More
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_405x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: Το Ξενοδοχείο των Συναισθημάτων, της Λιντία Μπράνκοβιτς

    ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: Το Ξενοδοχείο των Συναισθημάτων, της Λιντία Μπράνκοβιτς

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 5+ (target 6-9) – Εικονογραφημένο βιβλίο για παιδιά

    Καλώς ήρθατε στο Ξενοδοχείο των Συναισθημάτων. Είμαι η διευθύντρια του ξενοδοχείου και είμαι εδώ για να εξυπηρετήσω όποιο συναίσθημα έρχεται για να μείνει μαζί μας.

    Το ELNIPLEX προδημοσιεύει ένα απόσπασμα από το βιβλίο «Το Ξενοδοχείο των Συναισθημάτων» του Lidia Brankovic που κυκλοφορεί στις 13 Μαρτίου από τις Εκδόσεις Διόπτρα.

    Περί τίνος πρόκειται

    Μια πρωτότυπη εικονογραφημένη ιστορία για τη σπουδαιότητα  όλων των συναισθημάτων στη ζωή μας!

    Στο Ξενοδοχείο των Συναισθημάτων υπάρχει ο κατάλληλος χώρος για όλα τα συναισθήματα, ώστε να μπορούν να εκφραστούν ελεύθερα και να μην καταπιέζονται! Η Λύπη κάποιες φορές ξεχειλίζει την μπανιέρα, το Άγχος απαιτεί να ασχολείσαι συνέχεια μαζί του, η Χαρά φέρνει μαζί τις φίλες της και διασκεδάζουν παρέα. Όταν το ξενοδοχείο είναι γεμάτο, η διευθύντρια δυσκολεύεται να τα ευχαριστήσει όλα. Προσπαθεί όμως να αφιερώσει χρόνο σε κάθε συναίσθημα, για να καταλάβει πραγματικά τι χρειάζεται.

    Το βιβλίο της Lidia Brankovic είναι μια τρυφερή αλληγορία για τον συναισθηματικό πλούτο που διέπει τον ανθρώπινο ψυχισμό και την αξία της εναλλαγής των συναισθημάτων στη ζωή μας. Οι άνθρωποι τείνουν να αποφεύγουν τα «αρνητικά συναισθήματα», όπως τη Λύπη και τον Θυμό, κι ακόμα πιο συχνά οι ενήλικες προσπαθούν να «προστατέψουν» τα μικρά παιδιά απ’ αυτά και, ιδανικά, να τα απομακρύνουν από τον δρόμο τους. Η γλυκιά αυτή ιστορία μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να αγκαλιάσουν όλα τα διαφορετικά συναισθήματα και να τα κατανοήσουν, δίνοντάς τους τον απαραίτητο χώρο που διεκδικούν στην καθημερινότητά τους. Η καταπίεση και η απώθηση αντικαθίστανται από την έκφραση και τη διαχείριση των συναισθημάτων, οδηγώντας στη δημιουργία ευτυχισμένων κι ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων.

    Ποιοι είναι οι ένοικοι του ξενοδοχείου;

    Κάθε μέρα είναι διαφορετική στο Ξενοδοχείο των Συναισθημάτων, γιατί και τα συναισθήματα διαφέρουν… Κάποια είναι μεγάλα, κάποια είναι μικρά· κάποια είναι μοναχικά και άλλα έρχονται με τους φίλους τους. Εδώ μένει ο Θυμός που φωνάζει δυνατά και τραντάζεται όλο το δωμάτιο. Η Λύπη που μιλάει ψιθυριστά και πλημμυρίζει με τα δάκρυά της το μπάνιο. Η Ευγνωμοσύνη που δεν ζητά ποτέ τίποτα. Η Αυτοπεποίθηση που βοηθά να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Και όταν έρχεται η Αγάπη το ξενοδοχείο γεμίζει φως και γέλιο. Όποιο συναίσθημα κι αν επισκεφτεί το ξενοδοχείο, όμως, είναι περαστικό από εδώ. Γιατί τα συναισθήματα ταξιδεύουν συνέχεια, σε πολλά διαφορετικά ξενοδοχεία σε ολόκληρο τον κόσμο…

    Ένα μοναδικό βιβλίο για να εξερευνήσουν τα παιδιά τον κόσμο των συναισθημάτων.

    Για αναγνώστες από 5-6 περίπου ετών.

    Εκδόσεις Διόπτρα.

    Προδημοσίευση: Διαβάστε τις πρώτες σελίδες

    Πατήστε το εικονίδιο Full Screen για ανάγνωση σε πλήρες μέγεθος.

    Η συγγραφέας

    Η Lidia Brankovic αποφοίτησε από το FH – Potsdam το 2022. Εμπνέεται από την πατρίδα της, το Βερολίνο όπου μεγάλωσε ως παιδί μεταναστών, τους ανθρώπους του και την κουλτούρα τους, τους διαφορετικούς πολιτισμούς και κόσμους. Μετά την ολοκλήρωση του μεταπτυχιακού της στο Communication Design στο University of Applied Sciences Potsdam το 2022, άρχισε να εργάζεται ως εικονογράφος και καλλιτέχνης εικονογραφημένων βιβλίων.

    Όταν δεν ζωγραφίζει ή γράφει, της αρέσει να χορεύει, να διαλογίζεται και να κάνει μεγάλους περιπάτους. Το Ξενοδοχείο των Συναισθημάτων είναι το πρώτο της βιβλίο, ήταν μέρος της μεταπτυχιακής της διατριβής και προέκυψε μετά από την εμπειρία της με συναισθηματικές διαταραχές.

    Βρείτε περισσότερα για τη δουλειά της στο www.lidiabrankovic.com.

     
    TAYTOTHTA 
    Τίτλος: Το Ξενοδοχείο των Συναισθημάτων
    Τίτλος πρωτοτύπου:

    The Grand Hotel of Feelings

    Συγγραφέας:

    Lidia Brankovic

    Εικονογράφος:

    Lidia Brankovic

    Εκδόσεις:

    Διόπτρα, Μάρτιος 2024

    Μετάφραση:

    Τζέμα Δεσύλλα

    Σελίδες:

    40

    Μέγεθος:

    21,0 Χ 29,5

    ISBN:

    978-618-220-705-5

    RELATED ARTICLES

    Most Popular