More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΠρακτορείο Ντετέκτιβ Νο2, του Γιορν Λιρ Χορστ

    Πρακτορείο Ντετέκτιβ Νο2, του Γιορν Λιρ Χορστ

    Η Έλβεστα είναι μια μικρή πόλη στις εκβολές του ποταμού Σβένα. Εκεί ζουν η Τίριλ και ο Όλιβερ, φίλοι και ντετέκτιβ, και ο σκύλος τους, ο Ότο. Είναι καλοκαίρι και τα παιδιά έχουν αρχίσει να βαριούνται καθώς τίποτα συναρπαστικό δε συμβαίνει στην πόλη τους.

    Μια σειρά από ληστείες περίεργων αντικειμένων όμως θα κεντρίσει το ενδιαφέρον των παιδιών. Κάποιος κλέβει όλη τη μαγιά του φούρναρη ενώ ταυτοχρόνως εξαφανίζονται μπουκάλια και τα άδεια βαρέλια με τα οποία θα φτιαχνόταν μια προβλήτα στην παραλία και κάποιος κόβει τα κλαδιά από τους αγριόκεδρους του πάρκου. Η Τίριλ και ο Όλιβερ θα συλλέξουν και θα διασταυρώσουν στοιχεία και δε θα αργήσουν να ανακαλύψουν τους ενόχους.

    Ο Όλιβερ πέφτει με το ποδήλατό του σε μια μεγάλη τρύπα. Το τυχαίο αυτό συμβάν γίνεται αφορμή για να ανακαλύψουν πολλές άλλες τρύπες στο δάσος κοντά στο Μουσείο Τέχνης. Ο  Όλιβερ αποφασίζει να βρει τον υπαίτιο με τη βοήθεια της Τίριλ και να τον αναγκάσει να πληρώσει τη ζημιά. Σύντομα τα δύο παοδιά ανακαλύπτουν έναν μυστηριώδη και επικίνδυνο άντρα ντυμένο στα μαύρα ο οποίος μένει σε ένα παλιό, εγκαταλελειμμένο σπίτι. Ο θείος Φρεντ, ο οποίος είναι ο νούμερο 1 ντεντέκτιβ της πόλης, θα τους δώσει μερικές πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τον άντρα με τα μαύρα, κατά κόσμον Γιόζεφ Σκοτ. Η υπόθεση παίρνει αναπάντεχη τροπή όταν βρίσκουν έναν χάρτη θησαυρού…

    Το Πρακτορείο Ντετέκτιβ Ν° 2 είναι μία σειρά αστυνομικών ιστοριών για παιδιά η οποία περιλαμβάνει ήδη 12 βιβλία και θα κυκλοφορήσει σε 19 γλώσσες. Ο Νορβηγός συγγραφέας και  πρώην επικεφαλής του Εγκληματολογικού Γιορν Λιρ Χορστ ο οποίος έχει αγαπηθεί για τις βασισμένες σε πραγματικά περιστατικά, νουάρ ιστορίες του, εμπνεύστηκε και δημιούργησε την παιδική σειρά Πρακτορείο Ντετέκτιβ Νο 2. Οι ιστορίες μυστηρίου των βιβλίων της σειράς εξιχνιάζονται από δύο παιδιά, την Τίριλ και τον Όλιβερ με τη βοήθεια του σκύλου τους του Ότο. Η τετράχρωμη εικονογράφηση ανήκει στον Χανς Γιεργκεν Σάντνες.

    Στο τέλος κάθε βιβλίου υπάρχουν ασκήσεις για να δοκιμάσουν και οι αναγνώστες τις δυνάμεις τους ως ντετέκτιβ καθώς και σελιδοδείκτες. Τα βιβλία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Κέδρος.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Επιχείρηση Καταιγίδα
    Επιχείρηση Άντρας με τα Μαύρα
    Τίτλος πρωτοτύπου: Πρακτορείο Ντετέκτιβ Νο2
    Σειρά: Operasjon Tordensky
    Operasjon Mørkemann
    Συγγραφέας: Γιορν Λιρ Χορστ
    Συγγραφέας: ΓΧανς Γιέργκεν Σάντνες
    Μετάφραση: Δέσποινα Μάντζαρη
    Εκδόσεις: Κέδρος, Μάιος 2019
    Διόρθωση: Αναστασία Παπασταθοπούλου
    Σελίδες: 112
    Μέγεθος: 14 Χ 20,6
    ISBN:
    978-960-04-4851-1
    978-960-04-4852-8

     

    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular