More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΣου αξίζει να ευτυχήσεις, της Αγνής Μαριακάκη

    Σου αξίζει να ευτυχήσεις, της Αγνής Μαριακάκη

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 18+  – Οδηγός Ψυχικής ενδυνάμωσης

    «Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χρώματα, ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα».
    Νίκος Καζαντζάκης, Ο Χριστός ξανασταυρώνεται

    Η Αγνή Μαριακάκη δημιουργεί ένα οδηγό ψυχοσύνθεσης εσωτερικής σκέψης για όλους εμάς και μας βροντοφωνάζει πως μας αξίζει να ευτυχήσουμε.

    Περί τίνος πρόκειται

    «….Θυμάμαι μια ζωή να «μην ανήκω». Το έχεις νιώσει ποτέ αυτό;

    Θυμάμαι να είμαι η παραφωνία σε κάθε ωραία μουσική, να είμαι εκείνο το θολό γκρι χρώμα στο ουράνιο τόξο, να είμαι τα μυτερά βράχια στην αμμουδένια παραλία, να είμαι η στραβοτιμονιά. Γιατί;»

    Τι σημαίνει ευτυχία; Μπορούμε να είμαστε πραγματικά ευτυχισμένοι; Μέσα από τις δυσκολίες και τις λάθος εκτιμήσεις μπορούμε να κερδίσουμε την ευτυχία ή μήπως είναι ένα άπιαστο όνειρο, μια ουτοπική πραγματικότητα, μια άπιαστη χίμαιρα;

    «Τη ζωή μας μπορούμε να την κατανοήσουμε κοιτώντας πίσω. Μπορούμε όμως να την ζήσουμε μόνο κοιτώντας μπροστά».
    Soren Kierkegaard (Δανός φιλόσοφος)

    Μέσα λοιπόν από τον πόνο, τη θλίψη, την αποτυχία, την απόρριψη, τον θυμό, την απόγνωση, την απώλεια, τον φόβο, και όλες τις δυσκολίες που θα βρεθούν στο μονοπάτι της ζωής σου, θα αναγκαστείς να επιλέξεις. Είτε θα αφεθείς και θα οδηγηθείς στη συντριβή, είτε θα αντιδράσεις, θα προσαρμοστείς, να βρεις λύσεις και τελικά θα εξελιχθείς ακολουθώντας ένα διαφορετικό μονοπάτι που εκεί θα ανακαλύψεις τα σημαντικά της ζωής.

    «Κι η πιο μεγάλη δυστυχία, σαν την κοιτάξεις στα μάτια, χαμογελάει. Κι η πιο μεγάλη ευτυχία δακρύζει».
    Παντελής Πρεβελάκης

    «…Θαύμα είναι ότι παρά τις μπόλικες και ζοφερές προβλέψεις σου, είσαι εδώ και θέλεις να κοιτάς μπροστά, κι ας μην τα καταφέρνεις πάντα».

    Εστιάζοντας

    Η ψυχολόγος και κοινωνική ερευνήτρια, Αγνή Μαριακάκη, στο βιβλίο της, Σου αξίζει να ευτυχήσεις, μας εξηγεί πως είμαστε φτιαγμένοι για να ευτυχίσουμε και να νιώθουμε τη γαλήνη της ολοκλήρωσης ακόμα και με τα πιο ταπεινά και απλά πράγματα. Μια συναισθηματική και ψυχολογική κατάσταση που στα παιδικά μας χρόνια κυριαρχεί, αλλά μεγαλώνοντας αποβάλουμε σταδιακά αυτή την ικανότητα και ανάγουμε την «μη ευτυχία» μας σε τρόπο ζωής, θεωρώντας πως μας οδηγεί μια βαθιά φιλοσοφική σκέψη και ανάλυση του όρου ευτυχία. Όμως πίσω από αυτή τη «μη ευτυχία» και τα αρνητικά και δυσάρεστα συναισθήματα, κρύβετε στην πραγματικότητα η εσωτερική ευέλικτη πυξίδα μας που μας οδηγεί προς την ευτυχία.

    Η κουλτούρα του Δυτικού πολιτισμού μας γαλουχεί πως το αποδεκτό και το ορθό είναι το τέλειου, το ατάραχο, του ιδανικό, το απροβλημάτιστο, το σταθερό, το οικείο, με αποτέλεσμα κάθε διαφοροποίηση  από το τέλειο να θεωρείται δυστυχία, προκαλώντας έντονη συναισθηματική φόρτιση, αίσθημα αποτυχίας και μη ολοκλήρωσης, κατ’ επέκταση μη ευτυχίας. Η Αγνή Μαριακάκη μας εξηγεί πως αυτή είναι μια λανθασμένη άποψη καθώς το κανονικό είναι κάθε άλλο από την αναζήτηση του τέλειου. Το κανονικό και αποδεκτό, θα τολμούσα να πω ακόμα και επιθυμητό, είναι το πέρασμά σου από τα κακοτράχαλα μονοπάτια και τις φουρτούνες που σου επιφυλάσσει η ζωή γιατί μέσα από αυτές μπορείς να αφουγκραστείς την εσωτερική φωνή σου που θα σε αποτραβήξει από τη μαζική κουλτούρα του χαοτικού κόσμου, θα ενδυναμώσει την κρίση σου, θα σε μεταμορφώσει, θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις το πραγματικό νόημα της ευτυχίας και θα σε πείσει πως σου αξίζει να την έχεις.

    Να σου δίνει ζωή το παρελθόν, να σε δυναμώνουν οι φουρτούνες, να σε πορώνει η αποτυχία, να σε στερεώνει η απόρριψη, να σε εξελίσσει ο φόβος, να σε μεταμορφώνει ο θυμός, να συγχωρείς τον εαυτό σου, να σε ισιώνει ότι μπορεί να πάει στραβά, να νικάς τον χρόνο, να αγαπάς τον εαυτό σου, να ζεις με νόημα και σκοπό……σου επιτρέπεται να ευτυχήσεις.

    Η Αγνή Μαριακάκη μέσα από την πολύχρονη έρευνα και μελέτη, τις αφηγήσεις πραγματικών ιστοριών και τα αποστάγματα προσωπικών εμπειριών και βιωμάτων, δημιουργεί ένα οδηγό της ψυχοσύνθεσης και της εσωτερικής σκέψης των ανθρώπων και  μας αποκαλύπτει τα κλειδιά που θα μεταμορφώσουν τη ζωή μας.

    Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Key Books.

    Απόσπασμα

    Διαβάστε απόσπασμα εδώ

    Το Soundtrack του βιβλίου

    Carrie Underwood – The Champion ft. Ludacris

    Rachel Platten – Fight Song

    SANCTUS REAL | CONFIDENCE

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Σου αξίζει να ευτυχήσεις
    Συγγραφέας: Αγνή Μαριακάκη
    Εκδόσεις: Key Books, Νοέμβριος 2021
    Επιμέλεια: Τάσος Νικογιάννης
    Σελίδες: 312
    Μέγεθος: 14 Χ 21
    ISBN: 978-618-5265-65-6

     

    Κατερίνα Γούδα
    Κατερίνα Γούδα
    Εικαστικός, Craft Maker
    RELATED ARTICLES

    Most Popular