More
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_405x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο0-2 ετώνΠώς τρώνε και πώς κοιμούνται τα ζώα, της Πέτρα Μπαρτίκοβα

    Πώς τρώνε και πώς κοιμούνται τα ζώα, της Πέτρα Μπαρτίκοβα

    Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι και πώς τρώνε τα άλλα ζώα του ζωϊκού βασιλείου εκτός από εμάς ή έστω τα πολύ οικεία μας; Ας πούμε ξέρετε ότι οι ελέφαντες μετακινούνται μέχρι και 1,5 χιλιόμετρο για να φάνε μέχρι και περίπου 300 κιλά την ημέρα; Ο καθένας, έτσι, να είμαστε σαφείς! Ξέρετε, επίσης, ότι οι αρκούδες που τρελαίνονται για το μέλι δεν καταλαβαίνουν τίποτα από τα τσιμπήματα των ενοχλημένων μελισσών ή ότι οι χιμπατζήδες αρχίζουν να ψάχνουν για φαγητό αμέσως μόλις ξυπνήσουν και σπάνε τις καρύδες με πέτρες, δείγμα και αυτό του πόσο έξυπνοι είναι; Ή πώς, πού, κάτω από ποιες συνθήκες τρώνε το κολιμπρί, οι πιγκουίνοι, ο πλατύποδας, ο βάτραχος και ένα σωρό άλλα ζώα;

    Πρόκειται για ένα μεστό τριαντασέλιδο, με δισέλιδα εικονογραφημένα, πολύχρωμα σαλόνια, όπου λίγες, καλοδιατυπωμένες, ενδιαφέρουσες πληροφορίες διατάσσονται ποικιλοτρόπως μεταξύ των εικόνων, δημιουργώντας ένα βιβλίο γνώσεων που με σαφή, περιεκτικό τρόπο μας συστήνει τις διατροφικές συνήθειες πολλών ζώων. Κι αυτή η εστίαση σε μία και μόνο όψη της ζωής των ζώων αυτών, κάνει το βιβλίο αυτό ενδιαφέρον λειτουργώντας με τον τρόπο μιας καλής παιδικής εγκυκλοπαίδεια. 

    Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο και τα ίδια ποιοτικά χαρακτηριστικά συμπεριφέρεται και το άλλο ομοειδές βιβλίο. Πώς κοιμούνται τα ζώα; Ασφαλώς δεν έχεις δει καμηλοπάρδαλη να κοιμάται κουλουριασμένη σαν στριφογυριστό καλαμάκι ή κοάλα να κοιμάται μέχρι και 22 ώρες την ημέρα! Ίσως έχεις δει νυχτερίδα να κοιμάται ανάποδα και να… βλέπει με τα αυτιά της λόγω της -λάθος θρυλείται αλλιώς- κακής τους όρασης. Καγκουρό, φώκιες, φλαμίνγκο, σκαντζόχοιροι και άλλα ενδιαφέροντα ζώα μας συστήνονται ως προς τον ύπνο τους και πέριξ αυτού συνήθειές τους. Με ενδιαφέρουσες γραμματοσειρές και μεγέθη που τονίζουν την πληροφορία.

    Εικονογράφηση πολύχρωμη, αρκετά συμβατική, αλλά με τον φωτογραφικό ρεαλισμό των εγκυκλοπαιδειών που δεν σε αφήνει αδιάφορο καθώς επεξεργάζεσαι τις πληροφορίες.

    Ενδιαφέροντα, μονοθεματικά/μονοεστιακά, πλούσια σε σπάνιες πληροφορίες, βιβλία γνώσης. Για παιδιά 2-7 ετών περίπου.

    Εκδόσεις Φουρφούρι.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Πώς τρώνε τα ζώα;
    Πώς κοιμούνται τα ζώα;
    Συγγραφέας: Petra Bartíková
    Εκδόσεις: Φουρφούρι, Σεπτέμβριος 2019
    Επιμέλεια έκδοσης: Οξύ
    Σελίδες: 30
    Μέγεθος: 20 Χ 25
    ISBN: 978-618-84244-1-8
    978-618-84244-0-1

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular