More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο3-4 ετώνΟ Ωρίωνας και το σκοτάδι, της Έμα Γιάρλετ

    Ο Ωρίωνας και το σκοτάδι, της Έμα Γιάρλετ

    Ο Ωρίωνας φοβάται διάφορα πράγματα: τις σφήκες, τα μεγάλα σκυλιά, τα μπαλόνια που σκάνε, τις ντουλάπες, τις καταιγίδες, τις αράχνες, τα ύψη, τα τέρατα. Αλλά περισσότερο απ’ όλα αυτά τον φοβίζει το ΣΚΟΤΑΔΙ!

    Η αλήθεια είναι ότι για να νικήσει το φόβο του αυτόν ο Ωρίωνας σκέφτηκε πολλά καταπληκτικά πράγματα: να εφεύρει τη λάμπα που δεν σβήνει ποτέ, να βάψει το δωμάτιό του φωσφοριζέ, να αιχμαλωτίσει τον ήλιο για να μη φεύγει ποτέ, να πάρει πυγολαμπίδες για κατοικίδια και πολλά άλλα.

    Όλα άλλαξαν όμως όταν μία νύχτα, ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΝΥΧΤΑ, το… ΣΚΟΤΑΔΙ κατέβηκε από το ταβάνι του δωματίου του, στάθηκε απέναντί του και του συστήθηκε απλά και ταπεινά. Κι η γνωριμία του Ωρίωνα με το σκοτάδι θα αποβεί πραγματικά μια συναρπαστική εμπειρία!

    ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟ βιβλίο για το φόβο του σκοταδιού όπου με δυο μαγικές πολυτροπικές σελίδες το χέρι του σκοταδιού φτάνει στο χέρι και στο μαγουλάκι του Ωρίωνα δημιουργώντας μια απρόσμενη έκπληξη και εξοικείωση με το φοβερό σκοτάδι. Καθώς το διάβαζα στα παιδιά μου στο σχολείο, είδα ακριβώς αυτό: την αρχική ταύτιση και διστακτικότητα να γίνεται δειλό χαμόγελο και ηρεμία καθώς το σκοτάδι-τέρας αποκάλυπτε τα μυστικά του και τον όχι και τόσο κακό χαρακτήρα του.

    Εύρυθμο, ξεκούραστο, μετρημένο, ζυγισμένο απέναντι στη γνώση και το φόβο του σκοταδιού, με το λιτό λόγο του και την ΥΠΕΡΟΧΗ εικονογράφηση της Έμα Γιάρλετ απίστευτα πολλούς εικονογραφικούς τρόπους φτιάχνει ένα θελκτικό σύμπαν για το βλέμμα μικρών και μεγάλων.

    Προτείνεται και με τα δυο χέρια.

    Εκδόσεις Ψυχογιός.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Ο Ωρίωνας και το σκοτάδι
    Σειρά: Εικονογραφημένα παιδικά βιβλία
    Συγγραφέας: Έμα Γιάρλετ
    Εικονογράφηση: Έμα Γιάρλετ
    Εκδόσεις: Ψυχογιός, Νοέμβριος 2017
    Σελίδες: 40
    Μέγεθος: 26,5 Χ 26,5
    ISBN: 978-618-01-2159-9
    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular