More
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_405x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΠαπαγάλος πειρατής, της Ιουλίας Κωστοπούλου (εικ.: Πετρούλα Κρίγκου)

    Παπαγάλος πειρατής, της Ιουλίας Κωστοπούλου (εικ.: Πετρούλα Κρίγκου)

    Ένας γκρίζος αφρικάνος παπαγάλος, ταξιδευτής ως λέγεται μεγάλος, όλον τον κόσμο είχε γυρίσει στο μεσιανό κατάρτι ενός πειρατικού. Πρόβλημα όμως. Δεν ήταν πειρατής σαν όλο το πλήρωμα του πειρατικού.

    Θέλει κι ο αφρικάνος παπαγάλος πειρατικό καπέλο και ασημένιο γάντζο και μαύρο κάλυμμα στο μάτι. Πάνω κι από αυτά όμως, την αγάπη της πειρατίνας του ζητούσε. Της μοναδικής που υπήρχε στο πλοίο, της όμορφης παπαγαλίνας με τις κόκκινες μπούκλες και τ’ όμορφο χαμόγελο.

    Απόφαση το παίρνει να γίνει πειρατής. Μα εύκολο δεν το λες για παπαγάλο ετούτο. Να λοιπόν… Τα πουλιά που θα συναντούσε σε κάθε λιμάνι θα ρωτούσε προσμένοντας κάτι της προκοπής να του πουν.

    Πρώτα βρήκε τα μαραμπού στο Ανάμ της Ινδοκίνας, μετά τους πιγκουίνους στην παγωμένη Ανταρκτική κι ύστερα στη Μύκονο έναν πελεκάνο. Όλοι του πρότειναν λύσεις μαγικές. Μα πάντα και παντού ο παπαγάλος μας τα μούτρα του έτρωγε και πειρατής δεν γινόταν. Η πειρατίνα κι η αγάπη της χάνονται. Ή μήπως όχι;

    Μια ιστορία για τη διαφορετικότητα και τη σημασία της αποδοχής της από τους άλλους από την Ιουλία Κωστοπούλου στο πρώτο της βιβλίο. Αφήγηση συμπαθητική σε ένα θέμα ιδιαίτερα παιγμένο στα παιδικά βιβλία. Από τη σειρά Μικρές Καληνύχτες των εκδόσεων Μεταίχμιο. Ενδιαφέρουσα η εικονογραφική προσέγγιση της Πετρούλας Κρίγκου.

    Δώρο η αφήγηση της ιστορίας σε QR code.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Παπαγάλος πειρατής
    Συγγραφέας: Ιουλία Κωστοπούλου
    Εικονογράφηση: Πετρούλα Κρίγκου
    Εκδόσεις: Μεταίχμιο, 2016
    Σελίδες: 32
    Μέγεθος: 14 Χ 21
    ISBN: 978-618-03-0713-9

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular