More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο«Παιχνίδια Πολιτισμού» για τα παιδιά στο Μάτι

    «Παιχνίδια Πολιτισμού» για τα παιδιά στο Μάτι

    «Παιχνίδια Πολιτισμού» για τα παιδιά στο Μάτι, διοργάνωσε το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού το διήμερο 14 – 15 Δεκεμβρίου.

    Στις εκδηλώσεις πολιτισμού, που περιελάμβαναν δράσεις φιλαναγνωσίας, εικαστικά εργαστήρια, χορευτικά και θεατρικά δρώμενα, κ.α. συμμετείχαν μαθητές από το Δημοτικό Σχολείο της Αγίας Μαρίνας Νέας Μάκρης και από το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα. Τον περασμένο Νοέμβριο, το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ δώρισε στο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Μαρίνας, περιοχή που είχε πληγεί από τις πυρκαγιές του 2018, 500 βιβλία σύγχρονης παιδικής λογοτεχνίας για τον εμπλουτισμό της σχολικής βιβλιοθήκης.

    Το ELNIPLEX ήταν εκεί με την Μαίρη Μπιρμπίλη που διάβασε στα παιδιά.

    Σάββατο 14 Δεκεμβρίου

    Το πρωί του Σαββάτου, τα παιδιά συμμετείχαν, στα εικαστικά εργαστήρια και στις δράσεις φιλαναγνωσίας και θεατρικού παιχνιδιού.

    Την ευθύνη για τα εικαστικά εργαστήρια είχε ο ζωγράφος Μιχάλης Μαδένης, επί σειρά ετών επικεφαλής του Παιδικού Εργαστηρίου της Εθνικής Πινακοθήκης.

    • Το πρόγραμμα των δράσεων φιλαναγνωσίας και θεατρικού παιχνιδιού σχεδίασαν οι συγγραφείς Αργυρώ Πιπίνη και Ελένη Πριοβόλου, καθώς και τα μέλη του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (Κατερίνα Δερματά, Ηρώ Παπαμόσχου, Αρετή Καράμπελα, Μαίρη Μπιρμπίλη).
    • Στη συνέχεια, η ομάδα χορού του Αθλητικού Συλλόγου Νέου Βουτζά «Η Πρόοδος», με 28 μικρούς χορευτές, παρουσίασε εορταστικό χορευτικό δρώμενο.
    • Μετά το γεύμα των παιδιών ακολούθησε η διαδραστική παράσταση από τους σπουδαστές της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης και η προβολή των ταινιών «Ο Μικρός Πρίγκιπας» και «Αστερίξ: Το μυστικό του μαγικού ζωμού», σε συνεργασία με τη Feelgood Entertainment.
    • Το απόγευμα, στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου φωταγωγήθηκαν δύο χριστουγεννιάτικα δέντρα από τον Δήμο Μαραθώνα και την Περιφέρεια Αττικής. Ο Άγιος Βασίλης συνάντησε τα παιδιά με δώρα, κεράσματα, και παιχνίδια. Η 70μελής Παιδική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής έδωσε παράσταση στην παραλία.
    Κυριακή 15 Δεκεμβρίου

    Η Κυριακή, ήταν ημέρα αφιερωμένη στο θέατρο.

    • Τα παιδιά της πέμπτης και έκτης δημοτικού, με τους συνοδούς τους, παρακολούθησαν στις 17:00, τη «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία», στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, ενώ
    • στις μικρότερες ηλικίες απευθύνεται το «Φως των Χριστουγέννων», μία παραμυθαφήγηση, συνοδεία μουσικής, από τον Γιάννη Ψειμάδα και τη Νίκη Κάπαρη. Η παράσταση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Αθλητικού Συλλόγου Νέου Βουτζά «Η Πρόοδος».

    Ως αναμνηστικό δώρο στα παιδιά δόθηκαν βιβλία που απέσπασαν τα κρατικά βραβεία παιδικής λογοτεχνίας το 2018.

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular