More
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_405x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_405x150
    ΑρχικήELNIPLEX+ΑρθρογραφίαΠανηγυρίζουμε οι εκπαιδευτικοί που έκλεισαν τα σχολεία, τρέχουμε στα λιβάδια με τη...

    Πανηγυρίζουμε οι εκπαιδευτικοί που έκλεισαν τα σχολεία, τρέχουμε στα λιβάδια με τη Λάσι μας

    Μόνο κάποιοι ελλιπούς κρίσης άνθρωποι θα πίστευαν ότι οι εκπαιδευτικοί πανηγυρίζουν επειδή έκλεισαν τα σχολεία. Πανηγυρίζουν οι εκπαιδευτικοί γιατί δεν έχουν ούτε παιδιά, ούτε ηλικιωμένους γονείς με προβλήματα υγείας, ούτε απειλούνται οι ίδιο, η πρώτη επαγγελματική κατηγορία που απειλείται από τον ιό αφού είναι οι μόνοι που εργάζονται με παιδιά σε χώρους μικρότερους από ένα-δύο τετραγωνικά για κάθε άνθρωπο.

    Κι έπειτα είναι και το άλλο. Τι νομίζετε ότι κάνουμε, κυρία μου που έκλεισαν τα σχολεία; Τρέχουμε με την Λάσι στο λιβάδι και κόβουμε μαργαρίτες με τα παιδιά μας ενώ στρώνουμε καρό τραπεζομάντιλο ανοίγοντας σαμπάνιες; Ή έχουμε κλείσει αεροπορικά για τις Νήσους του Πάσχα για να κάνουμε σολάριουμ και να επιστρέψουμε μαύροι; Σπίτι μας καθόμαστε, αγαπητοί φίλοι, όπως οι περισσότεροι άνθρωποι, και προσπαθούμε να παραμείνουμε υγιείς τηρώντας τα πρωτόκολλα και τις οδηγίες των επιστημόνων. Γιατί δεν ξέρω αν το ξέρατε… Οι εκπαιδευτικοί είμαστε οι πρώτοι που δεν θέλουμε να αρρωστήσουμε αφού θα έχουμε σε απόσταση μέτρου 25 παιδιά αν τα σχολεία δουλεύουν κανονικά.

    Εκτός κι αν δεν είδατε τι έγινε στην Ιταλία που δούλευαν κανονικά τα σχολεία και όταν έκλεισαν ήταν ήδη αργά. Εκτός κι αν θέλετε να ικανοποιήσετε το μένος σας εναντίον συγκεκριμένων επαγγελματικών ομάδων με το να μείνουν τα σχολεία ανοιχτά και όταν σε 15 μέρες νοσήσει το 60% της χώρας και πεθαίνουμε στους δρόμους -γιατί εμείς σύστημα υγείας για πανδημία δεν έχουμε- τότε θα κάνετε την διάσημη πλέον νεοελληνική κωλοτούμπα και θα πείτε “έπρεπε να είχε κλείσει τα σχολεία όταν ήταν νωρίς”.

    Οι δαίμονες του πληκτρολογίου που τα ξέρουν όλα. Οι δημόσιοι κατήγοροι που μπαίνουν και γράφουν το πρώτο πράγμα που τους έρχεται στο μυαλό. Σε λίγες μέρες που θα κλείσουν όλα στη χώρα, και όλοι θα καθόμαστε σπίτια μας, να δω τι άλλο θα βρουν να πουν αυτοί οι άνθρωποι για τους εκπαιδευτικούς. Όχι γιατί είναι άγιοι και σε όλα τους καλοί και άριστοι οι εκπαιδευτικοί. Όχι. Γιατί εδώ ο πλανήτης καίγεται, ακυρώθηκαν εκδηλώσεις δισεκατομμυρίων, εξήντα εκατομμύρια Ιταλοί μένουν κλεισμένοι στο σπίτι και ορισμένοι καίγεστε με το αν οι δάσκαλοι δεν δουλεύουν.

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular