More
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_405x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΣαφάρι στο σαλόνι, της Μαριλίτας Χατζημποντόζη (εικ.: Ναταλία Καπατσούλια)

    Σαφάρι στο σαλόνι, της Μαριλίτας Χατζημποντόζη (εικ.: Ναταλία Καπατσούλια)

    “Ναυαγήσαμε”, είπε ο μπαμπάς στην μαμά. Αλλά καθόλου δεν χαμογελούσε όταν έπαιζε μαζί του τους ναυαγούς. Τα πράγματα στην δουλειά του μπαμπά δεν είχαν πάει καθόλου καλά. Κι αυτό σήμαινε το ναυαγήσαμε. Δηλαδή διακοπές και Φολέγανδρος φέτος γιοκ. Και τώρα; Πώς θα γίνει σαν τον διάσημο δύτη, τον Κουστώ;

    Όταν στην απέναντι πολυκατοικία θα δει ένα παιδί στην ηλικία του, τον Ασιμέλ, να κάθεται με την οικογένειά του σαν ναυαγοί κι αυτοί, τότε το μυαλό παίρνει στροφές και το σαλόνι, από το πιο βαρετό μέρος του κόσμου, γίνεται πεδίο δράσης. Και να η Δυτουαλόνγκα και να ο Κουστώ κι ο Μάρκο Πόλο και να ο Νείλος και η βασίλισσα της Ισπανίας και να οι πειρατές και το Αστραπονήσι. Μια απίθανη περιπέτεια μέσα σε λίγα τετραγωνικά, έτσι όπως μόνο η φαντασία το μπορεί.

    Το καλύτερο βιβλίο της Μαριλίτας Χατζημποντόζη που εγκαταλείπει διδακτισμούς, και ομολογημένα μηνύματα και γράφει μια απολαυστική περιπέτεια, αποθεώνοντας την φαντασία των παιδιών, την ευρηματικότητά τους να ελίσσονται μέσα σε δύσκολες, πρωτόγνωρες καταστάσεις και να βρίσκουν απαντήσεις και διεξόδους και λύσεις.

    Απριλίου 11 του σωτηρίου 2020. Ένα μήνα σε καραντίνα η Ελλάδα, πάνω κάτω τόσο κι η υπόλοιπη ανθρωπότητα. Απίθανη συγκυρία ένα βιβλίο που κυκλοφόρησε αρκετό καιρό πριν αυτές τις καταστάσεις, να υμνεί τρόπους για να γίνει πιο ευχάριστη η αναγκαστική παραμονή στο σπίτι. Καλογραμμένο, ευχάριστο, ρυθμικό.

    Με την υπογραφή της Ναταλίας Καπατσούλια στην εικονογράφηση η οποία με την εμπειρία και την επιδεξιότητά της πιάνει τον παλμό και την κίνηση του κειμένου και τα αποδίδει πολύ όμορφα, χαρίζοντας στην ιστορία της συγγραφέα έναν παράλληλο κόσμο με τη δική του δυναμική.

    Για παιδιά περίπου 5-7 ετών.

    Εκδόσεις Ψυχογιός.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Σαφάρι στο σαλόνι
    Συγγραφέας: Μαριλίτα Χατζημποντόζη
    Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια
    Μακέτα εξωφύλλου: Δημήτρης Χαροκόπος
    Εκδόσεις: Ψυχογιός, Φεβρουάριος 2020
    Επιμέλεια-Διόρθωση: Άννα Μαράντη
    Ηλ. σελιδοποίηση: Ελένη Σταυροπούλου
    Σελίδες: 56
    Μέγεθος: 14 Χ 21
    ISBN: 978-618-01-2983-0

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular