More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΕιδήσειςΣήμερα στις 12 οι ανακοινώσεις για δημοτικά, νηπιαγωγεία, ειδικά και παιδικούς σταθμούς

    Σήμερα στις 12 οι ανακοινώσεις για δημοτικά, νηπιαγωγεία, ειδικά και παιδικούς σταθμούς

    Στις 12:00, στο υπουργείο Υγείας, θα ανακοινωθεί από την υπουργό Νίκη Κεραμέως αλλά και τους Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, τι μέλλει γενέσθαι με τη λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και τους παιδικούς σταθμούς που εντάσσονται στους δήμους.

    Όπως αναφέρουν όλα τα ειδησεογραφικά σάιτ μέσω διαρροών, η εισήγηση των λοιμοξιολόγων είναι το κλείσιμο δημοτικών, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών σε όλη τη χώρα προς αποφυγή περαιτέρω συνωστισμού κυρίως των γονέων συνοδών.

    Εξακολουθεί να προκαλεί μεγάλη εντύπωση σε όλους, για ποιο λόγο ανακοινώνεται κάτι τέτοιο τόσο αιφνιδιαστικά, δίχως να δίνεται κανένας χρόνος σε γονείς να καλύψουν τις ανάγκες σε τεχνολογικό εξοπλισμό και κυρίως στους εκπαιδευτικούς να προετοιμάσουν τους μαθητές, να τους εξηγήσουν γιατί από τη μια μέρα στην άλλη δε θα λειτουργήσει το σχολείο, να δώσουν στους μαθητές τους υλικό που θα τους βοηθήσει και θα τους απασχολήσει κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού.

    Η καθολική αναστολή λειτουργίας των σχολείων σημαίνει αυτομάτως τηλεκπαίδευση. Η οποία όμως δεν έχει διευκρινιστεί αν θα γίνει από τον χώρο εργασίας, δηλαδή τα σχολεία, ή από το σπίτι του κάθε εκπαιδευτικού. Και αν συμβεί το δεύτερο, πώς αντιμετωπίζονται οι περιπτώσεις ενός εκπαιδευτικού με π.χ. 2 παιδιά-μαθητές στο σπίτι; Αιφνιδίως, από τη μια μέρα στην άλλη χρειάζεται 3 τουλάχιστον υπολογιστές ή και 4 αν και ο/η σύζυγος εργάζεται μέσω τηλεργασίας; Ή ενός σπιτιού με 2 ή τρία παιδιά που θα πρέπει να κάνουν ταυτόχρονα τηλεκπαίδευση από διαφορετικές συσκευές.

    Γιατί δεν προετοιμάζεται γι’ αυτό για 2-3 μέρες η κοινότητα γονέων και εκπαιδευτικών που είναι ιδιαιτέρως μεγάλη, ώστε να προβούν στις ανάλογες ενέργειες;

    Στις 12:00 θα μάθουμε τις προθέσεις της πολιτείας για όλα.

    RELATED ARTICLES

    Most Popular