More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΟΙ ΣΥΛΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ELNIPLEXΠαιδικά βιβλία για την Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείων

    Παιδικά βιβλία για την Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείων

    9 Οκτωβρίου. Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείων. Ένα επάγγελμα που χάνεται. Αλλά όχι και η γοητεία του. Τα λίγα βιβλία που κυκλοφορούν είναι:

    Ένα τελευταίο γράμμα, του Αντώνη Παπαθεοδούλου

    (εικ.: Ίρις Σαμαρτζή)

    Ένα βιβλίο μικρό έργο τέχνης που σε ταξιδεύει απαλά σαν ελαφρύ αεράκι, αφήνοντας σε κάθε σελίδα του μια γλυκιά γεύση ονείρου και νοσταλγίας μιας άλλης εποχής. Το μόνο ελληνικό βιβλίο που πραγματικά αφορά στο επάγγελμα του ταχυδρόμου και το παρουσιάζει με έναν θαυμάσιο τρόπο.

    Μια απίστευτη μέρα του ταχυδρόμου Ποντίκη, της Μαριάν Ντιμπίκ

    Ένας ταχυδρόμος, ο Ποντίκης, ξεκινάει τη διανομή των δεμάτων και γραμμάτων του, παίρνοντας ένα όχι και τόσο συνηθισμένο μέσο… το Διαστημόπλοιό του! Η διαδρομή του ονειρική.

    Ο Ονειροταχυδρόμος, του Κώστα Μάγου

    (εικ.: Θέντα Μιμηλάκη)

    Υπάρχουν και διαφορετικοί ταχυδρόμοι…Που στον σάκο του δεν έχουν γράμματα και δέματα, φακέλους και λογαριασμούς, αλλά όνειρα! Σαν τα όνειρα που βλέπουν οι περισσότεροι άνθρωποι στον ύπνο τους. Κι έτσι ο Ονειροταχυδρόμος έβγαινε πάντα τις νύχτες. Και πώς μοίραζε τα όνειρα; Αναλόγως της επιθυμίας του παραλήπτη να αποκτήσει κάτι; Το ήθελε πολύ; Είχε πολλές πιθανότητες να το πετύχει! Μα ποτέ κανείς δεν είχε καταφέρει να τον συναντήσει, ούτε καν ο ίδιος ο βασιλιάς της πολιτείας. Ο βασιλιάς, ανασφαλής και άπληστος, σκέφτηκε ότι ο Ονειροταχυδρόμος γνωρίζει τα όνειρα όλων, άρα και ποιος τον επιβουλεύεται. Έτσι διέταξε να τον συλλάβουν…

    Οδός Χαράς: τι φέρνει ο ταχυδρόμος; της Κέιτ Χίντλεϋ

    Ακολουθούμε τον Τιμόθεο τον ταχυδρόμο που έχει να παραδώσει αρκετά δέματα. Και έτσι βλέπουμε τις πρόβες στη σχολή χορού της Παυλίνας Πάβλοβα, τις φρέσκες τάρτες στο ζαχαροπλαστείο του Πέτρου, τις εργασίες στο συνεργείο αυτοκινήτων της Μάγδας. Ποια έκπληξη περιμένει τον Τιμόθεο στο τέλος;

    Πώς βρήκε τη δουλειά του ο Αϊ-Βασίλης; του Στέφεν Κρένσκι

    Το ξέρετε ότι η δεύτερη δουλειά του Άι Βασίλη ήταν ταχυδρόμος και ήταν εξαιρετικός ως τέτοιος; Αλλά η κίνηση στους δρόμους του την έδινε. Έτσι, αποφάσισε να μοιράζει τα γράμματα και τα δέματα τις νύχτες που η κίνηση στους δρόμους ήταν ελάχιστη. Ξέρετε όμως πολλούς που τους αρέσεινα ανοίγουν την πόρτα στο μαύρο σκοτάδι για να πάρουν το γράμμα της θείας Ευτέρπης; Έξω κι από εδώ!

     

    RELATED ARTICLES

    Most Popular