More
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_405x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΟ τόπος των τεράτων 2: Σχολείο φαντασμάτων, του Κόρι Μέριτ

    Ο τόπος των τεράτων 2: Σχολείο φαντασμάτων, του Κόρι Μέριτ

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 9+ (target 10-13) – Λογοτεχνία για παιδιά

    Δεύτερο βιβλίο της σειράς στα ελληνικά. Στο εξωτερικό εκδόθηκε ήδη το τρίτο βιβλίο της σειράς με τίτλο Pas de quartier pour les monstres.

    Επιστρέφουμε στο Κάουσλιπ Γκόουβ, εκεί όπου στο πρώτο βιβλίο της σειράς, η βαρετή αυτή κωμόπολη συγκλονίστηκε από την εξαφάνιση παιδιών που σβήνοντας ως και από τη μνήμη όλων. Ευτυχώς η Κατ και ο Λέβι νίκησαν τον Μνηµορουφηχτή κι έσωσαν τα ξεχασµένα παιδιά από τη λήθη και την ανυπαρξία.

    Περί τίνος πρόκειται

    Τώρα, ο Λέβι Γκαλάντε και η Κατ Μπόμπαρντ ψάχνουν τι έχει συμβεί πάλι στην πόλη τους. Παντού έχουν εμφανιστεί εκατοντάδες απόκοσμοι χιονάνθρωποι, για τους οποίους κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει πώς και γιατί. Όταν στις 18 Μαρτίου ξεσπά φοβερή χιονοθύελλα μία μέρα πριν τις διακοπές του Μαρτίου, οι μαθητές από το νηπιαγωγείο μέχρι την έκτη τάξη, οι καθηγητές και το προσωπικό του σχολείου παγιδεύονται μέσα στο σχολείο, ενώ η επικοινωνία με τον έξω κόσμο καθίσταται αδύνατη λόγω εκτενών προβλημάτων στην τηλεφωνία. Ούτε αυτό ούτε οι διακοπές ρεύματος είναι τα χειρότερα νέα. Στους σκοτεινούς διαδρόμους του σχολείου τους κάτι καραδοκεί. Σας έχω άσχημα νέα: όχι, δεν είναι οι ενοχλητικοί συμμαθητές, ούτε οι πιεστικοί καθηγητές. Ο Μνημορουφηχτής… με κάποιον τρόπο… ξαναγύρισε! Το σχολείο απειλείται! Ολόκληρο!

    Εστιάζοντας

    Ιστορίες σαν αυτές του Κόρι Μέριτ προφανώς και θα βρείτε. Καλοδιάβαστες, με πλοκή, με ρυθμό, με σωστά μετρημένους χαρακτήρες που επιδιώκουν μέσω ανατριχιαστικών, απόκοσμων περιπετειών να διεγείρουν αυτά τα κομμάτια ενδιαφέροντος των παιδιών που τους αρέσουν ο φόβος, η ανατριχίλα. Ωστόσο, ο Μέριτ έχει δημιουργήσει κάτι ιδιαιτέρως ενδιαφέρον μέσω της εικονογράφησης και του συνολικού στησίματος του πρότζεκτ του.

    Οι εικόνες του έχουν ξεκάθαρο προσανατολισμό προς το graphic novel, ενώ η εξέλιξη της ιστορίας προχωρά άλλοτε μέσω αυτών των comic strips και των κειμενικών σύννεφων (text bubbles) και άλλοτε μέσω πεζού κειμένου. Αυτή η εναλλαγή στο στυλ αφήγησης, οι ολοζώντανοι διάλογοι και κυρίως αυτή η ευφυής άντληση εικόνων και πλοκής μέσω ανακτημένου υλικού από κινητά των συμμετεχόντων, βίντεο από κάμερες ασφαλείας, καταχωρήσεις ημερολογίων και αυτόπτες μάρτυρες δίνουν έναν εξαιρετικά σπιρτόζικο, δυναμικό και πρωτότυπο χαρακτήρα στην ιστορία. Ο αναγνώστης πραγματικά δεν πρόκειται να αφήσει ποτέ από τα χέρια του το βιβλίο καθώς αυτό μεταβάλλει διαρκώς την ατμόσφαιρα, την όψη, την ταχύτητα, τη γωνία λήψης. Αυτή η οπτική μεταβλητότητα κάνει την ανάγνωση μια συναρπαστική εμπειρία, ενώ αυξάνει την αγωνία, το σασπένς και την αγαπητή σε όλους τρομακτική ατμόσφαιρα.

    Οι γνωστές επιρροές από Τόλκιν, Στίβεν Κινγκ, Hunger Games, Ζαν Πιερ Ζενέ, X Files ντύνουν με καλά υλικά την ιστορία του Μέριτ ο οποίος φτιάχνει ένα δικό του μείγμα περιπέτειας που μας άρεσε.

    Για αναγνώστες από 9 περίπου ετών, κυρίως για εκείνους που αγαπούν πολύ τις περιπέτειες. Ιδανικό για παιδιά που δεν έχουν ιδιαίτερα θερμή σχέση με το διάβασμα.

    Εκδόσεις Μεταίχμιο.

    Απόσπασμα

    Διαβάστε απόσπασμα εδώ

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Ο τόπος των τεράτων 2: Σχολείο φαντασμάτων
    Τίτλος πρωτοτύπου: No place for monsters. School of Phantoms
    Συγγραφέας: Kory Merritt
    Εικονογράφος: Kory Merritt
    Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Μάρτιος 2022
    Μετάφραση: Ειρήνη Παϊδούση
    Επιμέλεια-Διορθώσεις: Θοδωρής Τσώλης
    Σελιδοποίηση: Ουρανία Λυμπεροπούλου
    Σελίδες: 376
    Μέγεθος: 14 Χ 20,5
    ISBN: 978-618-03-2960-5

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular