More
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_405x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΣάμι ο ψευταράς, του Νικόλα Μπρουνιάλτι

    Σάμι ο ψευταράς, του Νικόλα Μπρουνιάλτι

    Στο Σανφλάουερ της νότιας Αγγλίας δεν υπάρχουν ίσως και πολλά πράγματα να κάνεις εκτός από τα άπειρα ηλιοτρόπια. Έτσι λοιπόν, ο δωδεκάχρονος Σάμι Ντέιβις έχει αναπτύξει ένα εξαιρετικό ταλέντο: λέει τα ψέματα σε ρυθμό πολυβόλου. Πάντοτε. Παντού. Ασταμάτητα. Κάτι εγχώριοι “ψευτοθόδωροι” ωχριούν μπροστά του. Γιατί ο Σάμι είχε πει κιόλας το πρώτο του ψέμα πριν ακόμα γεννηθεί. Από το υπέρηχω, παιδιά, ναι, όπου έδειξε ότι ήταν κορίτσι. 

    Ο κατάλογος με τα ευφάνταστα ψέματα του Σάμι ήταν πραγματικά από τα μακροσκελέστερα πράγματα στον κόσμο: από ψέματα τύπου “έφαγα τρία κιλά τηγανιτές πατάτες με μία μόνο μπουκιά” μέχρι ο προπάππος μου ήταν ξάδερφος του Δράκουλα. Το παρατσούκλι δεν ήταν δύσκολο να του βγει: Σάμι ο Ψευταράς. 

    Όμως μια μέρα γίνεται του πεφταστερίου! Ο Σάμι ζητά να επαληθευτεί ένα ψέμα του και… τα ψέματα του αρχίζουν να βγαίνουν ένα προς ένα αληθινά. Στο σχολείο, στο σπίτι του, ακόμα και σε αυτό το έρμο Σανφλάουερ τα πράγματα γυρίζουν τούμπα ξανά και ξανά. Και όλα ξεκινούν όταν μια παρέα νταήδων που εκφοβίζει συστηματικά τον Σάμι έρχεται αντιμέτωπη με τον γίγαντα ξάδερφο του που φορούσε κιμονό και σαγιονάρες αλλά δεν τον ήξερε ούτε… ο ίδιος ο Σάμι. Ο γίγαντας καρατέκα βάζει τους νταήδες να κάνουν τις κότες και να τσιμπολογούν καλαμπόκι από το έδαφος με το κοινό του σχολείου να απολαμβάνει το θέαμα. Η ιστορία έχει αναποδογυρίσει. Μα η τρέλα στη ζωή του Σάμι μόλις τώρα έχει αρχίσει. Πού θα φτάσει το ψέμα που έγινε αλήθεια; Ε, Σάμι;

    Πραγματικά ανάλαφρη, ευκολοδιάβαστη, χιουμοριστική και με αυτήν την ελκυστική ισορροπία μεταξύ ρεαλισμού και φανταστικού, ιδανική ιστορία για προέφηβους και έφήβους που έχουν χαλαρή ή μέτρια σχέση με το διάβασμα. Αρκούντως χαλαρωτικό, δίχως να αρνείται τα υπόγεια δυνατά χτυπήματα αντι-μπούλινγκ, και για μεγαλύτερους αναγνώστες που θα τρυπώσουν στον συχνά ακατανόητο κόσμο των πρώιμων teens.

    Εκδόσεις Κέδρος. Για παιδιά περίπου 9-13 ετών.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Σάμι ο ψευταράς
    Τίτλος πρωτοτύπου: Sammy Sparaballe
    Συγγραφέας: Νικόλα Μπρουνιάλτι
    Εικονογράφηση: ΑντονΤζονάτα Φεράρι
    Μετάφραση Γιώργος Κασαπίδης
    Εκδόσεις: Κέδρος, 2017
    Σελίδες: 272
    Μέγεθος: 13 X 19,5
    ISBN: 978-960-04-4847-4
    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular