά του δάσους. Ο Μυθούλης προβληματίστηκε, έπρεπε να βρει μόνος του τη λύση, όμως δεν έχασε το θάρρος του θα συνέχιζε την αναζήτηση στο δάσος και θα επισκεπτόταν το σπίτι της Κοκκινοσκουφίτσας. Έπρεπε όμως να περάσει και από το σπίτι του αγαπημένου του φίλου του Κοντορεβυθούλη όμως έμαθε ότι είχε αρρωστήσει και δεν ήθελε να αρρωστήσει και ο ίδιος, έτσι γύρισε σπίτι του. Όλη την εβδομάδα συνέχισε να ψάχνει και να ρωτάει ποια είναι τα συστατικά για ένα καλό παραμύθι. Μίλησε με τα Τρία Γουρουνάκια, τον κακό Λύκο, τα επτά Κατσικάκια και τη μαμά Κατσίκα και πολλούς άλλους ήρωες παραμυθιών.
    Ο Μυθούλης ήταν τόσο αγαπητός σε όλους και όλοι χαιρόταν τη συντροφιά του.
    Ωστόσο η συνάντηση με τον φίλο του Κοντορεβιθούλη θα είναι καθοριστική για να φτιάξει την πιο όμορφη ιστορία των παραμυθιών.
    Ένα παραμύθι βγαλμένο από τα παραμύθια των παιδικών μας χρόνων. Η Ελένη Διακοπαναγιώτη με λόγο που ρέει δίνει τη δική της οπτική για τη δημιουργία των παραμυθιών και φτιάχνει το δικό της παραμύθι. Δίνει στον πρωταγωνιστή της ιστορίας τ’ όνομα Παραμυθούλης και μας εξηγεί το λόγο που πήρε τ’ όνομα του.

    Η εικονογράφηση της Θέντας Μιμηλάκη με μικρές πινελιές τονίζει τα συναισθήματα των ηρώων και τους δίνει μυθική διάσταση. Γιατί στα παραμύθια όλα μπορεί να συμβούν και τα’ αδύνατα να γίνουν δυνατά. Ο Παραμυθούλης μας ξεναγεί στον κόσμο των παραμυθιών.

    Κόκκινη κλωστή δεμένη,
    στην ανέμη τυλιγμένη,
    δώσ’ της κλότσο να γυρίσει,
    παραμύθι ν’ αρχινίσει,
    παραμύθι μαγικό,
    για έναν κόσμο μυθικό…
    Με το γνωστό ποίημα τελειώνει η ιστορία και μας προκαλεί να ξεκινήσουμε το δικό μας παραμύθι και να γίνουμε οι ήρωες αγαπημένων μας παραμυθιών.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Ο Παραμυθούλης
    Συγγραφέας: Ελένη Διακοπαναγιώτη
    Εικονογράφηση: Θέντα Μιμηλάκη
    Εκδόσεις: Κόκκινη Κλωστή Δεμένη
    Επιμέλεια-Διόρθωση: Κατερίνα Καρατζά
    Σελίδες: 32
    Μέγεθος: 21 Χ 29
    ISBN: 978-618-5151-08-9

     

    Δώρα Πουρή
    Δώρα Πουρή
    Νηπιαγωγός, συντάκτης του elniplex. dwrapouri@yahoo.gr
    RELATED ARTICLES

    Most Popular