More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΟ Ποταμός, του Μαρκ Μάρτιν

    Ο Ποταμός, του Μαρκ Μάρτιν

    «Έξω από το παράθυρο μου περνάει ένας ποταμός.
    Από εδώ που κάθομαι τον βλέπω να χάνεται στο βάθος, αριστερά και δεξιά μου.
    Καμιά φορά με φαντάζομαι…».

    Ένα κορίτσι κοιτάζει έξω από το παράθυρο του δωματίου της το ποτάμι που διασχίζει την πόλη. Φαντάζεται τον εαυτό της να παρασύρεται μέσα του, με ένα ασημένιο βαρκάκι. Ονειροπολεί και ξεκινάει ένα νοερό ταξίδι από την πόλη στη θάλασσα.
    Ένα ταξίδι σπάνιας ομορφιάς σε κάθε σημείο ζωής και φύσης ξεδιπλώνεται στα μάτια του παιδιού αλλά και κάθε αναγνώστη. Βλέπουμε τον ποταμό να χάνεται στο βάθος κι εκείνο να πλέει μαζί του, ν’ ακολουθεί το ρεύμα του, να πηγαίνει μακριά. Να περνάει απ’ την πόλη, τα αυτοκίνητα, τις γέφυρες και τα εργοστάσια, στις φάρμες με τα ζώα και τα χωράφια, τους λόφους, τις πεδιάδες, τους καταρράκτες, τη ζούγκλα και τα δάση ως τον απέραντο ωκεανό. Ώσπου…

    «Κοιτώντας μέσα από τις σταγόνες της βροχής στο τζάμι…
    νομίζω πως βλέπω το ασημένιο μου βαρκάκι να πλέει στο φεγγαρόφωτο και να περνάει μπροστά απ’ το παράθυρό μου για μια φορά ακόμα».

    Υπέροχη εικονογράφηση και περιεκτικό, λιτό κείμενο με παρομοιώσεις και μεταφορές σε πρωτοπρόσωπη αφήγηση από τον πολυβραβευμένο Μαρκ Μάρτιν.
    Ένα όμορφο βιβλίο γεμάτο εικόνες, ήχους, μυρωδιές. Μία περιπλάνηση στο ανθρώπινο και φυσικό περιβάλλον, μια μεταφορά της ζωής από την πολύβουη πόλη με την ασταμάτητη κίνηση και την γκρίζα αποπνικτική ατμόσφαιρα των εργοστασίων στην απέραντη, γαλήνια ομορφιά της φύσης, μέσα από περίτεχνες εικόνες που εκφράζουν την αντίθεση και αναδεικνύουν τις δραματικές αλλαγές των τοπίων.

    Όλη η εικονογράφηση, από το εξώφυλλο ως το οπισθόφυλλο, είναι εντυπωσιακή με πολλές λεπτομέρειες, μοτίβα και πλούσιες αποχρώσεις υδατοχρωμάτων που αφήνουν μια ονειρική, φαντασμαγορική αίσθηση που σ’ απορροφά. Κάθε σαλόνι του βιβλίου κι ένας κόσμος, ονειρικός και τόσο ζωντανός με έναν απόλυτο συνδυασμό εικόνας – λέξης που ερεθίζει τις αισθήσεις και εξάπτει τη φαντασία αφήνοντας ταυτόχρονα χώρο στους ανθρώπους να ονειρεύονται ακόμα και τη μέρα.

    Προσφέρει ποικίλα ερεθίσματα για θεατρικό παιχνίδι που εμπλουτίζεται με τους ήχους της φύσης, των ζώων και της πόλης, ενώ η αφορμή και η πρόκληση για εικαστική δημιουργία, ζωγραφική, κολάζ, κατασκευές, δίνεται σε κάθε σελίδα του βιβλίου.

    Εκδόσεις Ποταμός.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Ο Ποταμός
    Τίτλος πρωτοτύπου: A river
    Συγγραφέας: Marc Martin
    Εικονογράφηση: Marc Martin
    Εκδόσεις: Ποταμός, Οκτώβριος 2019
    Σελίδες: 32
    Μέγεθος: 28 X 22,5
    ISBN: 978-960-545-128-8

     

    Ανέζα Κολόμβου
    Ανέζα Κολόμβου
    Νηπιαγωγός, δασκάλα χορού, υπεύθυνη θεαμάτων/ατζέντας ELNIPLEX Επικοινωνία: aneza.kolomvou@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular