More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΣτη Ροδόπη το "Χάρισε ένα βιβλίο, δυνάμωσε το φως" άλλαξε πίστα

    Στη Ροδόπη το “Χάρισε ένα βιβλίο, δυνάμωσε το φως” άλλαξε πίστα

    Τόσο μα τόσο υπέροχα νέα και μοναδική κινητοποίηση, δημιουργικότητα και ιδέες!

    Με αφορμή τη πανελλήνια δράση “Χάρισε ένα βιβλίο, δυνάμωσε το φως”, οι σύμβουλοι εκπαίδευσης δασκάλων και νηπιαγωγών της Δ/νσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης προσκάλεσαν τις άξιες και τους άξιους εκπαιδευτικούς των σχολειών του νομού να συμμετέχουν με τον δικό τους τρόπο.

    Γιατί οι προτάσεις για αναγνώσεις και δράσεις με βιβλία, για προσφορά βιβλίων και για φωτεινές πομπές με φαναράκια βιβλίων απέκτησαν τη μορφή και το σχήμα που κάθε σχολική μονάδα μοναδικά ξέρει να δίνει με βάση τα παιδιά της και έγιναν ιδέες πιο λαμπρές και φωτεινές από εκείνες που πρότειναν οι σύμβουλοι. Αυτά γράφει, η Σύμβουλος Εκπαίδευσης Άννα Αφεντουλίδου δίνοντας έμπνευση και μια μεγάλη σκυτάλη στις και στους εκπαιδευτικούς.

    “Έτσι, οι Μαλαματή Πονηρίδου-Δέσποινα Γιαπουτζίδου-Ροδόπη Σκαρλατάκη-Χριστίνα Τερζόγλου από το Νηπιαγωγείο Κομοτηνής, το 3ο Δ.Σ. Κομοτηνής και η εκπαιδευτικός Λητώ Τζίτζικα με τα παιδιά του Δ1, όλα τα τμήματα Α΄τάξης με τις εκπαιδευτικούς Ελένη Αντωνίου, Μαρία-Μαγδαληνή Ελευθεράκη και Μαρία Κουκουτσέλου, το 3ο Μειονοτικό Δ.Σ. Κομοτηνής και η εκπαιδευτικός Βαγιανή Γιαπαντζαλή με την Δ΄ τάξη, η Γκοδοσίδου Ελένη και ο Τζαφέρ Αμέτ με το Γ1 τμήμα, η Ιορδανίδου Βαρβάρα με το Στ1 τμήμα, η Παναγιώτα Μεμεκίδου με την Δ΄τάξη, το Μ/κό Δ.Σ. Οργάνης και η Φωτοπούλου Ξακουστία και η Δημούδη Αναστασία με τις Ε΄και Στ΄τάξεις, ο Σαββάκης Ανέστης με την Στ΄τάξη του Μειον/κού Δημοτικού Σχολείου Μάστανλη Κομοτηνής, ο Μιχάλης Ράντος και όλες οι τάξεις και οι εκπαιδευτικοί του 8ου Δ.Σ. Κομοτηνής 8ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής, η Λεοντιάδου Πόπη, η Τέρση Μαρίνα, η Μισαηλίδου Άννα, η Καρακασίδου Δέσποινα και η Ζαφειροπούλου Κωνσταντίνα από το 11ο Νηπιαγωγείο Κομοτηνής, η Δεβετζή Δήμητρα από το 9ο Νηπιαγωγείο Κομοτηνής, η Ανδρονίκη Παντελίδου και η Γ΄ τάξη του Δ.Σ. Κοσμίου, η Μαντατζή Μαρία και η Καμπάκη Αθανασία από το Νηπιαγωγείο Νέας Καλλίστης, η Κυριακή Ζαφειράκη και η Αικατερίνη Διδασκάλου και το 1ο νηπιαγωγείο Κομοτηνής, το 15ο Πειραματικό Νηπιαγωγείο Κομοτηνής και οι εκπαιδευτικοί Φωτεινή Μουρτιάδου και Δέσποινα Σαμουρκασίδου με τα τμήματά τους, το Νηπιαγωγείο Ξυλαγανής η Νικολέτα Σιμοπούλου και η Μαρία Δανάη Λιγούδη, το 6ο νηπιαγωγείο Κομοτηνής και η Βουρνούκα Ιωάννα…

    • θα…διαβάσουν βιβλία και παραμύθια σε δύο και παραπάνω γλώσσες
    • θα κάνουν δράσεις
    • θα κατασκευάσουν φαναράκια με θέμα ένα βιβλίο και θα κάνουν πομπή
    • θα συνεργαστούν με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων
    • θα ανταλλάξουν βιβλία
    • θα χαρίσουν βιβλία
    • θα μετατρέψουν τάξεις σε βιβλιοπωλεία
    • θα δημιουργήσουν ebook
    • θα ετοιμάσουν εκθέσεις
    • θα κατασκευάσουν και θα δημιουργήσουν
    • θα φτιάξουν μακέτες με θέμα ένα ή περισσότερα βιβλία
    • θα προσφέρουν ένα βιβλίο από τη βιβλιοθήκη τους στη βιβλιοθήκη του σχολείου τους.

    Και όλα αυτά τα βιβλιοφτερά θα τα δούμε και εμείς σύντομα σε ένα padlet για να καρδιοχτυπήσουμε από βιβλιοχαρά!”

    Αλλά θα υπάρξει και συνέχεια: “Με το νέο έτος, επειδή όλες οι γιορτές κρατούν 40 μέρες (γίνεται να εξαιρεθεί αυτή;) ετοιμάζεται στο πλαίσιο της δράσης βιβλιομπάνιο… και άλλα κρυμμένα πίσω από κουρτίνες βιβλιομυστικά σε συνεργασία με την Αθανασία Καρανίκα και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής / Municipal Library of Komotini.

    RELATED ARTICLES

    Most Popular