More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο3-4 ετώνΣ' ένα βάζο μέσα, της Ντέμπορα Μαρσέρο

    Σ’ ένα βάζο μέσα, της Ντέμπορα Μαρσέρο

    Διαβάζεται σε 2′- Ηλικιακό κοινό: 3+ (target 4-6) – Picture book

    βάζο < δάνειο από το ιταλικό vaso < λατιν. vasum-vas

    Ο Λουέλιν ήταν συλλέκτης. Μάζευε πράγματα στα γυάλινα βάζα του κι ύστερα τα κοιτούσε και θυμόταν τα υπέροχα πράγματα που είχε δει και είχε κάνει. Η συλλογή του αποτελούνταν από συνηθισμένα αντικείμενα, αγριολούλουδα, φτερά και πέτρες.

    Ένα βράδυ που το ηλιοβασίλεμα έβαψε τον ουρανό στο χρώμα της βυσσινάδας κι ο Λουέλιν είχε κατέβει στην παραλία μαζί με αμέτρητα βάζα για να συλλέξει το φως του δειλινού, συνάντησε την Έβελιν. Της χάρισε ένα βάζο κι εκείνη έκπληκτη το είδε να λάμπει όλη τη νύχτα με την ανάμνηση εκείνου του δειλινού.

    Από τότε ο Λουέλιν και η Έβελιν ήταν αχώριστοι. Άρχισαν να συλλέγουν πιο σπάνια πράγματα όπως το ουράνιο τόξο, τον παγωμένο άνεμο και τον παφλασμό της θάλασσας. Με έναν απίθανο τρόπο κατόρθωναν να φυλάξουν στα βάζα τους τη μαγεία του χειμώνα, τη φρεσκάδα της άνοιξης και τις μεγάλες σκιερές  μέρες του φθινοπώρου.

    Όταν η Έβελιν ανακοίνωσε στον φίλο της την επικείμενη μετακόμισή της  σε μια μακρινή πόλη, ο Λουέλιν ένιωσε την καρδιά του σαν άδειο βάζο. Η βροχή μετεωριτών στάθηκε αφορμή ώστε η φιλιά τους αλλά και η συλλογή τους να μην τελειώσουν ποτέ. Κι ευτυχώς ο Λουέλιν έχει πάντα μαζί του ένα επιπλέον βάζο γιατί η ζωή επιφυλάσσει πάντα εκπλήξεις.

    Η Ντέμπορα Μαρσέρο γράφει κι εικονογραφεί μια τρυφερή και γοητευτικά απλή ιστορία, έναν ύμνο στη φύση, τη φιλία και την αξία των καθημερινών στιγμών που δημιουργούν αναμνήσεις. Το βραχύ κείμενο συνοδεύει τα μικρά και μεγάλα καρέ που η ίδια έχει δημιουργήσει  αξιοποιώντας τις γνώσεις της στο πεδίο της φωτογραφίας. Φως, σκιές και χρώματα γεμίζουν τις σελίδες του βιβλίου όπως τα βάζα της ιστορίας. Η πιο δυνατή στιγμή ου βιβλίου είναι σίγουρα  ο παραλληλισμός της ψυχής του Λουέλιν με άδειο βάζο.

    Ένα βιβλίο που σε ωθεί να αναζητήσεις μερικά άδεια βάζα και να γίνεις ένας συλλέκτης στιγμών…

    Για αναγνώστες περίπου 3-6 ετών.

    Εκδόσεις Μεταίχμιο

    Απόσπασμα

    Διαβάστε απόσπασμα εδώ

    Με μια ματιά

    • Η Ντέμπορα Μαρσερό γράφει κι εικονογραφεί μια τρυφερή και γοητευτικά απλή ιστορία, έναν ύμνο στη φύση, τη φιλία και την αξία των καθημερινών στιγμών που δημιουργούν αναμνήσεις. Το βραχύ κείμενο συνοδεύει τα μικρά και μεγάλα καρέ που η ίδια έχει δημιουργήσει  αξιοποιώντας τις γνώσεις της στο πεδίο της φωτογραφίας. Φως, σκιές και χρώματα γεμίζουν τις σελίδες του βιβλίου όπως τα βάζα της ιστορίας. Η πιο δυνατή στιγμή ου βιβλίου είναι σίγουρα  ο παραλληλισμός της ψυχής του Λουέλιν με άδειο βάζο.

    Το Soundtrack του βιβλίου

    J’ y suis la mais

    Το τραγούδι του λαγού

    Saltarello

    Chaloupee

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Σ’ ένα βάζο μέσα
    Τίτλος πρωτοτύπου: In a jar
    Συγγραφέας: Ντέμπορα Μαρσέρο
    Εικονογράφηση: Ντέμπορα Μαρσέρο
    Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Απρίλιος 2021
    Μετάφραση: Μάρω Ταυρή
    Προσαρμογή εξωφ.: Γιώργος Παναρετάκης
    Σελίδες: 40
    Μέγεθος: 21 Χ 27
    ISBN: 978-618-03-2583-6

     

    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular