More
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_405x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_405x150
    ΑρχικήΑτζένταΕργαστήρια-Προγράμματα"Παραμύθι Ανάποδα", εκπαιδευτικό πρόγραμμα ισότητας για παιδιά 6-9 ετών

    “Παραμύθι Ανάποδα”, εκπαιδευτικό πρόγραμμα ισότητας για παιδιά 6-9 ετών

    Η οργάνωση Genderhood  παρουσιάζει το ‘Παραμύθι Ανάποδα’,  έναν νέο κύκλο  βιωματικών εργαστηρίων για τα κλασικά και σύγχρονα παραμύθια και τα μοτίβα που αυτά εμφανίζουν. Το project στοχεύει να εμπνεύσει τα παιδιά, ώστε να διαβάζουν πιο ενεργητικά και απολαμβάνοντας την παρέα με διαφορετικούς  ήρωες και ηρωίδες να μεγαλώνουν χωρίς διακρίσεις λόγω του φύλου τους, με ελευθερία έκφρασης, κριτική σκέψη και αυτοπεποίθηση.

    Η καμπάνια της οργάνωσης #enaparamithitifora, που τρέχει τους τελευταίους μήνες στο Facebook, έχει αναδείξει  κάποια από τα βιβλία που προάγουν πρότυπα ενδυνάμωσης για τα παιδιά. Με έμπνευση τα new age παραμύθια, που απευθύνονται σε παιδιά της γενιάς 2.0 έχει ξεκινήσει μία έρευνα για το πώς μπορούν τα παραμύθια να γίνουν εργαλείο για την καταπολέμηση των στερεοτύπων.

    Το Genderhood βρήκε το μαγικό συνδυασμό σε έναν κύκλο 7+1 βιωματικών εργαστηρίων, που ονομάζεται ‘Παραμύθι Ανάποδα’. Η μεθοδολογία που χρησιμοποιεί είναι (α) αφήγηση παραμυθιών, (β), δημιουργική γραφή (γ) παιχνίδια ρόλων και (δ) εικαστικές τέχνες (+1) γιορταστική παρουσίαση των συλλογικών δημιουργιών που θα φτιάξουν τα παιδιά στην Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης το Μάιο του 2020.

    Στον κύκλο βιωματικών εργαστηρίων ‘Παραμύθι Ανάποδα’  τα παιδιά θα περιδιαβούν σε κόσμους μαγικούς. Σκοπός  είναι να ξορκίσουν τις παραμυθένιες προσδοκίες του κόσμου του πραγματικού, να λύσουν μόνα τους τα μάγια και να βγουν από το μαγεμένο δάσος… Με βοηθούς τα παιδιά και μαγικό φίλτρο τη φαντασία τους, θα στηθεί το σκηνικό για τη δημιουργία ενός δικού τους μοναδικού παραμυθιού: ένα παραμύθι δίχως στερεότυπα, δίχως πρέπει και μη, όπου ήρωες και ηρωίδες  όλα τα μπορούν.

    Την εμψύχωση του εργαστηρίου αναλαμβάνουν η Νίκη Παντελιού (παιδαγωγός), η Σοφία Κωνσταντοπούλου (επικοινωνιολόγος) και η Ιωάννα Νικολαΐδου (νηπιαγωγός).

    Το ‘Παραμύθι Ανάποδα’ είναι ένα project για όλη τη χρονιά. Θα πραγματοποιείται μία συνάντηση το μήνα με την ίδια σταθερή ομάδα, ενώ θα γίνονται δεκτές και συμμετοχές στα αυτοτελή εργαστήρια.

    Θεσσαλονίκη

    →Δυτικά: Παραμυθούπολη Δημιουργικό Βιβλιοπωλείο
    (Καβάφη 12, Ευκαρπία, 2310 690314)
    Ημ. Έναρξης:  6 Οκτωβρίου

    →Ανατολικά: Νους & Γνώση Δημιουργικό Βιβλιοπωλείο
    (Πλαστήρα Νικολάου 9, Χαριλάου, 2310 907422)
    Ημ. Έναρξης:  19 Οκτωβρίου

    Διάρκεια workshop:  2 ώρες

    Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο info@genderhood.org (περιορισμένος αριθμός θέσεων)

    RELATED ARTICLES

    Most Popular