More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: Οι Μεγάλοι… μικροί — Οι μουσικοί, της Αγγελικής Δαρλάση

    ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: Οι Μεγάλοι… μικροί — Οι μουσικοί, της Αγγελικής Δαρλάση

    Το ELNIPLEX προδημοσιεύει ένα απόσπασμα από το βιβλίο «Οι Μεγάλοι… μικροί- Οι μουσικοί» της Αγγελικής Δαρλάση σε εικονογράφηση Σοφίας Παπαδοπούλου που κυκλοφορεί στις 9 Μαρτίου από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο.

     

    ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

    Διαβάζεται σε 2′- Ηλικιακό κοινό: 9+ (target 9-14) — Βιβλίο γνώσεων για παιδιά+

    Με τραβούν τα βήματά της
    η κακούργα η ομορφιά της
    κι αν μου φύγει κάποια μέρα, θα τρελαθώ.
    Βασίλης Τσιτσάνης

    Μίκης, Βασίλης, Μαρία, Μάνος, Δόμνα, Νίκος, Αργυρώ-Νικολέτα και άλλοι. Ή αλλιώς Θεοδωράκης, Τσιτσάνης, Κάλλας, Χατζιδάκις, Σαμίου, Ξυλούρης, Αρλέτα. Οι μεγάλοι μουσικοί από τη σειρά γνώσεων της Αγγελικής Δαρλάση Οι μεγάλοι… μικροί.

    Περί τίνος πρόκειται

    Γιατί φταίει η μουσική που ο μικρός Νίκος πρέπει να φύγει από την αγαπημένη του Χαλκίδα; Θα καταφέρει ο Βασίλης ν’ αγγίξει το μπουζούκι; Γιατί η μικρή Ευαγγελία δε θέλει ν’ ακολουθήσει τους άλλους στην εκκλησία; Θ’ αντάλλαζε πράγματι η Μαίρη την όμορφη φωνή της; Τι μπορεί να κρύβει ένα κρυφτό για τον Μίκη; Γιατί ξαφνικά βάζει τα κλάματα το βράδυ της Ανάστασης ο Μάνος; Μήπως σχεδιάζει κάτι πίσω από την πλάτη της η κυρά της υπηρετριούλας, της Δόµνας; Θα καταφέρει ο Νίκος ν’ αποκτήσει αυτό που τόσο λαχταρά; Και τι ονειρεύεται να γίνει η Αργυρώ-Νικολέτα;

    Ιστορίες εμπνευσμένες από την προσωπικότητα και τα βιογραφικά στοιχεία σημαντικών Ελλήνων κι Ελληνίδων στην παιδική τους ηλικία. Ιστορίες για εκείνους τους Μεγάλους που ως μικροί αντιμετώπισαν κάποια μικρή ή μεγαλύτερη δυσκολία που πιθανότατα έπαιξε τον δικό της ρόλο στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους ή και στην πορεία της ζωής τους.

    Προδημοσίευση: Διαβάστε τις πρώτες σελίδες

    Πατήστε το εικονίδιο Full Screen για ανάγνωση σε πλήρες μέγεθος.

    Η συγγραφέας

    Η Αγγελική Δαρλάση γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτη του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Αθήνας και του The Royal Central School of Speech and Drama και υποψήφια διδάκτορας στο ΕΚΠΑ. Δουλεύει σε θέατρο, κινηματογράφο και τηλεόραση και διδάσκει Δημιουργική Γραφή και Θέατρο-Θεατρική Παιδεία. Για βιβλία κι έργα της έχει τιμηθεί µε: Βραβείο από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για το Αγόρι στο θεωρείο, εκδόσεις Μεταίχμιο • Αναγραφή στον Διεθνή Τιμητικό Πίνακα της ΙΒΒΥ και Βραβείο από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για το Παλιόπαιδο, εκδόσεις Πατάκη • Βραβείο από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και White Raven από τη Διεθνή Βιβλιοθήκη Νεό­τητας Μονάχου για το Τότε που κρύψαμε έναν άγγελο, εκδόσεις Πατάκη • Κρατικό Βραβείο Παιδικής-Νεανικής Λογοτεχνίας για το Ονειροφύλακες, εκδόσεις Πατάκη • Κρατικό Βραβείο Παιδικού Θεατρικού Έργου (2010 & 2018) • Έπαινο στον διαγωνισμό συγγραφής του ΚΘΒΕ • Βραβείο σε νέο θεατρικό συγγραφέα ΓΓΝΓ- Θέα­τρο του Νότου. Μετά από πρόταση του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ είναι υποψήφια συγγραφέας για το Διεθνές Βραβείο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν 2024.

    Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορούν τα βιβλία της: Όταν έφυγαν τ’ αγάλματα, Το αγόρι στο θεωρείο, Η ξύπνια βασιλοπούλα, Η γοργόνα που βγήκε στη στεριά, Το ασχημόπαπο και ο γεροπαράξενος, Από μακριά, Το δέντρο που είχε φτερά, Το παιδί και το άγαλμα του Άντερσεν, Με κλειστά μάτια, έξι τίτλοι της σειράς Ιστορίες Νεοελληνικής Λογοτεχνίας (Οι Μοίρες, Το Πετροκάραβο, Η Ελιά, Η Γοργόνα, Ο λυράρης και οι νεράιδες, Το Κάστρο της Ωριάς), τα βιβλίο Οι αγωνιστές του 1821, Οι καλλιτέχνες, Οι επιστήμονες και Οι μουσικοί στη σειρά Οι Μεγάλοι… μικροί, καθώς και οι διασκευές του Ονείρου καλοκαιρινής νύχτας και της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων στη σειρά Η πρώτη μου λογοτεχνία και η διασκευή του βιβλίου της Άλκης Ζέη Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου σε graphic novel.

    Η εικονογράφος

    H Σοφία Παπαδοπούλου ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και µε την ολοκλήρωση των σπουδών της άρχισε να εργάζεται επαγγελματικά ως εικονογράφος παιδικών βιβλίων, έχοντας δουλέψει πάνω από 30 τίτλους έως τώρα (Μεταίχμιο, Κέδρος, Ψυχογιός). Για την εικονογράφηση του βιβλίου ∆εν είμαι τέρας σου λέω (Κέδρος, 2011), το οποίο κυκλοφορεί μεταφρασμένο στην Ιταλία από τις εκδόσεις Anicia, ήταν υποψήφια για τα βραβεία του περιοδικού Διαβάζω. Παράλληλα µε την εικονογράφηση, διδάσκει γραμμικό σχέδιο σε μαθητές για την εισαγωγή σε αρχιτεκτονικές και σχεδιαστικές σχολές και είναι συντονίστρια παιδικών εργαστηρίων αρχιτεκτονικής και τέχνης για παιδιά, υπό το όνομα «Αr.ch.t Cube».

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Με κλειστά μάτια
    Σειρά: Οι Μεγάλοι… μικροί
    Συγγραφέας: Αγγελική Δαρλάση
    Εκδόσεις: Μεταίχμιο, 9 Μαρτίου 2023
    Σελίδες: 112
    Μέγεθος: 17 x 23
    ISBN: 978-618-03-2945-2

     

    RELATED ARTICLES

    Most Popular