More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο3-4 ετώνΠοιος μένει στην οδό καμινάδας, του Γκάρεθ Πίτερ (εικ.: Τιμ Μπάτζεν)

    Ποιος μένει στην οδό καμινάδας, του Γκάρεθ Πίτερ (εικ.: Τιμ Μπάτζεν)

    Διαβάζεται σε 1′- Ηλικιακό κοινό: 2,5+ (target 3-5) – Picture Book

    Αυτό είναι το μήνυμα των Χριστουγέννων: Ποτέ δεν είμαστε πια μόνοι.
    Taylor Caldwell

    Στην Οδό Καμινάδας λοιπόν! Ή οδός του Άγιου Βασίλη (Santa Claus Street). Ποιος μένει εκεί; Ο Ξερόλας κι ο Σαλιάρης, ο Λιχούδης κι ο Μαλλιαρούλης, ο Μουρμούρης και ο Νεραϊδένιος, ο Ντορεμίνος κι ο Σκανταλιάρης, ο Μπισκουτούλης και ο Τεμπελίνος, ο Καθαρούλης κι ο Μπαλονόφουσκας. Αυτοί και άλλοι τόσοι (24 τον αριθμό παρακαλώ) που δεν μπορώ να σας αποκαλύψω. Αλλά εκεί, από την οδό Καμινάδας ξεκινά για όλου του κόσμου τις καμινάδες και εκείνος που φαντάζεστε. Για να μοιράσει τα δώρα. Πριν από αυτόν όμως θα γνωρίσετε όλα τα ξωτικά, τους βοηθούς του!

    Στις στέγες κάτασπρο το χιόνι
    απλώνεται σαν απαλό σεντόνι…
    Στην οδό Καμινάδας όλοι στολίζουν
    και δωράκια τυλίγουν…
    Θα σας πούμε ποιος μένει εδώ
    αλλά… σσσς… είναι μυστικό!

    Το βιβλίο αυτό είναι μια λιτή, παιχνιδιάρικη περιήγηση στους βοηθούς του Άγιου Βασίλη στο μαγικό του εργαστήρι. Δεν έχετε παρά να τους παρατηρήσετε, να τους μάθετε με τα αστεία ονόματά τους, να παίξετε μαζί τους παιχνίδια μνήμης και να γνωρίσετε τις εργασίες που κάνουν μέσα στο εργαστήρι.

    Animation εικονογράφηση, πολλά χριστουγεννιάτικα εικονογραφικά στοιχεία, πολύ χρώμα, μια ιστορία δίχως κάποια πλοκή, αλλά στη λογική μιας γνωριμίας με τους αφανείς βοηθούς του αγαπημένου αγίου. Αλλάξτε φωνές, βάλτε τους λόγια και χαρείτε τη γνωριμία μαζί τους.

    Για αναγνώστες από 2,5 περίπου ετών.

    Εκδόσεις Διόπτρα.

    Επέκταση: Χριστουγεννιάτικη γιορτή

    Όλα αυτά τα ευφάνταστα ονόματα και οι χαρακτήρες που έχουν εικονογραφηθεί πολύ παιχνιδιάρικα, μας γέννησαν αμέσως και εντελώς φυσικά την ιδέα μιας διασκευής για μια χριστουγεννιάτικη γιορτή, εύκολη στην υλοποίησή της.

    Τα παιδιά είναι όλα ξωτικά, βοηθοί του Άγιου Βασίλη, μέσα στο εργαστήρι όπου ετοιμάζονται τα εκατομμύρια δώρα των παιδιών.

    Μπορούν να διαλέξουν και άλλα δικά του ονόματα, π.χ. Σοκολατένιος, Νεραϊδένια κτλ, να δημιουργήσουν τη στολή τους με την οικογένειά τους, π.χ. ο Σοκολατένιος ή Σοκολατένια θα μπορεί να κρεμάσει στη μπλούζα του και μερικά γλυκάκια.

    Κάπως έτσι θα απαλλαγείτε από το άγχος της ομοιομορφίας και των εξόδων τις δύσκολες αυτές μέρες που σχεδόν μέχρι αυτήν την ώρα ακούμε το “κλείνουν τα σχολεία, δεν κλείνουν τα σχολεία”. Επίσης, το ότι όλα τα παιδιά είναι βοηθοί του Άγιου Βασίλη τα καθιστά ισότιμα, με ισάξιο ρόλο και φεύγει έτσι και το γνωστό βάρος που γνωρίζουν όλοι οι εκπαιδευτικοί περί ανισότητας των ρόλων.

    Από εκεί και πέρα μπορείτε να φτιάξετε ένα απλό τετράστιχο προσαρμοσμένο στον κάθε χαρακτήρα-ξωτικό ή να αποφύγετε εντελώς τα λόγια και να έχετε:

    1. Απλή παρουσίαση του παιδιού με το όνομά του και ή κάποια ευχή για τα Χριστούγεννα ή κάποια παρουσίαση του εαυτού του. π.χ.
    Είμαι ο Υπναράς
    ξέρετε γιατί
    μου αρέσει να κοιμάμαι
    από το πρωί ως το βράδυ κι από το βράδυ ως το πρωί!

    2. Να συνθέσετε κάποιες χορογραφίες ανά 6-8 παιδιά και έτσι με 4 περίπου χορογραφίες (το μέγιστο) να δημιουργήσετε μια όμορφη σύνθεση. Ανάμεσα σε κάθε χορό, μπορείτε να βάλετε κάλαντα ή άλλα χριστουγεννιάτικα τραγούδια (Χιόνια στο καμπαναριό, Άγια Νύχτα, Μικρός Τυμπανιστής, Χριστούγεννα Μυρίζει κτλ).

    Για σκηνικό μπορείτε να ζητήσετε από τα παιδιά να φέρουν 1-2 αγαπημένα τους παιχνίδια και να τα τοποθετήσετε με σφυριά, εργαλεία, κουτιά δώρων κτλ, πάνω σε τραπέζια.

    Καλή επιτυχία!

    Με μια ματιά

    • Το βιβλίο αυτό είναι μια λιτή, παιχνιδιάρικη περιήγηση στους βοηθούς του Άγιου Βασίλη στο μαγικό του εργαστήρι. Animation εικονογράφηση, πολλά χριστουγεννιάτικα εικονογραφικά στοιχεία, πολύ χρώμα, μια ιστορία δίχως κάποια πλοκή, αλλά στη λογική μιας γνωριμίας με τους αφανείς βοηθούς του αγαπημένου αγίου. Αλλάξτε φωνές, βάλτε τους λόγια και χαρείτε τη γνωριμία μαζί τους.

    Το Soundtrack του βιβλίου

    Sleigh Ride-Ella Fitzgerald

    Lonely Pup (In A Christmas Shop)- Adam Faith

    Santas Got An Airplane-Beach Boys

    Donde esta Santa Claus- Augie Rios

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Ποιος μένει στην οδό καμινάδας
    Τίτλος πρωτοτύπου: Who will you Meet on Santa Claus Street?
    Συγγραφέας: Gareth Peter
    Εικονογράφος: Tim Budgen
    Εκδόσεις: Διόπτρα, Οκτώβριος 2021
    Μετάφραση: Λύντη Γαλάτη
    Σελιδοποίηση: Ηλίας Σούφρας, Διόπτρα
    Σελίδες: 32
    Μέγεθος: 25 Χ 25
    ISBN: 978-960-653-419-5

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular